Медовый дистиллят

Автор lima, 05-09-2016, 18:23:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

Цитата: гуральник від 05-02-2024, 09:36:15у жодному разі не можна гріти, тільки спеціальні дріжджі !
У мене на негрітому не вийшло, але я не стверджую, що це правильно.

добавлено: 05-02-2024, 09:43:51

Цитата: voffka75 від 05-02-2024, 09:38:41мед не технологічна сировина для самогону. Сам мед надто дорогий, щоб з нього гнати,
Згідний на всі сто. У мене просто так співпало. Люди самі повизбирували/прислали/попросили. А для мене головне в цьому - отримати досвід.
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Дріжджі:
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Бджоли мед консервують, дають в нього якусь отруту, якісь білки, що пригнічують усю мікрофлору. Тому не завжди розведений мед дріжджі можуть збродити.
Нагрів до певної температури може  дозактивувати ці білки та полегшити життя дріжджам. Але при цьому важливо під час такого нагріву не втратити з розчину те, що складає аромат...
Про швидкий перший перегон...
Мені здається, суть питання ось в чому. Будь-яка брага чи вино має у складі оцет та інші кислоти. Під час перегону, ці кислоти реагують з етанолом та іншими спиртами, та створюють етери. Саме вони складають основу аромату. 
Отже, треба розуміти. Чим довше йде перший перегон тим більше етерів буде на виході.  Якщо це бажано, не треба робити швидку першу перегонку. Навпаки, можно зробити етерну паузу, зупинивши на півгодини чи годину нагрів на початку закипання. Але якщо ми переганяємо кисле вино, чи цукрову брагу,  перший перегон треба робити якнайшвидшим, бо едине, що там може наважитись, ще етилацетат, запах розчинника.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Цитата: гуральник від 05-02-2024, 10:01:56
Дріжджі:
Так. Саме такі я і використовую.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Цитата: voffka75 від 05-02-2024, 09:38:41Сам мед надто дорогий, щоб з нього гнати,
до войны предлогали за пол-цены от сахара 140литров.
не проходил под немецкие стандарты на экспорт
сейчас пасечники на суб-продуктах всяких зарабатывают... молочко, прополис и прочие какашки
мед не ценят
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 05-02-2024, 15:43:32мед не ценят
це смотря який мед ... На ринку йому ціна від 100 до 500 грн за літру ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: Батарейкин від 05-02-2024, 15:43:32пасечники на суб-продуктах всяких зарабатывают... молочко, прополис и прочие какашки
!!!!!
оно значительно дороже!!!

Цитата: Батарейкин від 05-02-2024, 15:43:32за пол-цены от сахара
!!! и нафиг им не нужен
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Дай мені края кто продасть мед (не прокисший) , по 15 грн . , я куплю для єнергетичних батончиків для вояків ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 05-02-2024, 16:33:06Дай мені края кто продасть мед
то было до войны...
поищу тлф
но он в зоне обстрела

vova0869

Краще машину часу . :)

alexdoe

один с клиентов недавно предлагал 10л  - то где то 15кг по 70 грн за 1л, 20 л по 65грн /л, если надо контакт, Николай Николаевич, напиши мне.

makrak80

Дякую друже , але мені вже обіцяли ...

Zag

Цитата: Ivan 68 від 05-02-2024, 09:42:12У мене на негрітому не вийшло, але я не стверджую, що це правильно.

добавлено: 05-02-2024, 09:43:51

Згідний на всі сто. У мене просто так співпало. Люди самі повизбирували/прислали/попросили. А для мене головне в цьому - отримати досвід.

Валерій, і як, з досвідом, змінилося бачення технології медового дистиляту чи ні?
Шануймося,  бо ми того варті!

Zag

Я мед не грів, а добавляв трохи цукру для старту дріжджів і розбавляв у теплій воді. Зброджував і на медових, і на сухих спиртових Первак. Дистилят в обох випадках мав виразний присмак і запах меду. Але на медових брага пахла смачніше)Мед був соняшниковий.
Шануймося,  бо ми того варті!

SMF spam blocked by CleanTalk