Сыр.

Автор gasblender, 15-11-2013, 15:06:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Олежище

Самое первое, что тебе надо сделать, это найти место, где он у тебя будет созревать. Потому как, чуть что не так, он начинает вонять. Хотя на вкус это особо не влияет.

фотограф

:) :) :) схоже розібрався остаточно з синім сиром. Його треба добре сушити, пару діб, перед упаковкою у контейнер у холодильник. Росте пліснява супер, форму тримає... І починає рости вже через тиждень, ось докинув свіжака до старого...

фотограф

Зробив Маасдам...

Батарейкин

обалденно красивый! и как на вкус?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

фотограф

Цитата: Батарейкин від 05-07-2017, 02:54:28
обалденно красивый! и как на вкус?
Ну як, смачно, але без чогось особливого. То я зробив заради спортивного інтересу, та жінці на стіл на день народження... Такі низкотемпературні сири з пропіоніками я довго не тримав, місяця чотири максимум, не дуже якось я від них у захваті... В цьому році зроблю справжнього Емменалю, на рік,  то подивимось що вийде.
Я вже їх поїв вдосталь і скажу відверто, якщо немає хоча б місяців вісім сиру,  то нічого цікавого не вийде. Я вже визначився з смаками  - плісняві, та високотемпературний, за рецептом Грюйера. Як і написав, хоча б вісім місяців.  То ваще ахренеть, такий смак , можна ( що ми і робимо) накрошити його, та як цукерки потроху їсти.  Концентрат смаків, важко з'їсти великий шматок.  Як наркота затягує  А отам де темне на корці, там пліснява була, то самий делікатес :)

Forpost

Цитата: фотограф від 22-06-2017, 10:49:26Forpost , ти як свої качоковалло солиш? Як краще - тягнути в солоній воді, чи в звичайній а потім у розсолі? Я завжди моцареллу тягну в солоній воді (5%), потім  вона у  підготовленому розчині може  тиждень бути "як нова",  а ось спробував солити у розсолі,  РН підігнав, хлористого додав - падлюка розлізлася.  Хочу теж собі "груш" на витримку наробити, проясни, будь ласка....

Не заходив до теми.
Тягну у звичайній воді. Потім у розсол на пару діб. Потім сушитися.

Цитата: Сергей Леонидович від 22-06-2017, 10:56:47Так я і не дочекався замовленого сиру! :(
Вибачте. Усі закази, за які сплачені гроші, відправляються обов'язково, але ми домовлялися, що зустрінемось особисто, але нажаль я до кума так і не поїхав, тому зустрічи не сталося...
Усі дані в мене є, у понеділок відправлю.

Цитата: огник від 22-06-2017, 18:26:19Фігово. А так хотілось почути думку не залежної людини що до смаку  ;) .
Залежність чи незалежність до смаку має дуже далеке відношення. Я зустрічав гурманів, одни з якіх не люблять сир, а інші не можуть істи бо є неприйняття лактози. Ім виключно річний давай... Я сам - терпіти не можу сметану. Кому що подобається.

добавлено: 09-07-2017, 06:15:54

Цитата: фотограф від 04-07-2017, 23:39:43Зробив Маасдам...

З пропіонками - жорсткий перебор. Розраховуйте 0,02 гр. пропіонок на 10 литрів молока.

Сергій Леонідович

Цитата: Forpost від 09-07-2017, 06:13:49Усі дані в мене є, у понеділок відправлю.
Дякую дуже!
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

фотограф

ЦитатаЗ пропіонками - жорсткий перебор. Розраховуйте 0,02 гр. пропіонок на 10 литрів молока.
я його не на виставку роблю, хоча підозрюю, що тут питання не в кількості пропіоніків , а в тому, що маленьки "бульбашки" не захотіли збиратися в одні великі, і кожна "сама за себе". Або це не можливо у невеликих голівках, або якісь є варіанти витримки...Якщо навчиш робити товарний вигляд у сирів з пропіонікам, ми тобі будемо вдячні ;)

Сергій Леонідович

Цитата: Сергей Леонидович від 09-07-2017, 10:29:32Усі дані в мене є, у понеділок відправлю.
Сир отримав,дякую дуже!Ще не пробував,але виглядае шикарно!Питання:кому та скільки відправляти грошей?

добавлено: 18-07-2017, 17:49:07

Покоштували,який же він смачний!Як для мене робили!І на сіль і плотністтю,точнісенько мій смак!Дякую!Правда я замовляв копченого,але немає ніц страшного!Як його правильно зберігати?

Forpost

Цитата: Сергей Леонидович від 18-07-2017, 17:27:09Правда я замовляв копченого,але немає ніц страшного!Як його правильно зберігати?

Це моя провина, забув. Багато часу тягнув з виконанням замовлення. :(
Зберігати у звичайному холодильнику ( НЕ NoFrost ) у пергаменті або звичайному чистому папірі. Але ж не потрібно розраховувати, що він буде зберігатись у такому вигляді дуже довго. Після розрізання головка починає підсихати. Сир не стає гіршим, він стає ІНШІМ. До цього потрібно бути готовим.
Дякую Вам.

фотограф

Ще один, вирішив не витримувати, місяць десь всього йому, трохи по іншому робив... За технологією Емменталю, але так як дуже розлізся у всі сторони, був зарізан під черговий привід...  Так що справа не в кількості пробіотиків точно...

Forpost

Цитата: фотограф від 10-07-2017, 08:18:10Якщо навчиш робити товарний вигляд у сирів з пропіонікам, ми тобі будемо вдячні

Не питання.
1. Скруглени форми. Якщо немає можливості - обов'язково обрізати та скругляти, щоб не було гострих кутів.
2. Розмір не менше 3-4 килограмів. Інакше пропіонкі порвуть сир. Крім того - корка. Але в вас вона - чудова. З цім порядок.
3. Пропіонки - виключно та строго згідно з рекомендацією виробника бактерій. В мене на голову 5 кг виходить 0,2 грамма.Ніяких "1/8 чайної ложки", як пишуть у деяких рецептах. Щоб Ви могли перерахувати для себе точно 10 грам пропіонок - це 5 юнітів, це на 2000 литрів молока.
4. Камера для витримки. Температура 22 градуси, вологість 85 відсотків. Обов'язково.

Усе це - саме для товарного варіанту. Як на для себе - Ви виробляєте ЧУДОВИЙ сир. Дуже мало любителів роблять щось подібне. Це не комплимент, а констатація факту.

фотограф

просто сиру додам, гарний вийшов, як треба

Сергій Леонідович

Классно!

фотограф

Ще додам ;) панове, приєднуємося до сироваріння. Це просто.

Тільки на горілку часу немає, останній раз гнав вже давно :(, добре що хоч на пиво час є.

SMF spam blocked by CleanTalk