Помогите выбрать самогонный аппарат

Автор omko, 19-11-2013, 23:04:20

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 5 Гостей дивляться цю тему.

gorbzil

Доброї ночі. Мене цікавить отримання абцента, самбуки.
Як краще сконструювати свій апарат (на сахарній бразі) для отримання 80-85% самогона, для подальшого настоювання. Нагрів буде проводитися на газі. Форум читав, але вже сам заплутався.
Чи при дистиляції буде сильний запах по квартирі, а то дружина виселить мене з моєю брагою)?
На даний момент є тільки скороварка (здасться 9 літрова).

Nick.Mih.

На щось схоже орієнтуйся: http://vilenoff.com//index.php?route=product/product&path=81&product_id=142 Сам зроби, або закажи. Успіхів бажаю. Усі нюанси осягнеш, коли почнеш детально конструкцію до своїх умов прилаштовувати.
"Если русским предоставить выбрать себе предводителя, они выбирают самого лживого, жестокого, подлого... Вместе с ним убивают, грабят, насилуют, впоследствии сваливают на него всю вину. Спустя время Церковь провозглашает его святым."  М.Е. Салтыков-Щедрин

Игорь

Цитата: gorbzil від 08-08-2016, 23:51:30Мене цікавить отримання абцента, самбуки.
І перше, і друге готується шляхом мацерації дистиляту, тобто в два кроки. Спочатку складові настоюваються на нейтральному спирті без сторонніх присмаків та  запахів. Отриманий мацерат потім дистилюється.
Якщо самбука або абсент буде тхнути сахарним самогоном, це буде ароматизований самогон, а не ті напої, до яких ти прагнеш.
Я веду до того, що для виготовлення цих напоїв самогон не підходить.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДЯДЬКА

gorbzil, Від скороварки до самбукі дуже довгий шлях.Тим більше на газі.Вважай що в тебе нічього нема.Дивись по своїх грошах.Або заказуй нормальну колону,або роби її сам.Якщо робити напій в дуже малих обїємах,то можна зробити примітивну колону практично без автоматики (Тільки підтримувати тиск)
Для спирту газ не підійде тому готуйся врізати в свою скороварку тен.Але весь цей процес,на мій погляд,зовсім тупіковий тому що з такими об*ємами багато гемору та мало толку.
Запах в хаті буде присутній обов*язково.Якщо не бражка,то СЄМ,якщо не СЄМ,то спирт.Десь щось обов*язково розільєш або щось протече.Можна мінімізувати але не захиститись повністю.
Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

ГОГа

Для виготовлення напоїв типа самбуки тобі треба готувати суму десь біля 20000 гривень ( а може і більше). В цю суму увійде куб на 50 літрів, дистилятор, дистилятор малий на твою скороварку, ректифікаційна колона, автоматика для керування процесами дистиляції та ректифікації.
Можна оьійтися меншою сумою, але це у випадку, якщо в тебе руки ростуть як треба  :)
Моя порада: ознайомся годин на 10 з нашим форумом ретельно, і питання відпадуть.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Игорь

Перший свій абсент я робив у 2007 році з аптечного спирту...
З обладнання вистачило мого раритетного самогонного набору - скороварки радянського зразку на газі зі скляним кульковим холодильником.

Якщо мета - саме абсент чи самбука, не ускладнюй ті два кроки, про які я писав вище, ще десятком (чи сотнею) попередніх кроків для самостійного виготовлення спирту. Якщо є можливість придбати надійний перевірений спирт, у твоєму випадку краще зробити саме так.

gorbzil

Цитата: Игорь від 09-08-2016, 01:53:45
Цитата: gorbzil від 08-08-2016, 23:51:30Мене цікавить отримання абцента, самбуки.
І перше, і друге готується шляхом мацерації дистиляту, тобто в два кроки. Спочатку складові настоюваються на нейтральному спирті без сторонніх присмаків та  запахів. Отриманий мацерат потім дистилюється.
Якщо самбука або абсент буде тхнути сахарним самогоном, це буде ароматизований самогон, а не ті напої, до яких ти прагнеш.
Я веду до того, що для виготовлення цих напоїв самогон не підходить.
Дякую за відповідь. Але для першого разу підійте, щоб зрозуміти процес.  Без великих капіталовкладень
Цитата: ДЯДЬКА від 09-08-2016, 06:44:05
gorbzil, Від скороварки до самбукі дуже довгий шлях.Тим більше на газі.Вважай що в тебе нічього нема.Дивись по своїх грошах.Або заказуй нормальну колону,або роби її сам.Якщо робити напій в дуже малих обїємах,то можна зробити примітивну колону практично без автоматики (Тільки підтримувати тиск)
Для спирту газ не підійде тому готуйся врізати в свою скороварку тен.Але весь цей процес,на мій погляд,зовсім тупіковий тому що з такими об*ємами багато гемору та мало толку.
Запах в хаті буде присутній обов*язково.Якщо не бражка,то СЄМ,якщо не СЄМ,то спирт.Десь щось обов*язково розільєш або щось протече.Можна мінімізувати але не захиститись повністю.
Ну в скороварку врізати тен це пуста трата грошей і часу, як на мене.
Цитата: Гог-Магог від 09-08-2016, 07:01:13
Для виготовлення напоїв типа самбуки тобі треба готувати суму десь біля 20000 гривень ( а може і більше). В цю суму увійде куб на 50 літрів, дистилятор, дистилятор малий на твою скороварку, ректифікаційна колона, автоматика для керування процесами дистиляції та ректифікації.
Можна оьійтися меншою сумою, але це у випадку, якщо в тебе руки ростуть як треба  :)
Моя порада: ознайомся годин на 10 з нашим форумом ретельно, і питання відпадуть.
З моїми об'ємами потребління, буде дешевше купувати спирт ніж витрачати 20 тис. грн. А більше питань якраз в мене виникло після 20 годин читання форума. В різних вітках багато противорічь.

