РОСА

Автор Игорь, 05-01-2015, 23:29:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

DimkaZho

Насколько я понял то гидростоп тут тот который между головами и телом. Значит две емкости сначала головы потом когда будет нужный объем на тело

ИгорьTopic starter

Цитатанужно ставить на каждую емкость по одному
Да, именно так На каждую емкость (кроме последней) - по одному гидростопу. Гидростопы - это цилиндры диаметром 20 высотой 50 мм (примерно) находятся на лапках паука. "Тело" паука сидит на самой большой (последней) емкости, на лапках висят негерметичные бутылки для разных фракций, или лапка просто опущена в другую банку если объем большой
Цитата: ZSerje від 26-03-2017, 13:34:25Если не секрет нарисуй эскиз для понимания как работает УПН
Без подробностей, чтобы не делать очередной подарок Шмульману.
Бутылки закрыты не герметично.
Они выстроены не в ряд, а стоят по кругу. Приемная воронка закреплена над самой большой емкостью. Эта емкость набирается в последнюю очередь.
Останавливают поток черные прямоугольники на ножках паука. Они будут размещены в трубках д.20 (будут проходить в горлышко бутылки), высота - миллиметров 50,  конструктор еще не выдал чертежи для токаря.
Как они работают?
Принцип работы чем-то похож на принцип работы автоматических воздухоотводчиков на системе отопления. Нет жидкости - поток есть. Появилась жидкость - поток ограничился. Изгибы на лапках (коленки?) - это не рука дрогнула, а часть задумки.

Ограничусь этой информацией.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 14:21:39Значит две емкости сначала головы потом когда будет нужный объем на тело
Между головой и телом нужно вывести из насадки фракцию запачканного головами спирта в объеме полутора-двух удерживающих способностей насадки, то есть промыть насадку
На эскизе все видно.

DimkaZho

Тогда Так и не понял когда происходит переход между товарным и хвостами если количество товарного не известно. ((
С клапанами понятно. Пришло условие пошел щёлкать с заданным интервалом нужный клапан. 

ИгорьTopic starter

Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 14:35:47Тогда Так и не понял когда происходит переход между товарным и хвостами если количество товарного не известно.
Ты не читаешь ответов на свои вопросы. Какого черта я трачу время на них?

DimkaZho

Да да да
спутал головы/тело с подголовниками/телом.
Хотя так и не понял как будет синхронизировано работать сначала паровой по головами потом жидкостный по подголовниками, телом и переход на паровой хвосты (((

Пысы. Смотрю смотрю твою систему и вижу только то что паук работает по заранее установленному уровню. Не известен результат и нет условия перехода на следующую емкость (((
Как работает твоя поплавочная система понятно не понятно как быть когда результат конечный не известен а это всегда возможно.

Работая на колонне Вилена я понял что мне проще заканчивать отбор на 92 в кубе и потом перегонять хвосты чем получать плохой товарный выгоняя после 92

dimonarti

Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 14:51:57Работая на колонне Вилена я понял что мне проще заканчивать отбор на 92 в кубе и потом перегонять хвосты чем получать плохой товарный выгоняя после 92
А что тут спорить, что Игорь что Вилен это уважаемые люди, а вопрос с чей колоны лучше спирт, то нужно спросить у наших дегустаторов, как мне память не изменяет,то призовые места занимал спирт сделан на колоне Игоря,
У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

DimkaZho

Цитата: dimonarti від 26-03-2017, 16:55:47
Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 14:51:57Работая на колонне Вилена я понял что мне проще заканчивать отбор на 92 в кубе и потом перегонять хвосты чем получать плохой товарный выгоняя после 92
А что тут спорить, что Игорь что Вилен это уважаемые люди, а вопрос с чей колоны лучше спирт, то нужно спросить у наших дегустаторов, как мне память не изменяет,то призовые места занимал спирт сделан на колоне Игоря,
Изменяет ))
Не все так однозначно как хочется

