Автономка для РК

Автор Anti8, 07-09-2022, 16:24:02

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: Anti8 від 10-09-2022, 17:33:52знаю шо зовнішній можна, але ж він шуміти буде
Поставити регулятор обертів фана блока...Не буду стверджувати, ну якійсь пристрій у Ігоря регулює фан зовнішнього блока...Щас прохолодно, то я думаю, що можно поставити на треть обертів й він так шуміти не буде. Я працював с зовнішними блоками. Автономка РК колись була на ньом...1,7 кВт то фан крутив геть помалу.Але в мене був спеціальний регулятор обертів...
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Игорь

Заглянул в лог тех фанкойлов, которые сбрасывают информацию на сервер.
Прямо сейчас работают два, и их графики доступны. На них можно увидеть обороты насоса и вентилятора, которые автоматически вычисляются и поддерживаются. 
Лови картинки.

Без згоди власників не буду розповсюджуватися хто зараз ректифікує, захочуть - самі розкажуть про своє охолодження.

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Тепер про шум.
Я вже писав, що мікросхеми російського виробництва, що я використовував для керування вентиляторами Карлсонів та Фанкойлів, якщо ще не закінчились на нашому ринку, то зникнуть швидко.
Тому я нещодавно зробив спробу іншого керування вентилятором. Спроба виявилась вдалою. Вона не забезпечує залізобетонної точності температури води в холодній лінії, але виливання прийнятні, а головне - вентилятор зовсім не шумить, і це мене потішило. Єдина проблема - система керування обертами вентилятора стає індпошивом, тобто її треба підганяти індивідуально під кожен окремий вентилятор.

Ця система є ступінчастою.
Може мати до 10 фіксованих обертів вентилятора, кожен з яких вмикається при досягненні певною темперутури. Скільки дійсно потрібно мати фіксованих степенів -треба з'ясовувати експериментально.
Рахую  Вважаю що достатньо буде й трьох - малі оберти доки відхилення вихідної температури від завдання не буде вище за градус, середні - доки похибка не сягне трьох градусів, та повні - коли температура відхилиться більш як на 5 градусів.
Така система буде трохи схожа на пропорційну тим, що температура буде завжди вища за завдання, але якщо потужності вентилятора достатньо - завжди менше за завдання плюс максимальну передбачену похибку.

Игорь

Смисл а тому, що сімісторний комутатор під'єднує вентилятор до мережі через набір резисторів або конденсаторів. З кондерами я досі не експериментував, з резисторами отримав успіх. Так, резистори гріються, але сумарний зкид потужності не більше половини потужності вентилятора, це мало у порівнянні з нашими кіловатами, що віддає радіатор.
Головний плюс такого кервання - це відсутність шуму що притаманна керування за допомогою карлсона чи фанкойла.

Игорь

Якщо зовнішній блок є, та якщо є бажання зробити його максимально безшумним, ми можемо разом його привчити працювати безшумно.

Anti8Topic starter

Цитата: Игорь від 11-09-2022, 09:00:17Якщо зовнішній блок є, та якщо є бажання зробити його максимально безшумним, ми можемо разом його привчити працювати безшумно.
Доброго дня, потрібна автономка.
Як зв'язатись , та обговорити подальші дії.
//номеру шо то нема для зв'язку
//напищіть в особісті будь ласка, бо коли я пишу, ви не бачите
Донбас - це Україна!

Игорь

Відверто кажучи, я не маю часу взятись за цю справу повною мірою . :) Але деякі кроки вже роблю.
Ти маєш зовнішній блок? Чи може внутрішній? Якої потужності?
Я планував собі роботу на вихідні, думав робити дефлегматор, але замовлення на нього не отримав. Тому взявся зробити автономку, вчора вже отримав по пошті від колеги класний зовнішній блок. 
Якщо ти маєш блок, висилай. Можеш зняти компресор. Тільки упакуй в коробку та не кажи що це кондиціонер, бо заплатиш за доставку майже 400 грн.

Игорь

Цитата: Anti8 від 29-09-2022, 12:02:53коли я пишу, ви не бачите
Что-то с личкой, наверное. Последнее твое сообщение - в октябре 2020.

ГонщикФормулы

Можно ли и мне помочь зделать автономка?

Игорь

Давай сначала с колонной разберемся. Ведь неясно какая в итоге будет можность

Володимир2916

Доброго дня.У когось є можливість виготовити автономку?

GRIP

Я бачу ти людина нова . Не читач. Автономка, це що? Радіатор, якій мае трубки,по якіх тече ридина, яку охолоджує повітря вентилятора.Це частина кондиціонера. А автоматика для регулювання температури на виході цієї системи виготовляє одна людина.Якщо маеш необхідну частину кондиціонера ,домовляйся з людиною і буде тобі счастя.Думаю адреса не потрібна.Зауважу, людина дуже зайнята.
Оскільки істина в вині ,частина їй уже в мені.
 Глупість це не відсутність ума, це такий ум.

Володимир2916

Яка частина кондиціонеру потрібна?Якої мощності?Щоб могла утилізувати 3.5 квт напруги тену

Delta

Цитата: Володимир2916 від 08-10-2025, 22:26:21Яка частина кондиціонеру потрібна?
Бажано зовнішня...

Delta

Сама класна автономка, це тепла підлога! Як що є можливість, то краще тепла підлога, чим кондєй..

SMF spam blocked by CleanTalk