Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Igorr67

Цитата: Дмитрик від 04-04-2023, 17:30:46А от як цьому навчитися-то невідомо
Можу лиш сказати що голови в будь-якому разі потрібно відбирати тільки по запаху, а не по АС

Батарейкин

Spoiler
Цитата: Дмитрик від 04-04-2023, 17:30:46спробувати отримати щось путнє.
сортировка в горло не лезет ?   8)
[close]
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

voffka75

Chatter

Цитата: revdjeka від 04-04-2023, 11:42:57Ниша употребления белого алкоголя, если он не ром/текила, узкая
Смелое заявление.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Это только половина ассортимента в обычном магазине Греции. Это рака, она же ципуро.

makrak80

Цитата: Батарейкин від 04-04-2023, 18:11:47сортировка в горло не лезет ? 
не лізе від слова зовсім ... Я її всеодне перегоняю прямотоком , або ароматні горілки , або хріновуха , перцівка , тощо ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Spoiler
Цитата: makrak80 від 04-04-2023, 20:31:26, або ароматні горілки , або хріновуха , перцівка , тощо ...
под селедку?
как то не сочетается.
Spoiler

просто форум опять деградировать стал(((
хорошую сортировку сделать не можете... и маскируете свой самогон всякой ерундой
ИМХО

[close]
[close]
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

гуральник

Spoiler
Цитата: Батарейкин від 04-04-2023, 21:42:07хорошую сортировку сделать не можете...
А що може добре бути в спирті і воді?))
Пити, щоб вставило? ;)
[close]
Любіть життя. Повторення не буде...

Дмитрик

Цитата: voffka75 від 04-04-2023, 18:27:56за об'ємом навалки 3, 5, 8 чи 10% від СС у кубі.
Це про другий перегон я так розумію???
Яка спиртуозність навалки?
Відсотки від обєму навалки,тобто зі 100 літрів 10 літрів на голови?

voffka75

так про другий. все правильно 10 л зі 100 л. Але там у кожного своя математика, чи 3 чи 5 чи 10. Міцність навалки 30%, або менше.

ДимаСTopic starter

Цитата: Дмитрик від 04-04-2023, 22:17:41
Цитата: voffka75 від 04-04-2023, 18:27:56за об'ємом навалки 3, 5, 8 чи 10% від СС у кубі.
Це про другий перегон я так розумію???
Яка спиртуозність навалки?
Відсотки від обєму навалки,тобто зі 100 літрів 10 літрів на голови?

Мені сподобалось на кукурудзяне зерно на ферментах 7% на голови, до 40% у струмені тіло... бо менше голів забрати - головасте, більше - вже чогось не достатньо...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

revdjeka

Spoiler
Цитата: Chatter від 04-04-2023, 19:29:29Смелое заявление
Бо доказать просто - все те ракии, азу, чачограппы, шнапсы за пределами своих родин спроса не имеют вообще, считаются какашкой. Даже уважаемый муншайн пьют немногочисленные ценители. Полноценно продаваемых белых дистиллированных напитков - ром да текила. Лично я люблю муншайн, белые тяжёлые ромы, вышеописанный ржаной ндрф из отходов, но в наших краях любителей такого дуже мало. Зато пьющих казёнку - полно, и пьющих самогон, но не отличающих виноградный от кукурузного - тоже хватает.

добавлено: 05-04-2023, 01:34:03

Цитата: Игорь від 04-04-2023, 14:42:19Если человеку похер что пить, лишь бы с ног валило, то недорекцификация - отличный способ удовлетворить его нужды.
Я встречал людей, которые просили голов от ректификации  - отличная вещь по их мнению. Крепкая, можно пополам разбавлять. И вставляет мягко, прямо с первой рюмки.
Только по пути ли нам с такими ?
Так ведь тема такая) то после бочки всё вкусно, если в неё мочу не сливать, а вбелую из растущего в наших краях - злаков и буряка - ничего полноценно в виде белого дистиллята не прижилось/не сохранилось. Хотя, мне кажется, жито, не будь оно в своё время далеко задвинуто казёнками, могло бы претендовать на роль полноценного напитка.
А вкус штука гибкая - уничтожен в наших краях он почти у всех, но он воспитуем.

