Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 16:18:58на магнитній мішалці :)
могу продать!!!

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 16:18:58розбродити 0,8 л стартеру
каким методом дрожжи считать будешь?

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 07:37:51End of Boil Volume 38,48 l
потренировался бы на 20л из набора...

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 16:18:58треба щоб - стоячи і в гамаку!
в нашем полку клоунов прибыло!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

CrayFlatline

Цитата: Батарейкин від 07-11-2016, 16:25:06
могу продать!!!

Дякую, мій прагматичний друже :)) Я вже тільки що зібрав по-швидкому з підручного материалу - прекрасно працює :)

каким методом дрожжи считать будешь?

Повірив бірсміту, який пише, що треба або три пакети без стартеру, або один пакет і розбродити литр стартера :) Звісно, що це не просто, бо перша варка, і нема солоду. Але ж можна по-швидкому прикупити ЯСЕ. Добро не пропаде. :)

в нашем полку клоунов прибыло!

А то! :) Я такий :)

Батарейкин

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 17:19:53- прекрасно працює :)
я тоже так три года думал...
варя по 18л.
мешая на самодельной мешалке в 1л колбе по 400-600мл стартера.
перейдя на большие обьемы купил 5л колбу....
а зря!!!
промышленная мешалка позволяет отлично мешать в обычной трех-литровой банке с ВЫПУКЛЫМ дном.

да! у меня сейчас проскочило несколько мешалок...
но если бы я ими не торговал то вывод сделал ТАКОЙ ЖЕ

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 17:19:53

так что не заморачивайся
Повірив бірсміту,
бирсмит конечно хорошая программа, но не для этого случая.
даже если ты высыпешь просто один пакетик в 40л сусла... то какое то пиво ты получишь! и оно даже буде вкусным!
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

CrayFlatline

Цитата: Батарейкин від 07-11-2016, 17:35:30
даже если ты высыпешь просто один пакетик в 40л сусла... то какое то пиво ты получишь! и оно даже буде вкусным!

Це дуже класна пропозиція, шановний. Записав собі на майбутнє :) Просто щойно я заліз в якісь дальні хащі своїх бездонних закромів і надибав там трилітрову плоскодонну колбу :)

Щодо дріжджів - тут я подумав, зупинився на думці, що і так забагато факторів ризику під час першої варки, і вирішив, що ти цілком правий - я зараз краще куплю дві пачки дріжджів та просто регидрую них. Заодно відберу штамм дріжджів та сусло на майбутнє. :)

oleg_n

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 20:06:18Щодо дріжджів - тут я подумав, зупинився на думці, що і так забагато факторів ризику під час першої варки, і вирішив, що ти цілком правий - я зараз краще куплю дві пачки дріжджів та просто регидрую них. Заодно відберу штамм дріжджів та сусло на майбутнє.
ты  собрасля 2 пачки дрожжей  сыпать в  40 литров  сусла  :o
Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

CrayFlatline

Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 20:25:39

Я ще неофіт, шановний. Я буду дуже вдячний, якщо ти наставиш мене на шлях істини :)

oleg_n

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 20:38:01
Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 20:25:39

Я ще неофіт, шановний. Я буду дуже вдячний, якщо ти наставиш мене на шлях істини :)

Путь Истины начинается отсюда http://labspirt.com/forum/index.php/topic,3705.0.html  ;)

ПЫ.СЫ.  Для  40 литров  тебе достаточно  с головой пол-пачки дрожжей  в 2,5-3 литрах стартера - покрутить  сутки.

CrayFlatline

Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 22:27:09
Путь Истины начинается отсюда http://labspirt.com/forum/index.php/topic,3705.0.html  ;)
ПЫ.СЫ.  Для  40 литров  тебе достаточно  с головой пол-пачки дрожжей  в 2,5-3 литрах стартера - покрутить  сутки.

Дякую за відповідь! :) Отой перший крок по Шляху Істини я перечитував дуже багато разів за останній рік :) Щодо розброду дріжджів - на жаль, щоб розбродити дріжджі - треба стартер :) Для стартеру треба сусло :) А це моя перша варка. Альтернативний вариант - купити ЯСЕ. Але єдиний, який я знайшов (і я знаю, що він підходить для цих цілей) продається в банках по 5 кг. На цьому моменті я й вирішив відмовитися від ідеї стартеру на першу варку. Бо нащо мені 5 кг ЯСЕ? :)

[Шелдон Купер mode on]
А ось чому я вирішив про дві пачки:
http://беер.рф/beer-calculators/pitching-yeast-and-starter

Згідно цього калькулятора виходить, що на 40 л сусла 1060 необхідно 442 млрд. клітинок дріжджів (бірсміт пише те ж саме). Що нам дає необхідність якнайменш подвоїти кількість сухих дріжджів або створювати стартер. В результаті навіть з чисто финансової точки зору я вирішив, що купити ще пачку дріжджів простіше, ніж купляти ЯСЕ і розброджувати дріжджі. Бо сусла для стартеру в мене таки нема :)
[/Шелдон Купер mode off]

oleg_n

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 22:45:56
Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 22:27:09

Дякую за відповідь! :) Отой перший крок по Шляху Істини я перечитував дуже багато разів за останній рік :) Щодо розброду дріжджів - на жаль, щоб розбродити дріжджі - треба стартер :) Для стартеру треба сусло :) А це моя перша варка. Альтернативний вариант - купити ЯСЕ. Але єдиний, який я знайшов (і я знаю, що він підходить для цих цілей) продається в банках по 5 кг. На цьому моменті я й вирішив відмовитися від ідеї стартеру на першу варку. Бо нащо мені 5 кг ЯСЕ? :)

