Дистиляція зернових на кодзі

Автор гуральник, 18-06-2023, 18:53:50

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

гуральникTopic starter

Прошу колег  ділитись технологією дистиляції після бродіння зернових на кодзі.
Тему піднімають в різних гілках,але з часом інформація губиться.
Любіть життя. Повторення не буде...

Optimus_Prime

Маю досвід використання пачок 6 Кодзі Мелоу) Різні затори з дробленої крупи куки, пшениці, ячмінь - "їдять" все) Заливаєш крупу холодною водою+9г/кг кодзі і чекаєш 3 тижні. Далі в брагу піногас і на НБК/куб/пвк) На смак нічого особливого, є специфічний легкий запах в браги.

vova0869

Переработал 140 кг кукурузы пополам с пшеницей с помощью Кодзи Ангел.Дробил два раза на молотковой дробилке .Половину запаривал китятком дальше горячей водой гидромодуль 1-4 .Разницы не заметил .4 дня активного брожения дальше неделю дображевал все под гидрозаьвором . Запах не приятный .Перегонял на медном шлеме на газу с дробиной.Потом на РК делал зерновой спирт для джина .Выход полный 220 АС с кг сирья .Опыт приобрёл,выход маленький ,большие трудоэнерго затраты, дорогие дрожжи.Больше с Кодзи не работаю.

гуральникTopic starter

На мій погляд найкращий варіант з кодзі, для спирту,пшеничне борошно. Мій 4,5 кВт не пригорає, але до t 50 'С грію на потужності 50%.

voffka75

Цитата: vova0869 від 18-06-2023, 21:49:044 дня активного брожения дальше неделю дображевал все под гидрозаьвором .
Цитата: vova0869 від 18-06-2023, 21:49:04выход маленький ,
Конечно маленький. У тебя недоброд скорее всего. Кодзи это три недели брожения, иногда даже четыре, при благоприятном стечении факторов то можно в две успеть.
Всякие горячие старты, запаривание на кодзи это лишние совсем. Водой залил, кодзей насыпал и жди три недели. Все. Никаких трудо и энерго затрат нет.

гуральникTopic starter

рис 7-8 днів
борошно 10-12
кукурудза довше 15 -20,якщо не запарювати

makrak80

Переробив теж кілька пачок кодзі ангел , сині та сереблясті . Як на мій погляд сині кращі ... Завжди робів на воді 35*С . Чесно кажучи результат не дуже радував в плані органолептикі ...А тут завалялась пачка синіх вже роки три , та вирішив їх використати на бурбон , та по пораді Володі (Гуральник) зробить с горячім стартом . На нічь залив кип"ятком , укутав ковдрами та залишив до ранку . Зранку темп. за 60* . Долив холодної води та рострусив 100 грам кодзі на 13 кіль засипу . Брага мала приємний запах , та сбродила за 6 днів , на сьомий перегнав ... Виход добрий , крупа була магазинна , 1 кг житьної муки та 2 солоду , брага закипіла на 91,7*С ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Цитата: makrak80 від 18-06-2023, 22:11:11мій погляд сині кращі .
вони з серебрістими з жовтним лейблом однакові. Сині це якась святковий дізайн то якогось кітайського ювілею

фотограф

А  чим відрізняється ХОС від використовування цих дріжджів? Тут якись інші ферменти?

voffka75

Ферменти ті самі. Може якась більш активна форма ферментів і їх менше треба на кг крахмалу. Ну такі грибні ферменти і у наших виробників українських продаються. Там дози внесення значно менші.
Відрізняється ціною. Кодзі виходять дорожче.
Та зручністю. Тут перевага кодзі над класічним хос.
Ну і в кодзях окрім ферментів та дрожжів скоріш за все якісь чи антибіотікі чи інши дезінфектори. Немає проблем з зараженням та скисанням.
Тобто 4 (ферменти А, Г, дрожі, антибіотик) в одном. Головна перевага - простота та зручність.
Результат від хос та кодзі буде один і той самий.

makrak80

Для ХОС на ферментах  потрібні порошкові ферменти , на рідких великий ризик впіймати зараження , навіть при вікористанні антібіотиків ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Anti8

Цитата: makrak80 від 18-06-2023, 22:11:11
Переробив теж кілька пачок кодзі ангел , сині та сереблясті . Як на мій погляд сині кращі ... Завжди робів на воді 35*С . Чесно кажучи результат не дуже радував в плані органолептикі ...А тут завалялась пачка синіх вже роки три , та вирішив їх використати на бурбон , та по пораді Володі (Гуральник) зробить с горячім стартом . На нічь залив кип"ятком , укутав ковдрами та залишив до ранку . Зранку темп. за 60* . Долив холодної води та рострусив 100 грам кодзі на 13 кіль засипу . Брага мала приємний запах , та сбродила за 6 днів , на сьомий перегнав ... Виход добрий , крупа була магазинна , 1 кг житьної муки та 2 солоду , брага закипіла на 91,7*С ...
Я крім цукру нічого не бачив, якщо не складно, можете кратко написати в чому прикол цих кодзі.
Тобто можна купити борошна чи ще з чимось змішати і це буде дешевше , чи які напої отрмати можна.
Чув шо не пригорає і можна у звичайному кубі з тенамі перегоняти.
Обов'язково з гідрозатвором, так?
Ви потім на РК чи у бочки.
Може ще які нюанси.
Дякую.
Донбас - це Україна!

voffka75

Прикол в тому, що з ними працювати також легко як і з цукром, але маеш у результаті зерновий СС, зі своїєю ароматікою.
Чи буде дешевше чи ні, треба рахувати. ХОС на ферментах тошно буде дешевше. Кодзі не про дешевше, а скоріш за все про простоту процесу. Для ленівого.
Саме тому, я не бачу сенсу у "гарячих стартах", запарюванню та ін.
Пригорить чи не пригорить залежить не від кодзі, а від сировини. Кукурудза чи рис не пригорить, а жито чи мука пшенична пригорить навіть після кодзі.
Гідрозатвор не потрібен (питання особистої релігії).

Сергій Леонідович

мілко дроблена пшениця на кодзях не пригарає
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

makrak80

Цитата: voffka75 від 19-06-2023, 10:49:04я не бачу сенсу у "гарячих стартах",
Це навіть не думка , а аксіома , якщо варити або запарювати навіть брага не тхне вже а пахне вином , або шампанським , та сам продукт виходить смачніше ...
Цитата: Anti8 від 19-06-2023, 09:57:40Ви потім на РК чи у бочки.
Практично на РК , але чисто жито раз залив у бочку , через рік + було добре , тепер вот бурбон хочу спробувать ...

SMF spam blocked by CleanTalk