Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Gourmet

Витративши кошти на 50л куб, шлем, дистилятор, в чому проблема придбати ще секцію ~0.5м мідної труби, щоб розмістити над шоломом?! Це дасть краще укріплення та чистоту дистилята. В мене над шоломом 55см конус, вистачає з головой на 2 квт.

vova0869

Конус коштуе як пiв шолома .А укрiплення можливо отримати зменьшивши нагрiв або зробивши обдув шолома .

гуральник

Цитата: vova0869 від 21-02-2025, 21:00:30укрiплення можливо отримати ...зробивши обдув шолома .
шолома з конусом

Любіть життя. Повторення не буде...

Gourmet

Цитата: vova0869 від 21-02-2025, 21:00:30Конус коштуе як пiв шолома .А укрiплення можливо отримати зменьшивши нагрiв або зробивши обдув шолома .
Тому я радив звичайну мідну трубу, а не конус. З приводу зменшення нагріву на одному лише шоломі в теорії можливо, що буде на практиці (на смак) не пробував, не знаю.

Zag

Цитата: Gourmet від 21-02-2025, 20:49:12Витративши кошти на 50л куб, шлем, дистилятор, в чому проблема придбати ще секцію ~0.5м мідної труби, щоб розмістити над шоломом?! Це дасть краще укріплення та чистоту дистилята. В мене над шоломом 55см конус, вистачає з головой на 2 квт.
Тільки став на шлях винокуріння) Якщо в конусі дійсно є необхідність,  то з часом буде і він. Я так розумію, що дає додаткове очищення плюс добавляємо швидкість перегонки. Вірно?
Шануймося,  бо ми того варті!

Gourmet

Все вірно, лише не обов'язково конус, можна й трубу. І наскільки я зрозумів, у вас діаметр клампового з'єднання шолома та повороту однаковий, а для конуса потрібен різний.

Zag

Цитата: Gourmet від 22-02-2025, 10:56:12Все вірно, лише не обов'язково конус, можна й трубу. І наскільки я зрозумів, у вас діаметр клампового з'єднання шолома та повороту однаковий, а для конуса потрібен різний.
Шолом має кламп 4х4,далі перехід на 2 і відповідно далі холодильник 2 дюйма. Проблем ніяких. Конус я бачив є 4х2. Так що перехід з 4 на 2 залишиться для можливої дводюймової РК.  Вихід з кубу 4 дюйма.  Якщо ставити трубу 2-хдюймову, то є перехід

Ivan 68

А за рахунок чого конус додає швидкість перегонки?
Краще ніяк, ніж як небудь.

гуральник

Цитата: Ivan 68 від 22-02-2025, 11:29:29А за рахунок чого конус додає швидкість перегонки?

Коли тільки шлем,то достатньо збавити потужність нагріву і ніби так можна обійтись без конуса...
  Відповідно, відбір триває довше.
  Напевно тому.
  Я тільки не можу зрозуміти, як труба може замінити конус

Zag

Цитата: гуральник від 22-02-2025, 11:52:12
Цитата: Ivan 68 від 22-02-2025, 11:29:29А за рахунок чого конус додає швидкість перегонки?

Коли тільки шлем,то достатньо збавити потужність нагріву і ніби так можна обійтись без конуса...
  Відповідно, відбір триває довше.
  Напевно тому.
  Я тільки не можу зрозуміти, як труба може замінити конус
теж більше схиляюся до конуса тому,  що здається логічним, що при нахилі стінки контакт більший з паром ніж при прямій

Gourmet

vova0869

Е така штука парецательний дефлегматор.Картинка не вставляется.Це двi трубки мiднi рiзноого дiаметру а мiж ними вода протiкае як прямоточник тiльки бiьшого дiаметру здесь 40-50 мм а на кiнцях кламп 2 дюйма .

Zag

гуральник

vova0869

SMF spam blocked by CleanTalk