Насадки для колонн

Автор ДЯДЬКА, 08-06-2011, 21:52:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

VitaliyR

В кого є макро фото насадки від Діогена покажіть як вона виглядає.

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 20-07-2025, 19:25:46В кого є макро фото насадки від Діогена покажіть як вона виглядає.
ты издеваешься?
Игорь позавчера слайд-щоу выкладывал

https://labspirt.com/forum/index.php?msg=361962

вообще форум не читаешь?
тут неделю все только тебе и отвечают
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

VitaliyR

Цитата: Батарейкин від 20-07-2025, 19:26:40ты издеваешься?
Игорь позавчера слайд-щоу выкладывал
Звичайно передивився, але там кільки типів. Хочу портрет тої яка "еталонна іридієва сокира"

Цитата: Батарейкин від 20-07-2025, 19:26:40вообще форум не читаешь?
тут неделю все только тебе и отвечают
Неділя, робити гріх. Робити нерви то менший гріх ))))

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 20-07-2025, 19:50:54Неділя, робити гріх.
у меня вся неделя воскресенье....
хочу работаю, хочу дрочу...

эталона не  бывает
Игорь показал всевозможные варианты
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

VitaliyR

Цитата: Батарейкин від 20-07-2025, 23:17:12у меня вся неделя воскресенье....
хочу работаю, хочу дрочу...

эталона не  бывает
Игорь показал всевозможные варианты

Так чого дрочити саме на згаданий продукт який на сьогодні недоступний якщо немає еталону ? Чому інші мимо ? Расово правильно ? Культ ?

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 20-07-2025, 23:53:05Так чого дрочити саме на згаданий продукт який на сьогодні недоступний якщо немає еталону ?
ну у меня три  литра запасных есть )))
и три РОСЫ
кто виноват что ты за пять или сем лет на форум
е не успел скупиться (((

пы-сы
пока не продается

VitaliyR

вчора були великі але по п'ять, але сьогодні є маленькі, але по три )))

ЗІЖ
давай макро фото тої діогенівської вундевафлі )))

Батарейкин

чичас
но у меня слабенький тлф

Батарейкин

без микроскопа все равно ничего не видно (((

слева 3,5 травленная
справа 4 не травленная некондиция для НБК брал для опытов

VitaliyR

Загальна картина вундервафлі зрозуміла, дякую. По інтернету продавани її називають десятигранна, на жаль не в наявності, щось типу того:

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Цитата: Батарейкин від 21-07-2025, 00:33:20без микроскопа все равно ничего не видно (((

Так ще горіхів немає, навіщо мікроскоп ;)

Батарейкин

Цитата: VitaliyR від 21-07-2025, 01:02:54Так ще горіхів немає, навіщо мікроскоп ;)
чего?
на ночино все пошли )))

Игорь

Ти знущаєшся? Я ж виклав 43 фото насадки з подробицями. Де травлена, де нетравлена, де промита, де брудна, де нормальне травлення, де надмірне. Невже не бачив?   
https://labspirt.com/forum/index.php/topic,15.msg361962.html#msg361962
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: VitaliyR від 20-07-2025, 23:53:05Чому інші мимо ? Расово правильно ? Культ ?
нічого подібного.
Діогенівська насадка пройшла певний шлях розвитку - проби, помилки та ретельне вивчення кожного нового варіанту, починаючи з матеріалу, форми, розміру,  та закінчуючи способом травління.
Це забрало майже 2 роки часу. 
Тоді знайшовся такий дебіл - ентузіаст, який взяв на себе роботу по виміру роздільної та пропускної здатності безлчі експериментальних варіантів насадки. В результаті всі знають, що насадка від Діогена, протравлена певним чином, це варіант, що дасть при адекватному керуванні процесом гарантовано успішний варіант. 
Зараз насадку робить бозна хто, бозна з чого, бозна як, та ще й або не травлять зовсім, або роблять вигляд, що травлять. Той самий дебіл - ентузіаст не має бажання повторювати досліди насадки, да й ніхто з виробників не звертається - навіщо, якщо лохів вистачає - насадку все одно купують?

Игорь

Через мої руки пройшло багато зразків насадки від нових виробників. Не буду ні на кого конкретно посилатись, бо це буде реклама. Ні, радше антиреклама.
Перша претензія - це матеріал. М'яка нежавійка не тримає форму, таку насадку можна засипати в колону лише раз. Вона псується вже при ущільненні.
Друга - це розімкнені витки, з розривом між ними більше третини діаметру. Я маю на увазі не зсув витків, а саме розтягнутись насадки, коли форма елемента схожа на автомобільний амортизатор. Це вада насадки, що призводить до нерчікуваного  захлину в непередбачуваний час.   
Третя це відсутність кутів, коли насадка схожа на циліндр. Це дуже погано.
Четверта - це "перекрут" насадки, коли кожен виток закінчується на тому-ж  куті, що й почався, в елемент насадки має вигляд тригранної призми, уо трохи заручена. Ця насадка, як і циліндрична, працює як кільця Рашига, тобто мае ветс 6-10 см, тобто царга на 1.5 метра з такою насадкою дає ефект як 0.7 - 1- метрова царга з нормальною насадкою.
Насадка має бути виготовлена з сталі такої пружності, щоб виток після намотування розкрутився так, щоб при погляді зверху ми бачили на все коло від сьомий до десяти кутів. Тобто, семи- чи десятигранка - це не кількість кутів оправки (їх завжди три), а характеристика відходу насадки від форми триграної призми.
П'ята вада -  це несиметричність насадки... не зовсім коректній термін... це коли довжина елемента більше чи менше за його габаритний діаметр. Хоча... Може це й не вада, просто експериментів по вивченню впливу співвідношення діаметру до довжини на властивості насадки не проводилося. Перші проби показали, що симетрична насадка більш щільно укладається в царзі, тому й було прийняте рішення робити симетричну насадку.
Шоста вада - це відсутність або недостатність травління та погана промивка.
Це окрема тема.
Насадку щ надмірним травлінням я не зустрічав.

Delta

На скільки пам"ятаю, Діогі їздив на виробництво в Індію і звідти привозив матеріал...тобто дріт..
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

SMF spam blocked by CleanTalk