Колона не вибирає весь спирт з куба

Автор VitaliyR, 06-07-2025, 15:00:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VitaliyRTopic starter

Цитата: Батарейкин від 13-07-2025, 17:36:31ну с этим ты горячишься(((
если вопрос задан КОРЕКТНО , то я всегда отвечаю какую тему почитать
если "довези меня до угла" как в  анекдоте.. то ПОИСК РУЛИТ
Не хотів відповідати бо це може створити срач, але треба розставити крапки над і. З 2014 я перестав спілкуватись російською, а з 2022 я її забув. Пошук НЕ ПРАЦЮЄ бо немає достатньої кількості інформації написаної українською. Просто читати все підряд можна, але ефективність дуже мала. Я створив тему описав проблему і отримав змістовні відповіді, але крім змістовних відповідей прийшло купа флудерів і тролів які самостверджуються пишучи "розумні" пости. Імунітет до тролів мене в мене з'явився ще в часи FIDO, тому годувати тролів не збираюсь, шкода що досі вони існують, люди не міняються )))

Цитата: Батарейкин від 13-07-2025, 17:36:31или очередной засланый козачек... спрятавшийся с 2018года
Шановний, тобі сюди: 44°56'N31°44'E

До модератора: прошу закрити тему.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 14-07-2025, 09:06:15У мене аналогічно між реєстрацією та вивченням форуму 1 чи 2 роки пройшло було.
у меня наоборот...
я год читал, пока не захотел высказаться ))))

Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 10:54:33До модератора: прошу закрити тему.

ну скажи чего ты кипешуешь???

ведь:
Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 10:54:33Імунітет до тролів мене в мене з'явився ще в часи FIDO, тому годувати тролів не збираюсь, шкода що досі вони існують, люди не міняються )))

значит плохой иммунитет (((

сейчас разберем по полочкам твой вопрос!!!
но для начала ты ответь на все вопросы Игоря
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 06-07-2025, 15:15:50Тут ти не отримаєш змістовної відповіді на це питання, бо серед нас не лишилось нікого, хто...
1. Зменшує нагрів в процесі ректифікації
2. Керується температурою в насадці.
3. Працює з потужністю менше 1.8 кВт на дводюймовій колоні та починає відбір тіла зі швидкістю менше 1.3÷1.5 л/год.
Тобто, на питання "що я роблю не так" ти можеш отримати дуже коротку, але не змістовну відповідь. 
Все. Ти все робиш не так.

на эти

Батарейкин

лично я ничего не понял из первого твоего поста.
сейчас перечитаю по новой

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 10:54:33Шановний, тобі сюди: 44°56'N31°44'E
а вот хамить у нас на форуме не приветствуется!!!

VitaliyRTopic starter

Цитата: Батарейкин від 14-07-2025, 16:12:45ну скажи чего ты кипешуешь???

ведь:
значит плохой иммунитет (((

сейчас разберем по полочкам твой вопрос!!!
но для начала ты ответь на все вопросы Игоря

На зараз ця тема стала не актуальною.

Початкова помилка була в тому що я взяв 100 літровий бак для перегону браги, всадив на нього колону і вирішив що "там я ще бурачки посажу"
Тут вже підказали що 100 то забагато, а 30 то норма. Прийшло розуміння навіщо в мене є бак на 30 літрів.
Помінявши бак став отримувати приблизно очікуваний вихід спирту і залишок в кубі.

За той час поки я скакав з барабанами і бубном (міняв баки) Ігор надавав стільки інформації, що ой. Але "краще" це ворог "добре", тому розбирати і різко міняти щось в системі я вважаю недоцільним. Перейшов в тему "Відбір по шпорі" і там продовжую задавати питання які в мене виникають в процесі переходу на цей новий для мене метод відбору.

Цитата: Батарейкин від 14-07-2025, 16:16:14а вот хамить у нас на форуме не приветствуется!!!

Тепер трошки поясню як то можна забути те що робив, і тупити дивлячись як баран на нові ворота в написане. В 22му я мобілізувався, в березні 25го я за станом здоров'я був списаний. В мене є дві руки, дві ноги якими я більш менш рухаю і мені не потрібна стороння допомога. Вважаю що в умовах війни мені круто повезло. Вставлятись на показ, бити себе в груди і вішати собі на лоба табличку "я ТАМ був" вважаю неповагою до побратимів які не повернулись. Ти очікував якусь іншу відповідь на закид про те чи я реальна людина і про те що я працюю на підарів ?