добавлено: 05-04-2023, 01:43:23

Цитата: Дмитрик від 04-04-2023, 17:30:46На скільки я зрозумів,що треба відштовхуватись від сировини.Не памятаю де прочитав-Фруктова сировина-смак в головних фракціях чи ближче до них.Зернові-там ближче до хвостів.Тому і методи мають бути різними для кожної.
Вірніше відсікання голів і хвостів по різному.
Брешуть як дышат) такую вонючую говень, что сидит в зерновых хвостах, еще поискать
[close]

Игорь

Spoiler
Я так вважаю і давно про це пишу. Дешевий цукор знищив не тільки вітчизняне, а й всесвітнє  винокуріння.
Невеличкі острівці залишились там, де або цукор мало доступний, або його використання як сировини суворо обмежено законодавчо та / або суспільним ставленням.
[close]
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: revdjeka від 05-04-2023, 01:18:07Бо доказать просто - все те ракии, азу, чачограппы, шнапсы
ну не скажи ... Мой приятель уже второй раз за войну поехалв гости  к семье в Германии. Он пенсионер, ему можно.
В Германии много лет живёт его дочь, жена переехала туда в начале войны. Он отказался, только в гости иногда ездит.
Привозил, и сейчас привезет, оттуда разных шнапсов. То, что я пробовал, мне однозначно понравилось.
В наших краях много болгар. И много вина, которое не успевают выпить до нового урожая. Его перегоняют на ракию. У большинства, кто не перебарщивает с сахаром, выходит отлично. Аппараты - сами понимаете - переходят из поколения в поколение. Резиновые окаменевшие шланги, медные змеевики. Никаких царг, насадок и шлемов. Только одинаковое сырье и опыт поколений. Результат, как правило,  достойный.
Мой дядька много лет делал прекрасные бренди из виноградного сырья и груши. О его методе отбора голов "по пару" я рассказывал. Он вообще был (к сожалению) энциклопедией лайфхаков во многих вопросах.
Теперь к вопросу о настройках на чистом спирту. Я полагаю, что мировой лидер домашних напитков такого рода - скандинавы. Они покупают в магазине нормальный спирт и на нем делают настойки. Называют из аквавитом.
Особым кайфом считается отправить барель своего аквавита на судне за экватор и обратно. Такие напитки особо ценятся, а некоторые фирмы специализируются на этой услуге и неплохо зарабатывают.
Но это уже выходит за рамки обсуждения. Ведь мы говорим о дистиллятах без ректификации.

SAMSON

Spoiler
В Україні спиртова монополія поглотила все , багато людей  звикли пити горілку чисто білу ,бо можливо якщо шось не біле,то це або підроблене  ,або не натуральне ,і голова буде боліти ,а це далеко не так .
[close]

Игорь

Читав про цікаву технологію грузинської чачі.
Коли вино роблять не по кахетинсткій технології, а по білому, тобто відокремлюючи сік від мезги до бродіння, віджата мезга містить певну кількість цукру.
Цю мезгу запарюють крутим кип'ятком в об'ємі, рівному об'єму мезги, лишають на декілька годин, а потім віджимають. 
Віджата рідина містить менше 10 відсотків цукрів.
Її сброджують на хлібопекарських дріжджах дві-три доби та переганяють двіччі по стандартній технології коньяку - бренді. Про додачу цукру мова не йде.

Давайте розберемось...
Цукру мало - вино буде міцністю відсотків 6,  довго стояти не зможе - зкисне.
Ну й добре. Не буде воно стояти - одразу піде на перегонку. 
Мало цукру - вихід буде невеличкий
Ну й добре. Мало, але ароматне, може навіть занадто. Тоді можна буде купажувати його з нейтральним спиртом. Це, доречі, обговорювалось серед грузинських технологів.  У радянські часи панував підхід, що купажувати ці дистиляти можна лише нейтральним спиртом с виноградної сировини. Зараз на цьому поставлено хрест, чачу можна купажувати будь-яким харчовим спиртом.   

Я веду до того, що замість додавання цукру до плодової сировини на етапі бродіння, краще зробити з цього цукру брагу окремо, провести ректифікацію, и вже потім купажувати справжні аромати нейтральним спиртом якщо ароматика дистиляту зависока.

SMF spam blocked by CleanTalk