dimonarti

Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 17:52:38Изменяет ))
Не все так однозначно как хочется
Изготовитль   особенности   %   Сум бал спирт
Moh1971       97   35
Valeriy_n       96,3   33
crofNN       96,9   33
tsd1970       96,2   31
Grofer   РК-2   97   31
ramzes55       96,7   30
Grofer   РК-1   96,9   30
Артем       96,8   30
Поворот   2   97   29
Поворот   1   96,7   29
Hachok   60мм   96,8   29
Дядька       96,5   29
Гог-Магог       96,3   29
Сергей Леонидович       96,3   29
Сmit   13   96,8   28
DimkaZlo       96,5   28
Батарейкин   РК-2   96,8   27
Сmit   20   97   27
Gasblender       96,5   27
Hachok   50мм   95,9   27
Сmit   17   97   26
Yarda       96,7   26
Батарейкин   РК-1   96,7   25
Сmit   22   96,2   25
александр1       97   23
sector0007       97,2   22
SemMan       96,6   20

У каждого свои проблемы: у кого-то хлеб черствый, а у кого-то бриллианты мелкие.

DimkaZho

Что помнится мне, что мы с Артемом были в конце по сортировке и в начале по спирту.
Потому повторюсь не все однозначно. И не обязательно вставлять таблицы )))

dimonarti

Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 19:11:56Что помнится мне, что мы с Артемом были в конце по сортировке
Артем сортировку не отправлял на дегустацию, а только спирт

DimkaZho

Цитата: dimonarti від 26-03-2017, 19:15:40
Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 19:11:56Что помнится мне, что мы с Артемом были в конце по сортировке
Артем сортировку не отправлял на дегустацию, а только спирт
Это не та тема, но открою секрет - и я не отправлял! А кто отправлял у того она не участвовала в дегустации )) делали новую с присланного спирта

Бандерівець

Цитата: dimonarti від 26-03-2017, 16:55:47Игорь что Вилен это уважаемые люди, а вопрос с чей колоны лучше спирт
А самому зробити колону та отримати кращий спирт ніж в Ігоря та Вілена?

Для чого, Вілен з Ігорем все самі зроблять.

Цитата: dimonarti від 26-03-2017, 16:55:47как мне память не изменяет,то призовые места занимал спирт сделан на колоне Игоря,
Цитата: DimkaZho від 26-03-2017, 17:52:38Не все так однозначно как хочется
Там взагалі все дивно було, я досі не можу представити як можна оцінити таку кількість взірців за такий короткий час тим більше не професійним дегустаторам. Для мене не загадка, а розуміння того що результати нічого не варті.

Игорь, Я багато чого експереметував, багато чого міняв. Давай поділюсь може це якось вплине на твоє бачення.

1) Голови підголовники, середні фракції, хвости ліпше збирати в одну емність та коли їх назбирається достатню для ректификації тоді два рази їх ректифікувати, ти мені звичайно неповіриш але спирт виходить один в один як при одній ректифікації із звичайного СС. Просто коли ректифікуєш відходи їх в самій колоні(насадці) збирається більше ніж при ректифікації СС, це вся відміність. Незалежно від того яка концентрація домішків в колоні насадку все рівно необхідно промивати спиртом.

2) Колись при отримані кубовим методом в СС було багато ізоамілового спирту, котрий збирався в низу колони у вигляді маслянистої рідини, при гідроселекції він поднімався у відбір та загаджував насадку, котра потім погано чистилась від нього. При отримані СС на НБК в СС уже немістить такої великої кількості ізоамілового спирту, тому при використанні гідроселекції достатньо години часі відбору голів щоб насадка очистилась. Але гідроселекція виводить залишки голів, частину середніх найбільш летючих, заміняє режим(відбір підголовників), тобто промивання насадки.

