Малюк та Карлсон. Останні зміни.

Автор Игорь, 14-05-2022, 11:49:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

Всем привет. А как обновлять прошивку, может где-то пропустил, подскажите пожалуйста?

ivan_fd

Натиснути на червону кнопку, там де пише, що то за пристрій і його версія. Зліва вверху. Далі вибрати  прошивку і почекати пару секунд.

SAMSON

Цитата: Игорь від 01-03-2026, 10:56:21Ах, це ж гілка про зміни...
Зробив чергову прошивку для Малюків та Карлсонів,  одинадцяту. Працює точно як попередня, але поліпшені шрифти та ще деякі дрібниці.
Якщо хтось зацікавиться - викладу.
Ігор та цікава прошивка Карлсона

ИгорьTopic starter

Малюк та Карлсон - майже однакові прилади з однаковим алгоритмом керування. Різниця лише в вихідних касакдах - у Малюка він на 12-24-36 вольт постійного струму, а у Карлсона - на 110-220 змінного.
Ще є невеличка різниця у інтерфейсіЮ тобьоте написах на екрані та на веб-сторінці.
Тому я вже давно об'єднав прошивки Малюка та Карлсона. 
Після прошивки прилад по замовчуванню скаже, що він - Малюк. Якщо насправді він - Карлсон, про це треба йому нагадати. 
Під'єднатись після прошивки до його точки доступа, та у браузері набрати адресу 192.168.4.1/kar
Після перезувантаження це вже буде Карлсон. 
І навпаки. Якщо Малюк вважає, що він - Карлсон, йому треба дати в браузері строку 192.168.4.1/mal

Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Перед прошивкою треба зберігти на папері свої налаштування, - у вкладках WiFi, KOEF, тощо, бо вони після прошивки можуть бути втрачені.
Як прошивати - колега ivan_fd  нагадав трохи вище, дякую.
Якщо треба нагадати детальніше - розповім.
Файл прошивки прикріплено.

ИгорьTopic starter

Поруч слів про очікування початку роботи.  Нагадаю, щоб не проспати момент початку нагріву, Малюк змушений під час очікування потихеньку крутити воду щоб нагріта вода своєчасно дісталася датчика.  Якщо на початку роботи, доки система прогрівається, цей маленький потік не викликає зайвих емоцій, то після закінчення роботи, коли нагріву вже не буде, робота насоса впусту, навіть на маленьких обертах, дратує. 
Можна зробити так. 
На початку роботи малюк буде знати, що він ще не грівся, а тому буде старанно крутити насос на обертах очікування. 
Як тільки температура в перший раз перетне поріг, Малюк запам'ятає, що вже "було тепло" і буде працювати як завжди.  Коли він побачить певні ознаки того, що нагрів закінчився, він повністю зупинить насос та ляже спати, не мотаючи впусту лічильник води.  
Вивести Малюка з такого сну можна буде будь-якою взаємодією з ним - кнопка, крутилаа, живлення. 
 Десь у налаштуваннях треба буде або дозволити таку самостійну зупинку, або ні.  
его це комусь треба- зроблю. Лише треба вирішити як саме малюк має зрозуміти, що чекати новий нагрів вже марно.

ДимаС

Або у налаштуваннях вказати дельту температур при перетині якої Малюк має включатись в роботу по повній. Або статичну температуру дійсно, типу 40 чи 50С стартову
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

Ні, Діма. Так не працює. Якщо насос стоїть, датчик температури в гільзі десь на лінії охолодження, прогріється до 50 градусів лише якщо почнеться пожежа. Це трохи запізно. 
Навіть якщо датчик стоїть в гільзі в водяній камері дефлегматора, якщо насос стоїть,  цей датчик побачить зростання температури хвилин за 5-10 після того, як пара починає інтенсивно перти у ТСА. За цей час або спрацює датчик перегріву, або пара вибухне. Це теж трохи запізно.

ДимаС

Та ні, я ж не кажу вимкнути прокачку у режимі очікування. Я про трігер початку роботи на охолодження
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Я зазвичай включаю охолодження з першими краплями. Що при першому, що при другому перегоні.
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: Ivan 68 від 13-03-2026, 08:11:56Я зазвичай включаю охолодження з першими краплями.
я раніше теж так робив (брага на газу ), а коли в компі провтикав цей момент , так трохи хату не спалив ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Саме тому, я ставлю собі з одного боку дзвінок, що дзвенить, коли в кубі 80*. А з іншого вже по часу знаю, скільки часу іде на нагрів до 80* в кубі і на телефоні ставлю будильник.
Коли в кубі 80*, я вже від нього не відхожу, поки не налаштую всі процеси.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

Цитата: ДимаС від 13-03-2026, 07:00:20Та ні, я ж не кажу вимкнути прокачку у режимі очікування. Я про трігер початку роботи на охолодження
А я кажу саме про те, коли треба вимкнути цю прокачку. Наприклад... 
Ректифікація закінчилася та першій ночі. Вода вже кімнатної температури, а насос качає в режимі очікування до ранку, хоч очікувати вже нема чого. Добре якщо це по колу в автономці. А якщо з ємності в каналізацію? 
А на початку охолодження... Теж не те. Якщо б так можна було, нікому не було б потрібне під - керування.
Ти пропонуєш почати прокачку за 20 градусів до порога.  
А хто підкаже з якою швидкістю її починати? Яка мета такої дії? Не дати температурі рости зовсім, відкинути назад да відмітку 20 градусів, і так кожного разу, коли температура дійде до 40? 
Чи може протидіяти занадто швидкому зростанню? Але ж ми побачили лише 40... В може температура дісталась від 39 до 40 за добу чи годину... Ти пропонуєш дати воду?   
В під передбачена протидія швидкій зміні температури. Якщо температура швидко зростає, або навпаки, швидко зменшується, в гру вступає третя складова - диференційна. Її дія схожа на дію амортизатора в машині. Якщо його рухати потихеньку, спротиву нема. А якщо спробувати здати чи розтягнути швидко, він не дасть цього зробити. Так само працює диференційна складова. Чим швидше зростає температура, тим більше диф.складова.  але її зменшує пропорційна доки температура не дійшла порога. Чим ближче фактична температура до порога в момент швидкого зростання, тим швидше запрацює насос ще до досягнення порога. 

SMF spam blocked by CleanTalk