Пресс для фруктово-ягодного сырья

Автор VINOKUR, 24-10-2015, 20:42:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Назим

фланцы, их надо 4шт парно вверх и низ. Делал из 10мм нержи.
самый слабый элемент системы определяет её устойчивость

Назим

резьбы вверх и низ еще не делал, только чертежи пока. И клапан сброса воздуха.

ДимаС

Назиме, вкотре із задоволенням споглядаю результати твоєї роботи. Все через досвід дається - це не просто - але ти маєш власний неоціненний досвід та якісне обладнання й обкатану технологію. Душа радіє бачити шлях який веде до успіху. Тисну руку.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Назим

Цитата: ДимаС від 09-08-2026, 19:37:52...але ти маєш власний неоціненний досвід. Душа радіє бачити шлях який веде до успіху. Тисну руку.

Дімо, зростання мого досвіду — багато в чому заслуга нашого форуму та всіх наших форумчан. Я безмежно вдячний долі за можливість бути частиною такої крутої та дружньої тусовки, де завжди можна чогось навчитися, поділитися власним досвідом і просто поспілкуватися з однодумцями.

І тобі величезне спасибі за такі теплі, душевні слова. Дуже приємно їх чути й розуміти, що те, що ти робиш, справді комусь цікаве та приносить користь. Від душі дякую, Дімо!

Ivan 68

Цитата: Назим від 09-08-2026, 14:53:04Теперь прикупил грушу специально изготавливаемую для подобных прессов, не знаю кто производитель, но груша стоит порядка 250 у.е.
У Вас напевне готових гідропресів не виготовляють і продають. Я приблизно за такі кошти придбав вже готовий на 24л від компанії ЛАН з Вінничини.
Краще ніяк, ніж як небудь.

Andrik_K

Я знаю, що нічого не знаю

Назим

Цитата: Ivan 68 від 10-08-2026, 07:17:38У Вас напевне готових гідропресів не виготовляють і продають. Я приблизно за такі кошти придбав вже готовий на 24л від компанії ЛАН з Вінничини.

Вау... Ваню, заводський прес — це кайф... У нас справді ніхто таких не виробляє.
Але, Вань, давай подивимося уважно. Той, що купив ти, — він на 24 літри, а я роблю на 40. Це раз.
А по-друге, та груша, що у твоєму пресі всередині, схожа на грушу від гідрофора. Я минулого року ставив таку, але... якщо груша оригінальна, італійська, то її вистачає приблизно на два сезони, але її ціна понад 50 баксів. А якщо дешева китайська, то її вистачає приблизно на 2 тонни винограду — це я ще більше 2,5 атм не давав.
Я минулого року вирішував питання, як надійно затиснути її фланцями, щоб вона не вискакувала. З одного боку в неї посадка під гідрофорний фланець — там усе чудово, а з іншого треба самому пробивати отвір, зрізавши кріпильний хлястик.
Вань, судячи з того, що тобі достатньо 24-літрового преса, запити в тебе не дуже великі. Я переробляю приблизно 10 тонн винограду, причому спочатку за білою схемою, а потім залишки соку з мезгою доброджують — і на чачу... А це вже другий віджим.
Ця спеціальна груша за 250 у.е. — у неї пристойно, навіть непристойно товста гума, приблизно 3 мм, а на торцях — усі 5 мм. Крім того, у неї є буртики, які запобігають вискакуванню з фланців.
Із тією гідрофорною я теж упорався — подивися на фото в моєму першому пості, там така сама гідрофорна стоїть. Щоправда, її ще доводиться періодично підтягувати, тому що гума просідає.
Але, Вань, я буду тобі дуже вдячний, якщо ти відкрутиш верхню гайку кріплення фланця і знімеш фланець. Дуже цікаво дізнатися, як «ЛАН» на заводі вирішив питання з кріпленням груші. Я минулого року радився з Ігорем саме з цього приводу. Зараз для мене це вже не актуально, але все одно цікаво.
До речі, ти не питав у них, у «ЛАН», чи продають вони окремо груші? Бо рветься вона зазвичай у найбільш невідповідний момент.

Назим

Цитата: Ivan 68 від 10-08-2026, 07:17:38Я приблизно за такі кошти придбав вже готовий на 24л
У вкладенні — мій торішній прес на 40 л з подібною грушею від «ЛАН», а також буртик на новій груші, спеціально зробленій для преса.

Ivan 68

Пришлю фото трохи згодом, бо прес на складі, на роботі.
Я чому написав, бо розумію, що таке виготовити самому. У нас місцеві винороби купують ось такі преси на 80л - https://ub.ua/market/view/8912470/all/gidravlicheskiy-press-pew-80/
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

А скiльки винограду можливо переробити щоб не впасти за день на гiдро пресi 20-40 л . Я теж пicля дробарки з гребневiддiленням планую робити пневмо пресс на основi пневмодомкрата або пневмоцилiндра .

perkoljator

Цитата: vova0869 від 11-08-2026, 12:18:29планую робити пневмо пресс на основi пневмодомкрата або пневмоцилiндра .
По поводу пневмоцылинра. Лучьше использовать от тормозной системы железнодорожного вагона. Их там два вида диаметром (по памяти приблизительно) 300  и 450 мм. Ход поршня приблизительно 300мм. 

Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

vova0869

Так они и весят как паровоз .У меня от какой-то техники 600 мм диаметр 120 мм  ход штока 500 мм .Давление маловато наверное потому что сам поршень /блин /380 мм .Но у меня жмых на чачу пойдёт .Война остановила многие задумки /руки опускаются/и это грустно .

perkoljator

Цитата: vova0869 від 11-08-2026, 16:00:30Так они и весят как паровоз
Ну и шо. Можна подумать ты всё это будеш таскать на своём горбу. 🤣🤣🤣 Поставил всё на тележку и катай по двору.

Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

Назим

Цитата: vova0869 від 11-08-2026, 12:18:29А скiльки винограду можливо переробити щоб не впасти за день на гiдро пресi 20-40 л . Я теж пicля дробарки з гребневiддiленням планую робити пневмо пресс на основi пневмодомкрата або пневмоцилiндра .
Володя, я роблю близько тонни за день: дроблю на дробарці з гребеневідділювачем, потім на гідропресі 40 л. Вранці о 6:00 на полі починають збирати виноград. Я  за день раніше залишаю ящики, повні забираю, а порожні залишаю. До 9:00 усе зібрано, до 10:00 завантажуємося, зважуємо, рахуємо. О 11:00 я вдома, дроблю з додаванням піросульфіту калію — 50% норми, одразу в прес і решту 50% піросульфіту. Залишаю відстоятися до наступного дня, потім декантую і додаю дріжджі. Від тонни на день, начебто, не падаю.

Назим

Цитата: Ivan 68 від 11-08-2026, 09:32:33Пришлю фото трохи згодом, бо прес на складі, на роботі.
Я чому написав, бо розумію, що таке виготовити самому. У нас місцеві винороби купують ось такі преси на 80л - https://ub.ua/market/view/8912470/all/gidravlicheskiy-press-pew-80/
У мене є прес на 100 л, я спочатку його зробив, але важко працювати з таким об'ємом, мезгу після віджимання треба переворушувати, а це ще та мука, тому вирішив на 40 л. Але кайф — одному легко працювати. І 80 л — ціна близько 650 доларів, а груша там така сама від гідрофора... і вона рветься, коли не треба, забруднюючи сусло водою... а якщо виноград дорогого сортового і його всього одне завантаження преса, тоді біда.

SMF spam blocked by CleanTalk