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 23:55:06Тут вже підказали що 100 то забагато, а 30 то норма.
кто подсказал?
они или недалекие или враги (((
в 100л ты всегда можешь залит и работать с 30литрами...  если ТЭН высокий, то залей сначала ведро воды а потом СС
а вот в 30л по нормам 3/4 = 22,5л
ну залил ты 50%  выходит 11 лАс
минус 0,5л голов
минус 0,5л ПГ
итого максимум 10л нормального было бы... нотам то у тебя хвосты!!!  а две РК ты делать не готов

продай ты тот 30л или сделай с него джиноварку
на  форуме ОЧЕНЬ МАЛО ЛЮДЕЙ, которым можно верить на слово... чаще всего это ИМХО, но они это не уточняют (((

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 23:55:06Перейшов в тему "Відбір по шпорі" і там продовжую задавати питання які в мене виникають в процесі переходу на цей новий для мене метод відбору.
давай лучше в этой теме
она твоя
и посвящена именно твоему оборудованию.
ябы и те посты перенес сюда!

то Глобальная Тема! она не касается частностей.... тем более про термо-утепление бака, как ясегодня  там писал

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 23:55:06Ти очікував якусь іншу відповідь на закид про те чи я реальна людина і про те що я працюю на підарів ?
я на форуме 10+лет
много было за это время залетных....
ты отреагировал - зашибись! БОТ бы начал фигню писать....
а козачек не обозначает что рашист...

тут последнее время начали продвигать общение с ИИ. вот что он по этому  поводу пишет

Spoiler
Обзор от ИИ
Разница между словами "козак" и "казак" заключается в ударении и, в историческом контексте, в происхождении и значении. В русском языке слово "казак" (с ударением на второй слог) обозначает представителя казачьего сословия, в то время как слово "козак" (с ударением на первый слог) чаще используется в украинском языке, и оно также может относиться к казакам, но часто имеет более широкий смысл, связанный с вольным духом и самобытностью.
Подробнее:
Казак (казакИ):
В русском языке это слово, как правило, относится к представителям казачьих войск и сословия, исторически сложившихся на территории России.
Козак (кОзак):
В украинском языке "козак" часто используется для обозначения казаков, но также может употребляться в более широком смысле, отражая независимый, вольный дух, характерный для казачества.
Исторический контекст:
В прошлом, казаки были служилыми людьми, военными поселенцами, обязаными нести службу в войске. Впоследствии казачество сформировалось как отдельное сословие.
Современное использование:
Сегодня, сообщества, называющие себя "казаками", могут существовать как в России, так и в Украине, при этом акценты на исторической, культурной и идеологической составляющей могут отличаться.
В целом, разница между словами "козак" и "казак" не только в ударении, но и в культурном и историческом контексте, который они несут
[close]
заметь:

Цитата: Батарейкин від 13-07-2025, 17:36:31козачек... спрятавшийся с 2018года
через О!!!

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 14-07-2025, 23:55:06За той час поки я скакав з барабанами і бубном (міняв баки) Ігор надавав стільки інформації, що ой.
а мог бы и сам прочитать....
просто вопросы нужно ставить конкретизированее...
через пару лет ты поймешь!
что приходит новенький... и задает одни и те же вопросы...
а все  морозятся! и тут Игорь!  в три часа ночи... начинает писать  поэму  на  три листа, о том что он уже 333 раза писал.

в твоем случае я попросил выслать фото.
я всех прошу. для того что бы понимать, а есть ли у тебя это оборудование
и какие у него нюансы
сразу бы заметили что там игольчатый кран
что это у тебя не РК  а БКМ....
и так далее

Батарейкин

надеюсь конфликт исчерпан?
топить меня за крейсером в след не будешь??? ))))))

VitaliyRTopic starter

Лірика:

Цитата: Батарейкин від 15-07-2025, 16:21:06через пару лет ты поймешь!
что приходит новенький... и задает одни и те же вопросы...

в я в FIDO десь з 94 року, в інтернеті з 96. Прочитано і написано в безліч ех, борд, форумів на 100500 різних тем. Просто є люди які можуть пояснити і показати де читати, а є люди які скажуть іди кури мануал. Я завжди стараюсь передати знання якщо такими володію, бо курити мануал добре, а спілкування краще.

