Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Ivan 68

Шановні колеги може хтось має досвід роботи з бардою? І який?
Чому питаю. В одному з відео Португальського виробника Аламбіків Шарантського типу бачив як переганяли вино на коньяк і при першому перегоні, після перегону, барду не зливали, а додавали до неї свіже вино з переднагрівача. І так 3 рази. Потім все зливали. І починали по новому. Шукаю всюди інформацію з цього приводу.
Позитивний досвід додавання 5л свіжої зернової барди до 100л зернового сусла маю.
   Це не про жадібність, а про аромати та кислоти.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Zag

Доброго всім дня. Питання наступне. Є самогон вигнаний прямотоком, який не влаштовує якістю. Хочу перегнати його на спирт або максимально наблизитися до нього. Ректифікаційного обладнання ще немає, а тому планую купити царгу 100 см з термопортом, СПН і вузол відбору по рідини. У якості охолоджувача використовувати свій кожухотрубний холодильник розвернутий до гори, бо дефлегматора немає. Чому вузол, а не дефлегматор, бо тиск води часто не стабільний. Але проблема в тому, що висота стелі в приміщенні не дозволяє розвернути його строго вертикально, а тому знизу нього, мабуть, треба поставити концентратор флегми. Чи вірно я розмірковую, чи треба щось змінити в цьому проекті?
Шануймося,  бо ми того варті!

ivan_fd

Я вам скажу з власного досвіду. Якщо не шкода свого часу і коштів, пробуйте.
Але нічого нормального з того не вийде. Від самогону воно буде краще, тут питань нема, але до нормального спирту йому далеко.
Поки не зробите, купите, норм обладнання, на хороший спирт не сподівайтеся.
Про правильне обладнання тут на форумі інформації купа.

ДимаС

Підписуюсь під кожним словом. Амінь.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Zag

Ви всі вірно кажете, але справа в тому, що ректифікати-це не мої улюблені напої, а тому серйозно ними займатися не планую. Через це хочеться бюджетно вирішити питання)

Ivan 68

І буде дурно витрачений час, кошти і у фіналі - купа непотрібного заліза.
Я теж спочатку думав, що РК мені даром не потрібна. Добре вчасно Ігора послухав. Тепер не натішуся.
Сьогодні спробував Чачу - 1 рік витримки в новій бочці Олпол, потім ще рік довитримки в попрацювавшій житомирській (не люблю я смаковий профіль цих бочок, але це тільки з часом прийшло). А редукцію робив витриманою майже рік спиртованою пшеничним спиртом водою.
Так от Чача, на мій подив, вийшла дуже м'якою. І щось чуйка мені підказує (яка рідко мене підводить), що це саме через пшеничний спирт. До речі, фен-шуй не порушено. Все по чесному. Звісно, що було б краще виноградним дистилятом розбавляти, але на той момент його у мене не було.
Андрій, краще почекати, визбирати кошти і замовити РК у Ігора (яка не так вже і дорого коштує), ніж ходити по граблям.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 07-12-2025, 21:07:38Андрій, краще почекати, визбирати кошти і замовити РК у Ігора (яка не так вже і дорого коштує), ніж ходити по граблям.
Цитата: Zag від 07-12-2025, 20:09:18Ви всі вірно кажете, але справа в тому, що ректифікати-це не мої улюблені напої, а тому серйозно ними займатися не планую.
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

Гарноi CПН та автоматики немае.Став перегородочний вузол вiдбору i не треба тобi концентратор.Буде в тебе НДРф.Треба жити реалiями а думати про РК нiколи не пiзно.

Zag

Цитата: vova0869 від 07-12-2025, 21:28:50Гарноi CПН та автоматики немае.Став перегородочний вузол вiдбору i не треба тобi концентратор.Буде в тебе НДРф.Треба жити реалiями а думати про РК нiколи не пiзно.
А що таке перегородочний вузол відбору?

ДимаС

Якщо питання бюджетного рішення - ось такий можу продати свій запасний вузол відбору з дефом. Лежить без діла, вже припав пилюкою, а ти бачу можеш наробити помилок і витратити кошти не туди.
З ціною не знаю - не маю ні часу ні натхнення шукати, нехай форумчани підкажуть яка має бути ціна.
Докупиш ту метрову царгу, мідну СПН, якщо міді не було на попередній перегонці, або стальну СПН, якщо була.
Зовсім бюджетно - нержові мочалки купи на висоту царги. Є форумчани у яких роками це гарно працювало. Тільки перевір кислотою що то нержа, бо потім може виявитись що не все що блищить - нержа) були випадки коли та «нєржа» ставала після перегонки чорною...
От і все. А далі вже страдати біля апарату. Підбирати режими. Намагатись стабілізувати воду і т.д.

Такий вузол хоча б на майбутнє буде робочим варіантом до апгрейду системи.

Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Zag

Питання не стоїть купити якнайдешевше, питання в тому щоб купити необхідний мінімум для виправлення неправильних дистилятів.

Zag

Цитата: ДимаС від 07-12-2025, 21:44:28А далі вже страдати біля апарату. Підбирати режими. Намагатись стабілізувати воду і т.д.
Щоб не сильно страждати і хочу відбирати по вузлу відбору по рідині. Це має нівелювати недоліки дефлегматора і стрибки тиску води. Я так думаю)

Ivan 68

Стабільність подачі води чудово проводить автономне охолодження. Навіть коли чіллер підключаєш для охолодження заторів. Що суттєво економить воду.
Росу, або Пандору при великому бажанні можна знайти.
Навіть погана СПН на апараті від Ігора буде давати значно кращий результат.
Про відсутність танців з бубном я взагалі мовчу. Налив сирець, зробив налаштування згідно попередніх замірів міцності, включив і пішов собі. Приблизно через сутки задзвенів дзвінок від Роси, пішов, виключив все і маєш від 12 до 18л класного спирту.
А зекономлений час краще витратити на здобуття знань по дистиляції.
Я послідовно та неспішно зробив саме так. А негодний дистилят може і постояти. Йому від того нічого не буде.
У мене ж стоять голови від РК вже 1,5 роки. Збираються. І нічого. Не киснуть.

Игорь

Цитата: vova0869 від 07-12-2025, 21:28:50Гарноi CПН та автоматики немае.
З СПН  - дійсно проблема. З автоматикою проблем нема. Якщо Роса все ще у переліку нормальної автоматики. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

Колеги, є одне запитання. Чи можна робити перший перегін з зупинками (зупинки вимушені, через графіки відключення)? Тобто 2 години переганяємо, 2 години стоїть, потім знову. Які можуть бути протипоказання?

SMF spam blocked by CleanTalk