Сравнительные характеристики СПН разных типов

Автор Игорь, 19-11-2011, 07:42:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Бджоляр

Знайшов СПН 3.5×3.5 з Білої Церкви, ту саму, що нещодавно згадував Persey. Продавець каже, що травлена в швейцарській пасті, ціна 780 грн/кг. Елементи помітно різні за формою, тому є сумнів у якості виготовлення. Поки думаю, чи варто брати — цікаво почути думку, наскільки нормально виглядає таке травлення та накрутка.

ИгорьTopic starter

Про швейцарську пасту. 
Всё треба застосовувати по призначенню. Інакше безглузді рухи тілом виглядають як прояв божевілля.
Щвейцарська паста призначена для обробки поверхні нержавійки після заварки. Вона не псує поверхню нержавійки, а видаляє нагар, очищую поверхню нержавійки від наслідків термічної обробки.  
Використовувати таку пасту для травління СПН - або марнотратство, або окозамилювання. Паста не впливає на поверхню, що не підлягала термічному навантаженю. 
Коли вариш нержавіючий стик, то отримуєш три зони. Зону стика, де метал був розплавлений, зону термічного впливу, де метал був розжарений до червоного кольору, та зона, що не отримала "опіку", але показала кольори побіжалості. 
Якщо всю цю поверхню обробити травильною пастою, то чорні сліди нагару на першій зоні (якщо є) зникнуть, в зоні, де метал був розпечений до світіння, поверхня стане матовою, а кольори побіжалості на третій зоні  зникнуть,  поверхня стане як новенька, блискуча та чиста. Там, де навіть кольорів побіжалості нема, паста зовсім не впливає.  
Якщо насадку розжарити до червоного кольору, в потім обробити травильною пастою, її поверхня дійсно стане матовою, але насадка стане м'якою та не буде тримати форму.  
Тому, якщо ти чуєш про травління пастою - швейцарською чи немецькою - одразу проси нетравлену насадку зі скидкою, бо краще зовсім не травити насадку, ніж травити пастою.  
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Про насадку на фото. 
На перший погляд, непогано, але якщо проволока тонка та м'яка, вона не утримає форму при завантаженні в колону. Треба шукати насадку з 321-ї нержавійки. Вона має необхідну жорсткість, тому відмінно тримає форму - не деформується. Така насадки сильно притягується магнітом, бо отримує магнітні властивості при згинанні.  
Що маю зауважити. 
На фото - насадка, намотана на нову, свіжозаточену оправку. Але з часом грані сточуються, насадка втрачає кути. 
Я купляв насадку з гострими кутами, як на твоєму фото, в отримав те, що викладав вище. Майже круглу. Ти маєш шанс так само, отримати не те, що побачив на фото. 

Бджоляр

ДимаС

На фото дійсно непогана насадка, при чому на ньому є як непогана так й та, у якої виток до витка - от це гірше у рази
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ivan_fd

Ви це повідомлення бачили? https://labspirt.com/forum/index.php?msg=360435

Нажаль об'ява вже не активна, але може автор повідомлення має контакт.
І вона не травлена.

Бджоляр

так бачив це оголошення, навіть питав продавця про можливість протравити, він казав що не травить,нажаль переписка втратилася, хоча останнім часом у нього її всеодно не було, а насадка по фото дійсно класна.і що сподобалось ця спн була жорстка.

ИгорьTopic starter

Я забрав в нього останню насадку 3.5. непогана насадка. Віддав на протравку та відправив в Канаду. Знаю, що у нього це трохи трійки залишилось.

Бджоляр

Скажіть, якої захлинальної потужності можна очікувати від спн 3×3 у колоні з двн 48?

ivan_fd

Подивіться це повідомлення https://labspirt.com/forum/index.php?msg=362650

Там є і теоретично, і як практично все налаштувати.

Бджоляр

Іване, дякую, що допомагаєте.
Здається, я розумію, як за допомогою манометра та регулятора визначити потужність, при якій тиск перестає бути стабільним і починає зростати.

У мене на СПН 3.5*3.5 (скоріше трубочки з травленого дроту — ступінь травлення визначив експериментально, поклавши зразок на поверхню води — тоне доволі бодьоро, мітьтево) у колоні 1,5 м двн 48мм (царга 1 та 0.5м, використання одної 1м труби потужність не збільшує) .
При потужності 1400 Вт тиск становить 18 мм рт. ст.,
при 1450 Вт — починається повільне захлинання,
а при 1500 Вт — гарантоване захлинання.

Встановив відбір 1 л/год, на виході маю 95,8–95,4 %.
Знайшов таблицю Ігоря про співвідношення міцності до кількості теоретичних тарілок — виходить приблизно 10, роблю висновок, що колона працює не надто ефективно.

Далі, шукаючи рекомендації щодо ректифікації, випробував таке:

Пересипав насадку — наразі просто засипана малими порціями через воронку; будь-яке втрамбовування помітно знижувало робочу потужність.

Пижі — наразі з путанки кучерявого дроту (пробував і розпушену, і щільну — різниці не помітив).

Охолодження автономне: вода на вході в дефлегматор — 30 °C, на виході — 60 °C.

Зараз планую спробувати замінити насадку і думаю, якою буде робоча потужність, якщо засипати сємiгранку трійку.

ДимаС

Це все добре. Меже я пропустив - а де фото обладнання? Бо там зазвичай проблеми криються
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SMF spam blocked by CleanTalk