[Шелдон Купер mode on]
А ось чому я вирішив про дві пачки:
http://беер.рф/beer-calculators/pitching-yeast-and-starter

Згідно цього калькулятора виходить, що на 40 л сусла 1060 необхідно 442 млрд. клітинок дріжджів (бірсміт пише те ж саме). Що нам дає необхідність якнайменш подвоїти кількість сухих дріжджів або створювати стартер. В результаті навіть з чисто финансової точки зору я вирішив, що купити ще пачку дріжджів простіше, ніж купляти ЯСЕ і розброджувати дріжджі. Бо сусла для стартеру в мене таки нема :)
[/Шелдон Купер mode off]

подожди. я чего-то не понял - ты собираешься  варить пиво  без солода? что  тебе мешает затереть сегодня 400 грамм  солода, как раз  хватит на 3 литра  стартера, разбродить, а завтра  сварить пиво?

CrayFlatline

Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 22:52:38
подожди. я чего-то не понял - ты собираешься  варить пиво  без солода? что  тебе мешает затереть сегодня 400 грамм  солода, как раз  хватит на 3 литра  стартера, разбродить, а завтра  сварить пиво?

О! Дякую! Саме ця думка і в мене начала неясно накльовуватися в процесі вичитування чергової статті. :) Пішов шукати і читати ще. Як я зрозумів, треба затерти на однопаузному затиранні при температурі 62-63 градуси десь 400 грамів базового солоду, потім прокип'ятити без охмілення, потім розвести приблизно до 1030 і далі на одному пакетику 500 мл сусла крутити 12 годин, потім влити в 1.5л і ще 12 годин. Але щось мені підказує, що для розброджування треба брати точно половину, а то і чверть пакета :) 

oleg_n

Цитата: CrayFlatline від 07-11-2016, 23:21:55
Цитата: oleg_n від 07-11-2016, 22:52:38

О! Дякую! Саме ця думка і в мене начала неясно накльовуватися в процесі вичитування чергової статті. :) Пішов шукати і читати ще. Як я зрозумів, треба затерти на однопаузному затиранні при температурі 62-63 градуси десь 400 грамів базового солоду, потім прокип'ятити без охмілення, потім розвести приблизно до 1030 і далі на одному пакетику 500 мл сусла крутити 12 годин, потім влити в 1.5л і ще 12 годин. Але щось мені підказує, що для розброджування треба брати точно половину, а то і чверть пакета :) 
ну общая  схема примерно  такая  как  ты написал.  Только однопаузное затирание  температура 70-74, 400 гр базы  часа хватит  вполне, т.е  насыпал 400 гр  солода  в кастрюльку  влил 1,5 литра  воды температурой 75 градусов, померял температуру, если нужно  догрел до 74 грпадусов, замотал  кастрюдьку  в термоизоляцию любую, хоть шубой оберни :D и на  час  забыл. потом отфильтровал сусло, долил    в дробну еще  литр  воды  перемешал и отфильтровал, потом  еще раз 1 литр  воды   перемешал и отфильтровал в итоге  у тебя получится где-то около 3-х литров сусла  нужной плотности, ну может  чуть меньше, потом    берешь эти 3 литра    и  кипятишь 15 минут, если  есть колба то  кипятишь  сразу   в  ней, закрываешь горлышко колбы   марлей пропитанной  спиртом или йодом (делаешь из марли такую плотную пробку) и  ставишь охлаждаться, как охладится - всыпаешь дрожжи и закрываешь той же пробкой, ждешь  пока дрожжи регидрируются (минут 10-15)  потом на мешалку  - если всыпешь пачку  дрожжей  целую, то  уже  через 12 часов  у тебя будет   абсолютно достаточное   с запасом  количество  активных дрожжевых  клеток.
Ну  вот как-то так. :D

ПЫ.СЫ. Хотя  хватит  и  половины пакета на 100%, но  новички такие мнительные что потом  спать не могут - им кажется  что дрожжей было мало :D :D :D

CrayFlatline

Дякую! Все дуже детально і чітко. Але в мене питання: затирання при 74 градуси запустить нам активну роботу альфа-амілази, що дасть нам велику кількість цукрів, що не зброджуються. Тому я і думав про затирання на нижньому діапазоні, яке дасть нам саме цукри, які найкраще під'їдаються дріжджми. Ми ж скоріше хочемо не повнотілий затор, а такий щоб нагодувати голодних маленьких тварючок :) хіба ні? :)

Horu

Цитата: CrayFlatline від 08-11-2016, 09:46:45хіба ні?
ні...

Нужно что бы они размножались а не жрали. Сахара в данном случае выполняют функцию источника энергии. И однопаузное на 72 даст достаточно "энергии"...

Gres

Цитата: oleg_n від 08-11-2016, 09:25:47ПЫ.СЫ. Хотя  хватит  и  половины пакета на 100%, но  новички такие мнительные что потом  спать не могут - им кажется  что дрожжей было мало :D :D :D
Я уже больше года варю, не сказал что мастер прям, но и не новичок. Но все равно могу кипиша навести если гидрозатвор не забулькал чуть ли не через минуту после того как дрожжи внес))))

Кто планирует продавать жидки дрожжи ил СП организовывать?

vind11

количество интеллекта на планете Земля = const

SMF spam blocked by CleanTalk