Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Сергій Леонідович

Сегодня использовал крайнюю пачку дрожжей. Хорошая СП была, может стоит повторить? Или поделитесь контактами, кто где берёт

добавлено: 01-10-2021, 18:11:21

Дункель Вайцен
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ГОГа

Очень красивый цвет! Выглядит ну очень пиво аппетитно!
Однозначно: молодец!
Единственный "грех" на земле - это глупость

serjiok

коллеги, столкнулся с неприятной хуеней. При повторном использовании бутылочек ПЭТ они стравливают углекислоту. И если в нульовых бутылочках было заебца, то счас половина бутылок повтрных стравливает СО2. жопакапец какойто.т Батарейкин памаги.

добавлено: 02-10-2021, 19:47:08

а если без шюток, то очень обидно.
ебашишь пивас, а в ответ, мы стравили со2.

makrak80

serjiok, если используешь бутылки повторно , то пробки ищи с силиконовой прокладкой , а те что с конусным кольцом внутри , будут травить , их не надо повторно использовать . Или бери только новые бутылки с пробками .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Soyka

Цитата: makrak80 від 02-10-2021, 20:33:08Или бери только новые бутылки с пробками
Нові кришки також треба дивитись, буває що посередині пропускають, залежить від якості штамповки.
Я завжди, після наповнення пляшки, трясу неї, провіряю твердість, та чи не виходить піна.

фотограф

Особисте досягнення - партія 55 літрів ::)  Пластиковий ЦКТ у цей холодильник не вліз :(,  на залізяку по розміру грошей немає (або бажання) , тому  поки такий лагер, тренувальний.  Подивитися що та як при низьких температурах. Засіював у холодне сусло, 10 градусів, завелося менше ніж добу, зараз третя доба,  бродить нормально, булькає весело.  Діжка на дотик не тепліше, ніж стінки холодильнику. Тому думаю сусло теж не розігрівається. Холодильник стоїть на самому теплому режимі,  запас для охолодження ще є достатньо, колись я в ньому молоко заморозив, притиснувши його до задньої стінки де випарювач.   Що буду робити далі, поки не думав :D.

Soyka

Цитата: фотограф від 12-10-2021, 10:59:16Що буду робити далі, поки не думав
Далі перелити в кег, охолодити до +2, 4 *, та примусово карбонизувати з балона.
Потім завдяки піногасника розлити по пляшках.
Смачного пива!

фотограф

Цитата: Soyka від 12-10-2021, 20:48:25Далі перелити в кег, охолодити до +2-4 *, та примусово карбонизувати з бадона.
Потім завдяки піногасника розлити по пляшках.
Смачного пива!
Я розумію що так треба робити, але поки  не готовий на кег, до того ж не один.   І якщо як треба - то і дріжджі зливати треба.  На сьогодні думаю просто попробувати збродити у холоді, далі ше охолодити максимально що дозволяє холодильник,  потім максимально чисто розлити і закарбонізувати праймером.  Правда не знаю, чи вийде, чи треба буде використовувати праймер з засіяними дріжджами.  На сьогодні в мене перше питання  спробувати  що вийде на смак,  яка різниця при кімнатній температурі  та у холодильнику.   Прозорість поки відміняється.

фотограф

Эксперементую далі :), відбулькало активно  при 10 градусах десять днів, потім спробував опустити температуру, за два дні легко впало до 0-1, є можливість опустити ще. ЧИ треба це робити, незнімаючі пиво з дріжджів? Хтось робив щось подібне, лагер, який не зливав з дріжджів ( або як правильно -  не зливав дріжджі)  і який би потім пробував карбонізувати праймером?

Mecx

Добрый вечер.Температуру ниже опускать не нужно,а вот перелить на вторичку,если есть возможность то желательно.Мертвые дрожжи дают неприятный вкус в пиве,тем более что у тебя лагер,и сбраживают его дольше элей.

makrak80

А чому не хочеш зняти з дріжджів ? Лагерізувати на дріжджах не есть гут ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Цитата: makrak80 від 22-10-2021, 21:32:29А чому не хочеш зняти з дріжджів ?
Так і зроблю, сьогодні, просто очковато якось, щоб не занести заразу.

фотограф

Як я далі лагер робив :) Злив все ж таки з дріжджів ( вони акуратно лежали вже, було їх так чимало), поставив у холодильник, побулькало ще пів дня. Опустив температуру до 0-1 по термометру. У цю  п'ятницю вирішив розлити,  достав - там глиба криги плаває :)[attach=1] Ну що, почекав декілька годин, розлив у пляшки ( фруктозу додав як праймер). Осаду у діжці було дуже мало.  Думав дріжджам хана прийшла.  Сьогодні що там, четвертий день, пляшки ще не  тверді, але  вже надулися.  Так що життя не зупинилося.  Які підсумки?  По перше, пиво має просто абсолютно інший смак від того, яке не те що бродить при кімнатній температурі а і від того, що бродило при 17 градусах у мене взимку. При переливанні крижане пиво повністю прозоре. От як би його зараз взяти і  закарбонізувати СО2, то просто  нічого бажати іншого. Те що у пляшках  зараз карбонізується дріжджами трохи мутніше,  осад  ще не випав, але воно набагато прозоріше того, що робив раніше при  теплому бродінні,  далі подивлюся.  Що до смаку (поки висновки по не газованому), то холодне  бродіння  дає мінімум сторонніх смаків та ароматів і тут сильно  працює хміль.  Можна сказати, при теплому бродінні від хмілів  маємо тільки гіркоту, аромату майже ні. Зараз дуже працює як гіркота так і  аромат хмілю, тому хміль на аромат треба вибирати більш вимогливо. От аромат українського хмілю щось мені не сподобався, або його додав занадто . Тобто, холодне бродіння  (чи холодна витримка) більш вимогливе до якості інгредієнтів  та дозування (не знаю як по солоду та дріжджам, по хмілям так точно) А так тема працююча, варта зусиль, страшного нічого немає, і як виявилося, не потребує багато зайвих грошей.   Без ЦКТ  можна пробувати, пиво не скисло після зняття з  осаду, косяк з температурою дріжджі не вбив, дріжджі живі.  Головне мати холодильник. Смак просто треба спробувати і порівняти. Не те що пиво бродіння при кімнатній температурі  гірше, ні,  просто воно зовсім, повністю  інше. Як би стисло - смак простіше, але чистіше, легкий.  Ель це такий собі компот з купою смаків, а тут просто - солод та хміль, смакота.  Мабуть все ж буду мудрувати  балон  СО2

DDD

Цитата: фотограф від 09-11-2021, 11:21:48
Як би стисло - смак простіше, але чистіше, легкий.  Ель це такий собі компот з купою смаків, а тут просто - солод та хміль, смакота.  Мабуть все ж буду мудрувати  балон  СО2
Треба мудрувати,  :)
Сподобиться. Карбон у пляшці буде як страшний сон.
Як на мене, ель це бражка. Іноді прикольно, але лагер смачніше.

добавлено: 09-11-2021, 17:08:04

Цитата: фотограф від 09-11-2021, 11:21:48Опустив температуру до 0-1 по термометру. У цю  п'ятницю вирішив розлити,  достав - там глиба криги плаває
Не може такого бути, мабуть Т була на багато нижча.

Женя

принудительная карбонизация  ;)

SMF spam blocked by CleanTalk