Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаСTopic starter

Зробивши кліька білих дистилятів (так як зазвичай роблять всі - збільшити розділення на головах, тіло брати коли вже голови не відчуваються взагалі, хвости раніше відсікати (до 90С у кубі) - та зрозумів що без бочки це дивний напій, який завжди поступається бочковому.
Оригінальна чача - теж ще та самогонка. Граппу - суперово завдяки ефірам нюхали, але збільшена концентрація голів - ну це неможливо пити, ще й від проміжних пекуче (це все в кількох місцях за кордоном дегустувалось).
Тому буду читати тему, бо схоже культури виробництва у винокурів по-білому дійсно низького рівня.
По суті це тема про фруктово-ягідні дистиляти, бо зернова тема завжди потребує трохи залізти у низа трохи, бо там характер зернового дистиляту ховається.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

Цитата: ДимаС від 16-10-2024, 12:38:32який завжди поступається бочковому
Більш того, він поступається горілці/водке тобто напою з ректифікованого спирту.

Ivan 68

Наскільки я розумію, варто обговорити дистиляцію для білого споживання:
- цукрову
- з варення (вона відрізняється від цукрової, хоча і має цукор)
- фруктову (біла та червона схема)
- зернову (тут не знаю, чи варто саме в цьому обговоренні ділити на кодзі та солод окремо)

З Миколою згідний - все починається з затора...
Краще ніяк, ніж як небудь.

makrak80

Цитата: voffka75 від 16-10-2024, 13:07:52Більш того, він поступається горілці/водке тобто напою з ректифікованого спирту
Якщо спирт зерновий або фруктовий , навіть не завжди , особисто для мене ,...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

А хто якi куштував дистилляти бiлi що вам сподобались ?

гуральник

Цитата: vova0869 від 16-10-2024, 17:40:24А хто якi куштував дистилляти бiлi що вам сподобались ?
Солодовий, по білій схемі, виноградний, абрикосовий і яблучний дистиляти.
Любіть життя. Повторення не буде...

Ivan 68

Медовий (вийшов з третього разу), виноградний, абрикосовий, гречаний. З варення дуже люблю (там завжди лотерея, який буде аромат і смак). Тільки правда нормально всі вказані дистиляти проявили себе через рік після перегонки.
Краще ніяк, ніж як небудь.

vova0869

Andrik_K

Цитата: vova0869 від 16-10-2024, 17:40:24А хто якi куштував дистилляти бiлi що вам сподобались ?
Виноградний и зразу непоганний, а через рік (особливо під гарячий борщ) зовсім гарний. Роблю міцність 50
Також подобається рисовий
Я знаю, що нічого не знаю

voffka75

Ці всі позитивні відгуки я так розумію про продукти звичайної простої дистиляції?

гуральник

Простої, але не звичайної.
Любіть життя. Повторення не буде...

makrak80

Цитата: Andrik_K від 17-10-2024, 00:54:57Роблю міцність 50
Для чого ? Щоб краще вставляло ? Багато людей роблять фруктові навіть меньш 40% . А 50% з першої чарки всі смакові рецептори обпалиш ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: voffka75 від 17-10-2024, 08:33:24Ці всі позитивні відгуки я так розумію про продукти звичайної простої дистиляції?

типа ДА
но НОООО

мне понравилось больше всего:
1-Абрикосин Завады.я его поллитра смаковал две недели
2-Макрака80 - он пять разных прислал. несколько поменял мое восприятие от вонючего самогона  до того что можно действительно пить и смаковать. но там половина напитков была после бочки и фруктовые
3-Ивана68.но там были импровизации... но очень достойные!

а все остальное что мне присылали из дистиллятов на пробу - банальный вонючий самогон! (((
без обид!
может кого то забыл...
если вспомню - допишу!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

кальвадос

Цитата: Игорь від 16-10-2024, 09:59:33дистилят оцінюють
як ,та ,що оцінювати ? лабораторно чи органолептично?
drink all

Zag

Доброго дня. Так перспективно тема починалася і так швидко заглохла, не давши майже ніяких рекомендацій початківцям. Дуже шкода. Давайте розберемо конкретну ситуацію. Обладнання: нержовий куб на 50літрів, віскарний мідний шолом на 10 літрів,  поворот і нержовий кожухотрубний холодильник 50см. Нагрів 3+3 кВт. Сировина: 200 літрів домашнього вина (Молдова,  Бако, Лідія і можливо ще щось) збродженого за червоною схемою без видалення гребнів.  Задача: зробити дистилят для пиття по білому і по можливості для різних настоювань. Що підкажуть авторитетні винокури?
Шануймося,  бо ми того варті!

SMF spam blocked by CleanTalk