Отбор головных фракций при перегонке браги.

Автор Игорь, 20-07-2012, 12:29:23

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Цитата: ДимаС від 13-09-2025, 21:45:27То ж можна брагу, а можна і РК так само стопати... злити все що в колоні пару раз...
Ні, чекай. Стопати -  не "так само". Стопати - це лише при ректифікації.
При перегонці треба буде почати нагрів, дійти до кипіння с закритим краном, дати колоні прогрітися, увімкнути Р3, тобто почати відбор голів, та одразу відкрити нижній кран і вже не закривати його до кінця. 
Потужність - звичайна для ректифікації. Час відбору голів лишити як є, в швид6кість поставити мілілітрів 70-100 на годину.
Дуже цікавить як довго слід відбирати при перегонці голови - тільки на початку, першу половину перегонки, чи весь час? А може й зовсім не треба?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Схоже що весь процес - всі фракції треба по баночках та відправляти буде у лабораторію. Тоді можна буде намалювати графіки зміни фракцій голів/відбору/зливу... цікаво який буде результат...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Це вже, мабуть, занадто. 
Завтра буде інший склад домішок, і все треба буде починати заново. 
На мій погляд, треба відслідкувати тенденції і не поспішати з висновками. 
Наприклад,  можна отримати при першому нижньому зкиді при відборі голів дуже вонючу рідину, при другому - менш , але все одно вонючу, при третьому - не більш вонючу, ніж голови, що відбираються в цей час. 
Якщо поспішити, можна зробити висновок, що це успіх.  
Припустимо, це дасть можливість скоротити час відбору голів на годину чи дві. 
Тут вже з'являються сумніви про успіх. 
Ми скоротили час відбору голів, це плюс. 
Але ціною того, що отримали додаткову неїстивну фракцію, та зменшили об'єм товарного спирту на літр-полтора. 
Якщо зараз поспішити, можна дійти висновку, що це все зайве, і знов це буде скороспілий висновок. 
Бо якщо в результаті ми отримаємо більш якісну товарну фракцію, це буде ще один плюс, який може перевалити мінус зменшення об'єму товарного спирту.

Хроматографія - це добре, але я б не покладався на порівняння її результатів для висновків. 
Я нагадаю свій досвід, коли спирт з одної пляшки розділив на дві, підписав "А" та "Б", та віддав на хроматографію. 
Отримав два діаметрально протилежні результати. Спирт "А" виявився бездоганним, а спирт "Б" був дуже поганим. Ну зовсім. З домішками, про які я до цього не чув - з зашкалом по сірчаним сполукам та по складним етерам. 
Зрозуміло, це був мій останній візит в лабораторію.
  На мій погляд, хроматографія нам не потрібна.  Органолептичним оцінка в режимі порівняння двох зразків дає більш достовірний результат. 
Єдине, що неможливо відчути при органолептичним оцінці, це метанол, але я ще не бачив і не чув... 
Не бачив жодного результату хроматографії з завеликим вмістом метанолу, та не чув ні про жоден випадок отруєння метанолом при вживанні напоїв природнього бродіння.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk