Зерновое сырьё

Автор Delta, 15-06-2011, 18:36:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

grofer

Цитата: sergeybb від 05-02-2015, 16:05:27мабуть ферментам важко було видобувати кохмаль з крупи
я закип'ятив куб води, залив 40 літрів тієї води у 220 літрову бочку, засипав 4 відра крупи(30кг), розмішав і дав постояти пів години.Потім додав фермент А, через годину долив холодної води до температури 50-60 і додав фермент Г , через пару годин знов холодну воду до температури 35, і додав дріжджі. В неділю проснувся зібрав відро каші з підлоги і все  :D
В середу почав по торхи переганяти.

sergeybb

grofer, на гарячу так і виходить швидко, я кодзі перевіряв.

grofer

Цитата: sergeybb від 05-02-2015, 16:40:12ак і виходить швидко, я кодзі перевіряв.
А витрати рахував? Ферменти ніби дешевше.

sergeybb

Цитата: grofer від 05-02-2015, 17:47:02А витрати рахував? Ферменти ніби дешевше.
Дешевше, але я роблю не в промислових кількостях, тільки для себе та друзів, тому хочеться їх та себе попестити, хоча і дорожче :)

grofer

Цитата: sergeybb від 05-02-2015, 18:10:39не в промислових кількостях, тільки для себе та друзів
я теж для себе і друзів.
На ферментах не такий смак?  Чи ще ніхто не порівнював?

sergeybb

Цитата: grofer від 05-02-2015, 19:02:23На ферментах не такий смак?
На смак ще нічого сказати не можу, не дегустував, а аромат на кодзі мені більше подобається.

grofer

Цитата: sergeybb від 05-02-2015, 19:15:35аромат на кодзі мені більше подобається.
На кодзі не нюхав, але ця що в мене в цей момент грає - мені медом пахне  :o
По складу, там збірна України: ячмінь, пшениця, кукурудза, гречка, житня...   і майже все.

sergeybb

grofer, в кого не питав, в наших краях жито не вирощують

огник

Вирощують жито і в нашому краї. В 2012 вирощував сам, проблеми із збутом малих партій,передумав.

добавлено: 05-02-2015, 22:04:29

Працювати з кодзі проще, хоч і дорожче. Змолов ячмінь (чи інше зерно) перемішав з кодзі потім долив води температурою 35 гр. (міряв медичним термометром) перемішав,поставив на гідрозатвор і хай бродить. Раз в 5 днів перемішував.
Смерть Пуйлу.

ВОВЧИК

Цитата: огник від 05-02-2015, 21:57:14Вирощують жито і в нашому краї.

А де цей край знаходыться ?
Перегоняю быстро, разделяю усидчиво и наслаждаюсь этим самозабвенно и с упоением.

огник

На Полтавщині. ;)
Смерть Пуйлу.

DAV_1981

Цитата: sergeybb від 05-02-2015, 16:40:12
grofer, на гарячу так і виходить швидко, я кодзі перевіряв.
я так поняв, що кодзі ти вобще в холодне давав? А якщо сусло розварити і остудити а тоді внести кодзі, що міняеться - смак, вихі,  швидкість бродіння?
Краще запитати дурницю ніж її зробити...
Ферменти і піногасник в любій фасовці.

sergeybb

Цитата: DAV_1981 від 09-02-2015, 11:09:13А якщо сусло розварити і остудити а тоді внести кодзі, що міняеться - смак, вихі,  швидкість бродіння?
Так ще не робив, тому не можу сказати яке буде на смак, але впевнений що швидкість бродіння буде набагато зменшена збільшена, то час бродіння зменшений, з розвареної січки ферментам легше видобувати крохмаль, та й вихід може бути збільшений, треба поекспериментувати.

DAV_1981

Скинь ЛС де и по чем брав, може є смисл з китаю замовити, розширити асортимент з нормальними цінами для форумчан. Хотя курс не обнадьожує  :o Ну і ждем експерименти  ;)
Краще запитати дурницю ніж її зробити...
Ферменти і піногасник в любій фасовці.

sergeybb

SMF spam blocked by CleanTalk