Зерновое сырьё

Автор Delta, 15-06-2011, 18:36:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Богдан

хочу сделать брагу с кукурудзи і ячменя 9кг кукурудза і 1кг ячень, на основе Ферменты АМИЛОСУБТИЛИН, ГЛЮКАВАМОРИН,
роблю дробленка на зернодробилці
сколько потім треба додавати пресованих дріжджів?
використовую в основному львівські первак

sergeybb

Богдан, около 60гр на 1кг зерна

grofer

Цитата: sergeybb від 09-03-2015, 21:31:27Богдан, около 60гр на 1кг зерна
Чого так багато, я давав 15 гр на кг, і виброджувало все.
Вираховував з інструкції , яку найшов на сайті окупантів:
Цитатапрессованных, к примеру, ЛЬВОВСКИЕ – 1г на 60-80 г сырья.

sergeybb

grofer, пресовані дріжжі на цукор кладуть 100гр\кг, в 1кг зерна приблизно на 20% меньше, звідси і висновок щодо 60гр.
Звісно, що дріжжі не всі однакові. Сухі кладу від 4 до 5 гр\кг.

grofer

З дозуванням тобою сухих формула працює:
Цитатасухих, к примеру, САФ-ЛЕВЮР – 1г на 300-350г исходного, основного сырья

sergeybb

Я винними користуюсь

Misьko

Я давав 60 грам на 8 кілограм муки при 20- 22 градусах бораги, коли давав більше, на старті вилітало пів бочки з піною. Може є сенс закладати дріжджі в кілька етапів?
Хоч мені тут не радили давати більше за 60 грам на 8 кг муки. З кашами не працював.

yrabarskiy

Зернову сировину (пшенична дерть)  у нашій справі використовую з  травня минулого року. Дріжджі додаю із розрахунку: сухі - 2 гр;  пресовані - 10 гр на 1 кг сировини. Проблем з бродінням, яке триває 3,5 - 4 доби, не виникало. Перший раз використовував кукурудзяну дерть, піни взагалі не було. Пшенична давала пінову шапку 35 - 40 см,тому в поточному році почав застосовувати піногасник т.я. виготовив "товариша -100" у якому сировину розварюю та оцукрюю; охолоджую та зброджую, нагріваю до 70"С, після цього подаю пар. Це дає змогу робити гіромодуль 1:3.
Хмільна вода не приведе до добра!

Гад

Який вихід в тебе відповідно з пшеничної та кукурузяної дерті?

yrabarskiy

В залежності до якої кубової температури веду відбір. Раніше, коли куб був 50 л віджимав до 98,8*С, тепер 96 - 96,5.   З кукурудзи пробував лише перший раз, вихід був 0,42 л АС, з пшениці 0,35 л. На вихід також впливає клас зерна та його подрібленість. Використовую ферменти А, Б, Г, П, Ц.

Гад

Цитата: yrabarskiy від 10-09-2015, 11:26:12вихід був 0,42 л AC, з пшениці 0,35 л.
Шикарний вихід для дерті! В мене с пшеничної муки вищого гатунку виходить приблизно 0,40-0,43!
Як довго вариш кукурузну дерть? Хто виробник ферментів?

sergeybb

Щось аж не віриться що з дерті можливо стільки одержати, там залишається мало крохмалю.

yrabarskiy

Воду доводжу до кипіння, включаю мішалку і напротязі 15 хв засипаю 20 кг дерті. 1 годину витримую. Ферменти Ладижинського  "ЕНЗИМ"а. Якщо потрібно можу трохи подарувати.

добавлено: 10-09-2015, 12:49:30

Цитата: sergeybb від 10-09-2015, 12:22:55Щось аж не віриться що з дерті можливо стільки одержати, там залишається мало крохмалю.

А де ж він дівається. Дерть, це подріблене зерно. Мабуть Ти мав на увазі "висівки", то дійсно, там його дуже мало, але і його дістає  фермент целюлад.

zava-da

Цитата: Гад від 10-09-2015, 11:34:22В мене с пшеничної муки вищого гатунку виходить приблизно 0,40-0,43!
Аналогично!
Коля, я последний затор делал как всегда 200л из 50кг муки + 1,2кг дрожжей.
Побродил он сутки, температура 37грС. Я его разбавил. Долил постепенно, за день ещё 40л воды.
Отыграло за 52 часа насухо. Брожение остановилось как то сразу. Час назад играло и..  Бац - тишина.
Вкус горький. Одним словом НАСУХО. Бражка 8,5-9% по температуре кипения. Гнать немного дольше, правда, но отогнал, и сам себе не поверил. Не было раньше такого выхода. Провёл РК1, без отбора голов, так, чтоб отжать сивуху и укрепить. С 100кг муки 45л СР1. 96,6%. Мне понравилось, попробуй.

yrabarskiy

Цитата: zava-da від 10-09-2015, 21:13:58С 100кг муки 45л СР1. 96,6%. Мне понравилось

Мені також подобається, особливо коли зернова сировина майже безкоштовна.
   Доречі. В минулому році розброд на смак був огидний з кислинкою, запах чудовий. В цьому році смак задовільний, кислотність відсутня, запах чудовий. Вихід продукту однаковий. Під г/затвор ніколи не ставлю. Кінцевий продукт після РК на смак мякий, солодкуватий, після розведення з ніжнім квітковованільним запахом. 

SMF spam blocked by CleanTalk