3) В мене такі режими роботи автоматики. Після ТСА є холодильник(відбір всього крім товарного спирту). В 20 см від верху насадки трубочка під наклоном вверх до якої підключений холодильник(відбір спирту)
  1. Нагрів
  2. Відбір голів по паровій фазі через ТСА
  3. Відбір тіла, в цей час раз в 3-5 сек. з холодильника після дефлегматора капають каплі в ту саму ємність що і при відборі голів
  4. При 92С в кубі спирт перестає відбиратися і через ТСА йде віджим хвостів в ту саму ємність що і голови.
  5. Коли спирту в колоні практично не має, продувка. потужність максимальна, в дефлегматор вода перестає подаватись.

Дуже зручно відходи одна ємність, важаю що відходи треба окремо ректифікувати, а не добавляти в наступну ректифікацію.

ИгорьTopic starter

Цитата: Бандерівець від 26-03-2017, 21:15:46Голови підголовники, середні фракції, хвости ліпше збирати в одну емність
Цитата: Бандерівець від 26-03-2017, 21:15:46Дуже зручно відходи одна ємність
Це хибний підхід.
Навіщо двіччи ректифікувати те, що вже одного разу ректифіковано?
Який сенс годинами відділяти голови від хвостів, а потім знову змішувати їх в одній ємності і знов розділяти двома ректифікаціями?
Якщо їх не змішувати, то можна витратити на очистку того-ж обсягу спирту вдвіччи менше часу (читай - грошей).
Я вже неодноразово про це писав, але це мало хто чує.

"Голови в кучу"... Про це я теж писав. Схоже, ми звемо "головами" різні фракції. А може ні.
Но я не про це, а про сенс рухів.

Навіщо додавати у загальну купу 200 мл голів з вмістом домішок 10%, а потім витрачати 4-5 годин щоб витягти з тої купи... увага... 200 мл голів з вмістом домішок 10%?
На що саме витрачені 5 годин і яка з цьго користь?
Ти вже вже тримав цю фракцію в руках, вона вже була відокремлена, але ти не потурбувався про її видалення, про окрему ємність, і за це мусиш платити п'ятьма годинами праці, розходу енергії та води. Нагадаю, сьогодні це близько 20 грн, які можна було б не витрачати.

Ти чув про Сизифа? Тобі не здається, що є щось спільне між його каменем й твоїми головами?

Ти можеш заперечити, скажеш, що нові голови будуть більш укріпленими, їх об'єм стане меншим, а спирту таким чином буде більше.. аж на 50 мл... Але чи варті ці 50 мл додаткового спирту п'ятьох годин роботи колони? Це 400 грн за літр! Чи варто?

Вова, я розумію твою позицію. Відносно невеликі річні обсяги ректифікаціі та брак вільного місця. Тому варіант "все в купу" тобі здається найкращим.
Але я не вважаю його найкращим, навіть у твоїй специфічній ситуації.

Дивись...
Якщо відалити перші 200-300 мл голів, наступна ректифікация буде коротшою на 5 годин.
Якщо не змішати в кучу підголовники з прихвістнями, стане зайвою друга ректифікация.

Вартість електроенергії примушує працювати в цьому напрямку.

Зараз прийшов до того, що якщо уважно підійти до використання царги пастерізації, можна майже вдвіччи скоротити час відбору голів.

Пастерізація... Ми схожі на мавп з окулярами - навішали на колони казна ща, а користуватися не вміємо.

Щоб від ЦП з'явилась хоч якась користь, вона повинна не капати раз у 3-5 секунд, а конкретно лляти зі швидкістю 3-5% від товарного, тобто з такою швидкістю, як ми беремо голови.

Якщо використовується ЦП, товарний спир не може мати міцність набагато вище 96%
Якщо є ЦП, а отриманий спирт міцніш за 96,3-96,5%, то на колоні не ЦП, а понти, безглуздо витрачені гроші. Окуляри на мавпі.

Понесло мене...
Ліміт буков вичерпано. До побачення.

Бандерівець

Игорь, Голови, підголовники та що накапало з ТСА треба в одну ємність, хвости в іншу, але коли обєми не величезні тоді можна в одну ємність хоча не першому місці напевно брак вільного місця

SMF spam blocked by CleanTalk