Зерновое сырьё

Автор Delta, 15-06-2011, 18:36:14

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

огник

Ставлю брагу на  дерті. Ферменти лише А і Г  , дріжджі зернові. Нагрів воду всипав ферменти, доксі, дерть, перемішав. Довів температуру до 65 градусів і залишив на ніч поки не охолоне до 35 градусів, далі вношу розброджені дріжджі. Гідромодуль 1 до 4. Така метода мені найбільш подобається. Попався мені якийсь дивний ячмінь, брага на ньому має медово-квітковий запах. Роблю другий раз і другий раз той самий запах. В проміжку між ячменем  варив із пшениці, то в ній такого аромату не було, пшениця як пшениця  :o . Виникло запитання чи не набродить воно мені якоїсь гидоти  ??? .
Смерть Пуйлу.

grofer

В мене щось подібне, готовий  продукт пахне медом.  :)
З головами будь обережний, забагато лишиш - буде одеколон, замало - просто ячмінний дистилят.  ;)

Сергей16

Случайно попал в эту ветку :)

Цитата: огник від 13-04-2017, 08:25:35Попався мені якийсь дивний ячмінь, брага на ньому має медово-квітковий запах.
Цитата: grofer від 13-04-2017, 08:31:23З головами будь обережний,

grofer, огник, Игорь как то писал, что запах мёда имеет фурфурол.
У меня такой беды не было, но вопрос так и остался открытым:
Как может тупо хвостовая примесь, даже не хвостовая а концевая, попасть в тело прогона?
grofer,  ну вот посмотри на КРЕКТ этого фурфурола.
Как???
"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

Игорь

Это не так. Запах фурфурола похож на запах свежего хлеба. Цаеточно-медовый запах дают эфиры высших спиртов.
Наличие в меду следов фурфурола - признак того, что мед не натуральный.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

И о том, как концевая примесь может попасть в тело погона. Очень легко. Хорошие коньяки содержат до грамма метанола на литр спирта. Метанол - типичная концевая примесь.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Сергей16

Цитата: Игорь від 16-04-2017, 21:11:59Цветочно-медовый запах дают эфиры высших спиртов.
Давайте продолжим здесь http://labspirt.com/forum/index.php/topic,1060.msg207568.html#new

добавлено: 16-04-2017, 22:11:18

"Если руки золотые, то совершенно не важно откуда они растут."

grofer

на днях провів експеримент.
Зробив все так як завжди, тільки поміняв дріжджі.
Раніше давав Градус, а цього разу дав :
https://vinumteh.com/product/uvaferm_hps_500/
Вийшло дорого, але це того варте.
Меду немає, а от ваніль...  це щось неймовірне. Самогоночку хочеться не пити, а їсти. Деяким Жінкам пахне шоколадом.Можливо їли колись ванільний шоколад.   :)

Сировина ячмінь і пшениця 50 на 50
Залито все кип'ятком. Солод житній для оцукрювання половини муки, інше ферментами.
Бродило 3 дні.

Андрей 59

Мені на сезон вистачило б  половини пачки. А який термін зберігання?
На чому і як переганяв?
1000 грн. !!!!

antipa

Цитата: grofer від 17-04-2017, 08:44:01цього разу дав :
https://vinumteh.com/product/uvaferm_hps_500/
Вийшло дорого, але це того варте.

Там же і брав? А скільки клав? І чому саме ці дріжжі?

grofer

Цитата: Андрей 59 від 17-04-2017, 13:19:55На чому і як переганяв?

Кашу в котлі з поліпропіленом.
Перше СС зміцнив на уд60 до 82 градуси.
Друге СС по твоїй методиці відібрав половину,  тобто було 15 літрів 82*, я отримав  7 літрів 93 градуси. Чого не 7.5, тому що температура в кубі піднялася до 81 градуси, і у відбір почала йти сивуха.

Цитата: antipa від 17-04-2017, 14:07:05Там же і брав? А скільки клав? І чому саме ці дріжжі?
Так, але брав в жовтні минулого року, і тоді вони були дорожчі-1070гривен. Брав для вина, половина лишилася, тому вирішив її використати. Давав 3 грами на кілограм муки.

Андрей 59

Цитата: grofer від 17-04-2017, 14:58:31Давав 3 грами на кілограм муки.
Як що 3гр на кіло, то це мені як раз на сезон. Виходить 40 грн на 1 затор. Не дешево!
Цитата: grofer від 17-04-2017, 14:58:31я отримав  7 літрів 93 градуси
А розвів до 40% ?

grofer

antipa

Цитата: grofer від 17-04-2017, 14:58:31Так, але брав в жовтні минулого року, і тоді вони були дорожчі-1070гривен. Брав для вина, половина лишилася, тому вирішив її використати. Давав 3 грами на кілограм муки.

Мабудь також візьму собі. А як думаєш, для кукурудзяного дистиляту піде?

Гад

Цитата: grofer від 17-04-2017, 14:58:31Давав 3 грами на кілограм муки.
ДОЗИРОВКА И ПОДГОТОВКА
Обычная дозировка 2-4 г/дал.
У тебя перерасход дрожжей!

grofer

Цитата: Гад від 17-04-2017, 18:31:47ДОЗИРОВКА И ПОДГОТОВКА
Я читав "манускрипт"  Валери (напевно це наш Гонитва) на HD форумі, там він рекомендував 3 грами на кг муки.
В мене вийшло 6 гр на 10 літрів сусла. Перебор, але при цьому дріжджі запустилися через пів дня. Градус запускався через пів часа.  :)

добавлено: 17-04-2017, 22:45:31

Цитата: antipa від 17-04-2017, 17:16:51А як думаєш, для кукурудзяного дистиляту піде?
Піде, ще й як піде.
Але ти  користуєшся львівськими екстра, вони мають бути нормальними. Просто Градус не раз проскакував на форумі, як смердючі дріжджі, тому я  використав інші, ті які були під рукою.  :)
В моєму селі продають Градус, або хлібопекарські.

SMF spam blocked by CleanTalk