Управляемое охлаждение при ректификации

Автор Игорь, 04-08-2018, 20:19:32

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 28-01-2024, 10:14:37
В Росе поставлена точка.
совсем-совсем???
была же новая разработка в которой памяти в 4!!!!!!!!!! раза больше
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ИгорьTopic starter

Давно это было. И те контроллеры, которые я успел применить для МУПов стали стоить как крыло от геликоптера.
Да и задач актуальных для ректификации нет, всё, что было нужно, решено.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 28-01-2024, 15:42:36Да и задач актуальных для ректификации нет, всё, что было нужно, решено.
лучшее враг хорошего?
а задумки в том проекте отличные звучали
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Ivan 68

Так можна на сьогодні за допомогою кнопочного Фанкойла, що стоїть на автономці, робити на РК колоні періодичний паровий відбір голів, чи ні?
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

В автоматичному режимі - ні. Тільки вручну. Прошивки для такого відбору нема ані для Роси, ані для автономки. 
Плани були, але не було побуджувальних мотивів -ніхьо не зацікавився

ДимаС

Нуу, а не те саме - налаштувати температуру води з дефа так, щоб з ТСД трохи активніше крапало?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Трохи активніше? Це скільки? 
50-70-100 мл на годину?  
Як зміна температури в приміщенні вплине на швидкість? Деф у нас не термоізольований...  Зміна температури повітря навколо дефлегматора змінить швидкість відбору раза в два... мабуть...
А по часу? Як довго тримати такий відбор?лише під час голів, чи коли йде тіло - теж? Якщо ні, то доведеться втручатись в процес під час його перебігу. Це вже не автоматизований варіант. 

ИгорьTopic starter

Все просто, я завжди про це кажу. Зробити можна що завгодно, головне розуміти навіщо. 
Написати програму парового відбору можно, але треба спочатку впевнитись, що це принесе користь. 
А для цього треба один раз зробити це вручну, тобто при відборі голов витягти штекер клапана спирту з гнізда.   
Раз на пів-години відбору голів підійти до колони та змінити налаштування гарячої сторони автономки на 75 чи 80. Датчик перегріву від Роси на цей час краще відкласти. 
Відбирати  грам по 50 за раз, чи інакше, так, щоб за час відбору голів відібрати запланований для голов об'єм.  Після кожної порції повертати налаштування авнономки на звичайні.
Коли лишиться година, підключити клапан, повернути на місце датчик від Роси, і далі вести ректифікацію як завжди. 
Потім треба порівняти спирт з отриманим по звичайний схемі. 

ИгорьTopic starter

Або так...
Не скасовувати рідинний відбор, а провести паралельно та одночасно відбор голов по звичайному варіанту, та по паровому, як я описав вище. 
Потім порівняти рідинні та парові голови.

ИгорьTopic starter

Якщо виявиться, що паровий відбор помітно ефективніший звичайного, рідинного, то я додам в прошивку можливість виконувати паровий відбор шляхом періодичної зміни налаштування температури гарячої сторони автономки на певний поріг, з певною періодичністю та на певний час, та загальний час роботи саме в такому режимі. 
Але я не бачу сенсу робити це до того, як буде з'ясована корисність такого методу

ДимаС

Цитата: Игорь від 24-06-2025, 09:23:36Або так...
Не скасовувати рідинний відбор, а провести паралельно та одночасно відбор голов по звичайному варіанту, та по паровому, як я описав вище. 
Потім порівняти рідинні та парові голови.
От я про це й казав, коли писав «збільшити температуру дефа».
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk