Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Kabah

Звичайно є, але він якись більш приємніший ніж у житомирських бочок. В мене є одна свіжа олполівська 57л якій вже два роки і в планах потримати ще три - п'ять років щоб перевірити теорію про те що плінтус то проміжний етап дозрівання. А взагалі плінтус дуже сильно залежить від температури дегустації, зимою коли було холодно плінтус був ну дуже явно виражений, а зараз коли потепліло зовсім інша картина.

makrak80

Цитата: Kabah від 03-07-2023, 19:10:17Що одразу впало в очі - похабне відношення французів досвоїх бочок, глибочезні канали від стопорів обручів, таке враження що вони їх збививали разом з стопорами.
та то ні у французів , а скоріш за все у наших . Там просто обручі підбивали заодне зі стопорами , там навіть помітно старий слід від обруча  ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

А навiщо ставлять стопора ? Може коли пусту бочку транспортують щоб обручi не спадали .

Kabah

Мені одному здається що стопори то є зло ?

makrak80

Я багато разів чув що обручі злитали , а з бочки все витікало ... Тому в мене теж на деяких бочках стоять на крайніх , але я забивав не в обруч , а біля обруча майже в торець клепкі , та загинав на обруч ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Цитата: Kabah від 04-07-2023, 07:00:55Мені одному здається що стопори то є зло ?
Вони (французи) виробляють півмільйона барріків на рік  і як би лідери бондарства світового. Тому мабуть так треба

Kabah

Ось так до речі виглядають стопори на рідних олполовських бочках, все акуратно і пристойно

vova0869

А на яку глубину кони стоять ?

alexdvs

Цитата: Kabah від 03-07-2023, 19:10:17взяв таки в Олпол французьську бочку з під мускателю
Який обсяг цієї бочки? І вибач за нескромне питання: у скільки обійшлась?

Kabah

гуральник

Любіть життя. Повторення не буде...

Олексії

вітаю шановне Панство!

Я почав займатися винокурінням з 2021 року, почав робити виски для себе, бо захотілося смачний напій, але в магазині він дорогий. Почитав літературу, та зрозумів, що виски, саме виски, робить сировина, бочка та термін витримки. Бочку робить дуб, місто де подорослішав. Бочка з білого американського дубу - моя мрія, але це дорого, та чи буде та бочка з нього
Я не рекламую, але скажу так, я придбав 2 бочки 10 л та 1 5 л у Карпа, залив без підготовки той бочки, через рік у 10 л вийшов справжній чоловічий смаколик, у квітні цього 2024 року буду зливати 3-ю заливку. Дуже приємний аромат, смак (вже робив пробу) Головне, на мою думку, після зливу з бочки та розбавлення до питної міцності потрібно почекати до пиття десь пару тижнів.

Бочки інших виробників не купував. Але, маю досвіт порівняння одно солодових виски з магазину вартістю 1200-1500 грн за пляшку зі своїм, мій мені подобається більше.
я роблю виски виключно з ячмінного солоду. Вискарний солод Малтюроп.

vova0869

Ну це тiльки менi рекламою тхне ?

Сергій Леонідович

Цитата: vova0869 від 19-01-2024, 22:54:10
Ну це тiльки менi рекламою тхне ?
здається, що горішок вже писав щось подібне
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

BazilVV

Цитата: Олексії від 19-01-2024, 22:48:14Бочку робить дуб, місто де подорослішав.

Не можу зрозуміти це речення  :-\

SMF spam blocked by CleanTalk