Вопросы от новичка - 2

Автор Anti8, 10-07-2015, 00:11:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

А ось тут стаття, де все розписано про дистиляцію на Аламбіках Шарантського типу в провінції Коньяк у Франції. На цю статтю я і посилався. Стаття написана безпосередньо виробником. Тобто фермером, який сам вирощує виноград, зброджує, переганяє і витримує.
https://www.alambic-city.com/article-la-distillation-charentaise-88797905.html
Краще ніяк, ніж як небудь.

ГонщикФормулы

Всем привет. Хочу ещё раз уточнить по переходу на отбор хвостов при второй дробной дистиляции, может где-то это описано, посмотрел темы, не нашол. Для трёх видов материала, сахар (знаю не для дистиляции материал, но всеравно используется некоторыми), виноград или яблоки, зерновые, при какой температуре в кубе рекомендуется заканчивать отбор тела? Если не для бочки и если в бочку?

makrak80

Тут все індивідуально , кому як краще ... Наприклад я тіло для в білу беру до 89-90*С в кубі , для бочки можу залізти до 92-93* , все на нюх , це якщо для прямотока , без укріплення ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Игорь

Цитата: Ivan 68 від 20-04-2026, 15:46:37А ось тут стаття, де все розписано про дистиляцію на Аламбіках Шарантського типу в провінції Коньяк у Франції. На цю статтю я і посилався.
Ось опис першої перегонки. Все в торбу, жодного розділення.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Ivan 68

А я і не казав, що кудись ці частини діваю. Я казав, що в залежності від кислотності додаю або до наступної браги, або до сирця.
Але! Якщо зараз я був не дуже впевнений у якості білого вина, то я перестрахувався і під час другого перегона хвости на кільцювання брав лише до 97-98* в кубі, а все решта відібрав окремо для РК. Кількість якраз назбиралася така, що ще і виноградний спирт буду мати.
До речі, мені шаленно подобається конденсатор з холодильником, що зробив мені Ігор. Він так офігенно добре відбирає всі бздючі гази, що це важко описати. Робота на ньому - одне задоволення. У порівнянні з всіма холодильниками які у мене були - це, як на хорошому Мерседесі їхати. Рекомендую!

Andrik_K

Цитата: Ivan 68 від 23-04-2026, 12:17:52До речі, мені шаленно подобається конденсатор з холодильником, що зробив мені Ігор. Він так офігенно добре відбирає всі бздючі гази, що це важко описати. Робота на ньому - одне задоволення. У порівнянні з всіма холодильниками які у мене були - це, як на хорошому Мерседесі їхати. Рекомендую!
так хочь покажи як він виглядає
Я знаю, що нічого не знаю

vova0869

Може Игор намалюе бо по фото я не все зрозумiв.

Ivan 68

А саму схему Ігор на форумі викладав, я зацікавився, розпитав і замовив.
В Ютубі на каналі Ігора є пояснення роботи цього конденсатора з холодильником
На фото послідовно - збірка на перший перегін, збірка для фруктових дистилятів, збірка для зернових дистилятів. Є ще і четвертий варіант (хоч мене на форумі за нього і критикували) - шолом перевернутий навпаки. Застосував вперше на минулому тижні, коли переганяв вино з хорошим смаком, але неприємним (більше дивним) запахом. Спрацювало. За допомогою шолома та конденсатора від запахів позбавився

Игорь

Це дистилятор з розділеними процесами конденсації пари та охолодження дистиляту. 
Верхня зона - труба, в середині змійовик. Вода біжить по змійовику, пара конденсується зовні. 
Нижня зона - теж труба зі змійовиком, тільки тепер навпаки - по змійовику тече  дистилят, вода біжить зовні. 
Таким чином, повна конденсация відбувається в холодильнику Дімрота, що сполучений з атмосферою, а охолодження перенесено в змійовик, охолоджуваний водою.
Перший такий я робив, коли стала задача конденсувати 6 кіловат потужності при автономному охолодженні. Для звичайного прямоточника це задача з зірочкою, не кожен впорається. Такий дистилятор цю задачу вирішує без проблем.
Як бонус, корисною виявилась наявність сполучення з атмосферою. По-перше, чудово виводяться неконденсовані гази, а по-друге, виявилось, що зміною охолодження можна регулювати зкид голів та вонючек з ТСА. 
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Andrik_K

я так розумію це воно
Я знаю, що нічого не знаю

Ivan 68

https://youtube.com/shorts/DQZ2hE8ooXQ?si=_m_WE730jcaiw3_4
Ось продовження
https://youtube.com/shorts/UXYYyMj7uuY?si=mc2z1EmdTkDAzCUs
Ось ще про цю шикарну річ для дистиляції

makrak80

Я так розумію що цей дистилятор відрізняється від звичайного дефа тільки потужністю ? А домішки можно скидати через ТСА і звичайним дефом ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Сергій Леонідович

Будь ласочка, колеги, не можу спомнить, якись Дімон, торгує по нашій темі? Наче магазин в нього якись
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Дiма з Днiпра klampi com.ua.Aле на 304com ua дешевше.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SMF spam blocked by CleanTalk