Цитата: Батарейкин від 15-07-2025, 16:23:04надеюсь конфликт исчерпан?
топить меня за крейсером в след не будешь??? ))))))

А чи був конфлікт ? )))))
Ти висловив свою думку в доволі зухвалій формі, я побачивши невірне розуміння обставин вказав напрямок для правильного руху використавши грубі фразеологізми. Твоє право або переосмислити на місці, або іти в будь якому напрямку відмінному від мого. Це спілкування в мережі, на відміну від реала опоненти розділені екранами, морди цілі, кулаки не розбиті, тиша і спокій. Не бери до голови ;)

Тепер по ділу:

Основні компоненти колони куплені досить давно в 15 чи 16 році, вона ще не клампова а на фланцях. Були якісь переробки типу переміщення гільз під термометри, додавання клампового з'єднання внизу колони, може ще щось вже і не згадаю. Зараз схема така:

Перехідник кламп2"-фланець, в ньому знаходиться пиж з циліндрично змотаної сітки РПН яка частково (3-4 см) заходить в трубу колони. Засипана мідна СПН на всю трубу орієнтовно висота СПН 140 см зверху над СПН пижа немає. Стоїть вузол відбору по рідині з діоптром, над ним стоїть трубний дефлегматор. На штуцер дефлегматора надітий силіконовий шланг без завуження і опущений без перетискань до низу. В трубі є дві гільзи під термометр на висоті приблизно 45 і 135 см від низу труби. В нижній гільзі стоїть датчик pt100, в верхній просто термометр для візуального контролю. Керується контролером Autonics TC4Y. Повне відключення нагріву при досягненні вказаного значення, точність 0,1.

Утеплення стаціонарне, паперова гільза жорстко закріплена між фланцями щоб створити довкола труби прошарок повітря, на цю гільзу намотано фольгований ізолон фольгою до труби для створення ефекту термоса, далі іде поліпропіленовий утеплювач для труб (така труба з поліпропілену) який з невеликим натягом заходить на фланці і утворює ще одну повітряну камеру. Це все було зроблено ще до війни, нічого не змінювалось. При мацанні рукою відчувається, що там є тепло але не теплO. Тобто щоб почути тепло потрібно потримати долоню якийсь час притиснутою до утеплювача.

Вузол відбору не утеплений.

дефлегматор був не утеплений, але для замірів потужності я надів на нього поліпропіленову требу і ще не знімав.

Утеплення баку поки що з підручних матеріалів:
По колу бака розміщені тоненькі (10-15 мм) рейки для створення повітряного прошарку, обгорнуто фольгованим ізолоном і закріплено резинкою від трусів :) Далі то все обгортається одноразовою синтепоновою ковдрою в два шари. Ковдра тоненька десь як підкладка зимового одягу.

Вода іде наступним шляхом: заходить в нижній патрубок охолоджувача спирту, через верхній поступає в нижній патрубок дефлегматора далі через верхній патрубок зливається в каналізацію. Регулюється подача води голковим краном до колони. Стоїть електро клапан перекриття води після завершення роботи.

З штуцера відбору спирт поступає в охолоджувач без обмеження потоку. Після охолоджувача спирту стоїть система таймерів, електро клапанів та голкових кранів на три виходи.

Від вчора до сьогодні робив прогін 25 л сирцю 38%

Потужність 1250 ват
Стабілізувалась колона на значеннях 76.8С верх, 78С низ, робота на себе 1 година.
Відібрано:
950 мл голів 5 годин, 45 хвилин відбір, 15 хвилин на себе
3600 мл з швидкістю 900 мл/год - температура стабільна в нижній точці 78С в верхній 76,8С (окрема тара)
4000 мл з швидкістю 450 мл/год  - температура стабільна в нижній точці 78С в верхній 76,8С (окрема тара)
500 мл з швидкістю 250 мл/год - температура збільшилась в нижній точці до 78,3С верхній 76,8С(окрема тара)

На момент коли все це було відібрано температура в кубі складала 98,9С в баці і 99,2С на тені. температура почала збільшулась в нижній точці значно швидше, продовжив відбір на швидкості 250 мл, колона виключиться автоматикою при досягненні 85С в нижній точці, завтра ще допишу що по тому хвосту.

VitaliyRTopic starter

Забув дописати всьому проміжку спирт 96,6%

966.jpg

Игорь

96,6... 
Магічна цифра. 
Років 10 назад магічною цифрою було 96,4.  
 Що ці цифри означають та які хворі люди їх вигадують - невідомо. Але що хворі - відомо. Бо дуже заразні цифри.   
Але проти цієї зарази існує імунітет у тих, хто хоч трохи почитав підручники та довідники по ректифікації. 
Таким чином, 96.6 є ознакою того, що людина підручників не поважає, тому імунітету не має.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk