Шашлык

Автор Бандерівець, 12-05-2014, 16:26:27

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Ти  готовий шашлик потiм замаринував?

БандерівецьTopic starter

Цитата: vova0869 від 06-12-2024, 07:39:31Ти  готовий шашлик потiм замаринував?

Давай дамо поняття що таке маринування.

Як можна готове мясо замаринувати? Це ж абсурд

vova0869

Я просто тебе не зрозумiв.Ти в готовий/пожарений/ шашлик додав свiй назвемо салат.Правильно ?Бо деякi люди в цибулi з петрушкой i оцетом маринують шашлик .Тому я так i запитав.Вибач ,мабуть це соус.

BazilVV

Цитата: vova0869 від 06-12-2024, 14:30:08Я просто тебе не зрозумiв.

Я також не зрозумів, мабудь цибуля і все інше в готовий шашлик додали, а потім що, їли його холодним, получається?

БандерівецьTopic starter

Цитата: vova0869 від 06-12-2024, 14:30:08Я просто тебе не зрозумiв.Ти в готовий/пожарений/ шашлик додав свiй назвемо салат.Правильно ?Бо деякi люди в цибулi з петрушкой i оцетом маринують шашлик .Тому я так i запитав.Вибач ,мабуть це соус.

Так в готовий, тільки знятий з шомпура і накриваєш кришкою на 10 хв.

ДимаС

Цитата: Бандерівець від 07-12-2024, 13:00:14
Цитата: vova0869 від 06-12-2024, 14:30:08Я просто тебе не зрозумiв.Ти в готовий/пожарений/ шашлик додав свiй назвемо салат.Правильно ?Бо деякi люди в цибулi з петрушкой i оцетом маринують шашлик .Тому я так i запитав.Вибач ,мабуть це соус.

Так в готовий, тільки знятий з шомпура і накриваєш кришкою на 10 хв.

Так насправді багато хто робить. Останню зустріч у Нетішині неофіційну я так і робив з шашликом: виклав його на лаваш у ємність, зверху маринована кільцями цибуля, накрив кришкою на кілька хвилин.
У Запоріжжі армяни у шашличних так роблять з 2000-х років, тому рекомендую, хто так ще не робив.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 07-12-2024, 23:20:36виклав його на лаваш у ємність
емкисть казанок называется
и томится на углях дальше
временами добавляя на стол....

а что можно как то иначе???
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Цитата: Батарейкин від 11-12-2024, 18:33:26
Цитата: ДимаС від 07-12-2024, 23:20:36виклав його на лаваш у ємність
емкисть казанок называется
и томится на углях дальше
временами добавляя на стол....

а что можно как то иначе???
ні-ні, у мене то була просто каструлька для готового м'яса.
В Узбекистані є спеціальний посуд з кришкою для підігріву вугіллям. На Уральський у армян теж)
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Звісно, що можна.
Кастрюлька дає можливість шашлику доготуватися, якщо по якійсь причині маханув. Але я, наприклад, так не люблю, бо шашлик трохи відпарюється і втрачає свою скоринку. Тому зробив собі стійку в яку вставляються шампура, а в середині ємність з вуглями. І шашлик гарячий, і скортинка є, і подача гарна.
Є ще варіанти.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 11-12-2024, 19:16:14В Узбекистані є спеціальний посуд з кришкою для підігріву вугіллям. На Уральський у армян теж)
у запоризЗЗЗьькЫЫЫххх казакив тэж )))

13-12-2024, 18:14:16
Цитата: Ivan 68 від 11-12-2024, 19:47:18Кастрюлька дає
особенно если она из чавуния
а не дУУУрали
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Олежище

Вітаю друзів, я останнім часом готую свинячі реберця, мринуємо, хто як звик, далі або решітка гриль, або шампура, на досить гарячих вугіллях даю золотаву шкорину, перекладую в чавунок, або казанчик, додаю трохи маринаду, бульону або водички, ставлю на невелике вугілля, або поруч, якщо вугілля розпечено, від 30 до 90 хвилин, від температури та голоду.... Дуже смачно, дуже ніжно. На дно казана, можна кинути трохи циблі, та моркви.

(Хто знає чи можна вимкнути отой дебільний звук різдвяних кульок??? Бісить що капець)))

vova0869

То нерви здають вiд цiеi вiйни.

makrak80

Цитата: Олежище від 08-01-2025, 00:22:29перекладую в чавунок, або казанчик, додаю трохи маринаду, бульону або водички, ставлю
Наступний раз спробуй додати пива ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Вчора смажили шашлик. Посмажили десь до 2/3 готовності,  потім зняли з мангалу щоб дочекатися людей. Через півгодини досмажили. Такого м'якого м'яса здається не було ніколи. Може співпало так, а може ця пауза щось додала.

Батарейкин

Цитата: фотограф від 20-07-2025, 16:38:25Через півгодини досмажили.
И как он лежал?

SMF spam blocked by CleanTalk