Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

веталь

Цитата: Ivan 68 від 15-12-2025, 18:08:29Колеги, є одне запитання. Чи можна робити перший перегін з зупинками (зупинки вимушені, через графіки відключення)? Тобто 2 години переганяємо, 2 години стоїть, потім знову. Які можуть бути протипоказання?

[/quoteЯка перегонка,на НБК чи кубова...Вмене кубова перегонка на нбк не працював не знаю,можливо гуру форуму щось скажуть.На кубовій перегонці вмене була зупинка світла 4 години простою,теж подумав що буде лажа,що дріжжі осядуть на тен і можливо буде пригар та вонючий сс,куб утеплений за 4 години несильно охолов, зявилось світло запустив і як тільки пішли перші краплі став нюхати, сс пішов вонючий якийсь дріжжовий запах,прийшлось чкекати та нюхати поки ненабігло 600мл.вонючого сс,звіснож в окрему ємність.Потім сс почав пахнуть як завжди.Пригару  на тенах слава  богу небуло. Хібашо будуть невеличкі втрати по сс.В спирті ніяких сторонніх запахів.Можливо при зернових переонах будуть проблеми,з зерном непрацюю тільки сахар...

Ivan 68

Перегонка виноградної чачі (червона схема) на ПВК. Вчора прийшлося 2 через 2 години переганяти. Запах в приміщенні мені не сподобався. І я не можу зрозуміти, це через цукор, що я до Чачі довав, чи це через зупинки. Два рази прийшлося зупинятися.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

В мене теж була зупинка біля двох годин ( через воду ), але я перегоняв виноградне вино , якихось неприємних запахів не було ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Delta

Цитата: Ivan 68 від 15-12-2025, 20:32:31І я не можу зрозуміти, це через цукор, що я до Чачі довав, чи це через зупинки.
Це не через цукор...це скоріше всього через зупинки. Чача в тебе прозора? Якої міцності?
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Ivan 68

Міцність 10%. Рідина в Чачі прозора. Але ж переганяю разом з усим. Я ж кажу - червона схема.
Може потрібно було спочатку її на пресі віджати?

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 17-12-2025, 20:43:49Може потрібно було спочатку її на пресі віджати?
Я би  віджав.
10 % то міцність сирцю?
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Браги. Володя, я згідний, краще перед перегоном віджимати.

Игорь

Я колись читав статтю про технологію часі у грузинів. 
Після віджиму винограда на вино насухо, вони пласти жому заливають кип'ятком у співвідношенні 1:1, калатають та лишають на добу. Після цього процеджують та знов віджимають. Цоког, зрозуміло, не додають. 
Додають дріжджі, стаття саме про те, що не треба якісь спеціальні дріжджі, достатньо звичайних хлібопекарських. Зброджування проходить швидко, "вино" виходить міцністю 7-8.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Все що я переганяв з мезгою було погане .Цей рiк теж .Це переробка вiдходiв для отримання виноградного НДРФ Або спирту.

makrak80

В цьому році , поставив трішки винограду на вино , з трьох сортів - изабела . лідія , кадарка , та трішки молдавський винний . Всі сорти дуже ароматні , тому вирішив з мезгі чачу зробити . Вино злив трубкою , а в те що залишилось додав цукор та воду , десь через днів 5-6 невеличку шапку зняв та віджав , а те що потонуло пішло в куб . Чача вийшла ароматна та смачна ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

В мене бродило на вулицi  два мiсяцi.Освiтлилося те що зверху ароматне класне.А те що знизу десь половина перегнав на ПВК щоб не цiдитися.Оце друге лайно.Тiльки на переплавку.

catfish67

Привіт усім! Винограду в цьому році вийшло на 200л діжку, але так щоб шапка при цьому не пішла через верх. Гребні ретельно вибрав при подрібнюванні будівельним міксером.
Дріжджі якісь Fruit, срібляста пачка з чорними літерами.
Шапку топив десь з тиждень, а потім забрав в маленьку діжку и залив свіжо вичавленим грушевим соком. То буде чача.
Освітлене вино зняв з осаду та перегнав на тенах. Сирець вийшов - конфветка! Є надія на дуже добрий діст.
Мезгу з грушей гнав парою. Також непогано вийшло.
Дріжджовий осад прогнав через прес. Фільтровальна тканина не врятувала - мутняк пройшов. Але погнав на тенах. Спочатку пахло приємно, але на прикінці пішов вонючер. Но не настільки щоб зовсім погано. Пригара не було.
Так маю три різні СС. З кожним попрацюю окремо. Але поки що нема умов (
Виноград був мікс Кудрік, Молдова, Ізабелла. Все без цукру і води.

Игорь

Зацікавився складом цукрів у виноградному соці.
1% - цукор (сахароза), решта - глюкоза та фруктоза приблизно у рівних долях. 
Який з цього можна зробити висновок?

Serhiy

Сік натуральний. Дріжджі легко перероблять такий сік.
Всегда

Игорь

Це означає лише одне. Виноградні дріжджі, особливо дикі, погано пристосовані для збродження цукру "з мішка".  Для цього дріжджі змушені виробляти ферменти інвертазу, в це для них "нетипова діяльність" та стрес.
Якщо вже і додавати цукор у вино ( або цукор з водою у виноградний жом), то його треба заздалегідь інвертувати. 
Тоді склад доданих вуглеводнів буде саме таким, як і у натуральному соці, і це дасть виноградним дріжджам найкращі умови для роботи. 
Якщо когось цікавить, я в двох словах викладу промислову методику цього процесу.
Одночасно зазначу.
Інвертування цукру для цукрової бражки (тобто для спиртових-хлібопекарських дріжджів) може бути застосовано з обережністю, бо призводить до неоднозначних результатів, іноді покращує самогон, іноді збільшує долю сивушних спиртів, та завжди производить до певного недоброду.

SMF spam blocked by CleanTalk