Спочатку я хотів купити до скороварки дефлегматор скляний + скляний холодильник. Почитавши форум задумався купити прямоточник (опробувати) якшо все гуд то збирати гроші на рбк. Потім зрозумів, що для моїх потреб потрібна ретифікаційна колоно.
Але щоб перейти на ретифікацію, потрібно прощупати дисиляцію, осягнути всі процеси на практиці, а то тільки теорія.
Є щось таке уневирсальне, типу холодильника?

Игорь

Перші кроки треба робить на скороварці з елементарними холодильником. Маючи спирт, можна зварити абсент, можна зробити перший свій самогон.
Холодильник може бути або скляний лабораторний, або невеличкий нержавіючий.
Але не треба робити самбуку чи абсент з самогону. Це те ж саме, що варити каву з морської води.

Nick.Mih.

Цитата: gorbzil від 09-08-2016, 07:54:24Є щось таке уневирсальне, типу холодильника?
Я ж писав, і посилання давав. До спирту, дійсно, тобі ще далека дорога. Якщо ж хочеш помацати дистиляцію, то найефективніше для тебе, на мій погляд, висхідна труба (Ф30-Ф40мм). Від скороварки догори, на скільки висота дозволить. Далі поворот на 180о вниз, через прямоточний холодильник. Брагу опануєш робити, далі,- висхідну трубку теплоізолюєш, паропровід буде, майже без конденсації. Знімеш теплоізоляцію, другу дробну перегонку зробиш. Міцність будеш нагрівом регулювати. А далі,- почистиш СЕМ чимось там (хоча б чарівною паличкою від Батарейкіна). З порад поки усе. Далі,- будеш подивитись.
"Если русским предоставить выбрать себе предводителя, они выбирают самого лживого, жестокого, подлого... Вместе с ним убивают, грабят, насилуют, впоследствии сваливают на него всю вину. Спустя время Церковь провозглашает его святым."  М.Е. Салтыков-Щедрин

dudemix

Может вопрос не в тему, а где можно купить чистый спирт для  настоек. Тратиттся на  РК пока не готов.
на сландо только яд для омывайки( Изопропиловый, метиловый)
https не дает безопасность, а только создает видимость таковой. (c) Игорь

ГОГа

Spoiler
Цитата: dudemix від 09-08-2016, 14:36:39
Может вопрос не в тему, а где можно купить чистый спирт для  настоек. Тратиттся на  РК пока не готов.
на сландо только яд для омывайки( Изопропиловый, метиловый)
Интернет тебе в помощь. Или покури форум и сам поймешь...
[close]
Единственный "грех" на земле - это глупость

gorbzil

Цитата: Игорь від 09-08-2016, 08:26:51
Перші кроки треба робить на скороварці з елементарними холодильником. Маючи спирт, можна зварити абсент, можна зробити перший свій самогон.
Холодильник може бути або скляний лабораторний, або невеличкий нержавіючий.
Але не треба робити самбуку чи абсент з самогону. Це те ж саме, що варити каву з морської води.
Дякую за відповідь. Знайомий має підігнати спирт.
Цитата: Nick.Mih. від 09-08-2016, 09:03:58
Цитата: gorbzil від 09-08-2016, 07:54:24Є щось таке уневирсальне, типу холодильника?
Я ж писав, і посилання давав. До спирту, дійсно, тобі ще далека дорога. Якщо ж хочеш помацати дистиляцію, то найефективніше для тебе, на мій погляд, висхідна труба (Ф30-Ф40мм). Від скороварки догори, на скільки висота дозволить. Далі поворот на 180о вниз, через прямоточний холодильник. Брагу опануєш робити, далі,- висхідну трубку теплоізолюєш, паропровід буде, майже без конденсації. Знімеш теплоізоляцію, другу дробну перегонку зробиш. Міцність будеш нагрівом регулювати. А далі,- почистиш СЕМ чимось там (хоча б чарівною паличкою від Батарейкіна). З порад поки усе. Далі,- будеш подивитись.

А висоти в 30-40 см. достатньо буде?

acernys

брат,кури форум,тут у мужиков чуть ли не реакторы ядерные,почитай все поймешь

Nick.Mih.

Цитата: gorbzil від 09-08-2016, 17:20:50А висоти в 30-40 см. достатньо буде?
Трохи малувато, хоча б 50-60. Але це краще, ніж нічого. Якщо висота так критична, можна збільшити діаметр, можна нахилити (це ж не насадочна колона). Можна з нержгофри зробити, з ухилом вбік, а потім знов вертикально. У всякому разі з бризковикидом і як плівочний конденсатор, допоможе.

gorbzil

Цитата: Nick.Mih. від 09-08-2016, 19:43:48
Цитата: gorbzil від 09-08-2016, 17:20:50А висоти в 30-40 см. достатньо буде?
Трохи малувато, хоча б 50-60. Але це краще, ніж нічого. Якщо висота так критична, можна збільшити діаметр, можна нахилити (це ж не насадочна колона). Можна з нержгофри зробити, з ухилом вбік, а потім знов вертикально. У всякому разі з бризковикидом і як плівочний конденсатор, допоможе.

десь тут вичитав, що краще від нерж гофри відмовитись, а перейти на силіконові трубки. Як я розумію варіант для мене нерж гофра 50-70 см. підйомом в верх, а далі спуск на холодильник?

SMF spam blocked by CleanTalk