Аргон против Голов

Автор Батарейкин, 06-04-2017, 15:51:25

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

yrabarskiy

SemMan, на твою думку, коли пари спирту на самому початку
      після закіпання проходять крізь насадку до дефа щоб сконденсуватися вони виштовхують звідти повітря?
     Особисто я роблю щоб перший сконденсований спирт, який контактував з киснем повітря не повертався назад в насадку, тому перші 100 мл напряму без обмежень відбору зливаю. Решта домішків які негативно впливають на якість спирту поступово виходять з куба конденсуючись більшою частиною повертаються  де у верхній частині насадки накопичуються і одночасно покапельно виводиться. Під час відбору підголовників   виводяться накопичені у колоні залишки домішок , і тоді щоб не утворювалося чогось ново я впускаю газ у деф. 
     Наповнювати куб газом не бачу потреби, але думаю що це не зашкодить. ???
Хмільна вода не приведе до добра!

SemMan

Цитата: yrabarskiy від 13-10-2017, 16:05:14
     SemMan, на твою думку, коли пари спирту на самому початку
      після закіпання проходять крізь насадку до дефа щоб сконденсуватися вони виштовхують звідти повітря?
     Особисто я роблю щоб перший сконденсований спирт, який контактував з киснем повітря не повертався назад в насадку, тому перші 100 мл напряму без обмежень відбору зливаю. Решта домішків які негативно впливають на якість спирту поступово виходять з куба конденсуючись більшою частиною повертаються  де у верхній частині насадки накопичуються і одночасно покапельно виводиться. Під час відбору підголовників   виводяться накопичені у колоні залишки домішок , і тоді щоб не утворювалося чогось ново я впускаю газ у деф. 
     Наповнювати куб газом не бачу потреби, але думаю що це не зашкодить. ???

После закипания пары спирта начинают конденсироваться уже касаясьхолдной насадки в присутствии кислорода.
Можно считать это началом образования альдегидов. Даже когда колона стабилизировалась, нет уверенности что воздух весь вытеснен. Мы же не работаем на затопленной колоне. За время работы "на себя", до начала отбора голов, сколько наварится новообразований?

Мне не жалко вдуть в колону 10-15литров аргона в начале процесса и не волноваться за альдегиды.
В баллоне ~150атм, как ив кислородном. Скоко м3 даже не знаю. Думаю хватит на много ректификаций.

Погуглил. В 40л баллоне при 150атм = 6200литров.
При расходе 15л - 413ректификаций :o :).  Просто ЖАХ сколько работы :) :) :)
Сколько грабли нас не учат, а сердце верит в чудеса

Микола Григорович

SemMan, А з другого боку. Аргон є сенс використовувати лише при виробленні товарного спирту. Це майже 6 годин від початку. За цей час з куба вигонеться все повітря.
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

SemMan

Цитата: Микола01 від 13-10-2017, 19:47:25
SemMan, А з другого боку. Аргон є сенс використовувати лише при виробленні товарного спирту. Це майже 6 годин від початку. За цей час з куба вигонеться все повітря.
Микола01, рахую, що краще перебдiть, зате гарантовано отримати спирт з мiнiмальною кiлькiстю додатково наварених голiв.
Тим паче, що цiна питання - копiйки.

В майбутьньому, стану "крутим" аргонавтом, то буду заповнювати всi емностi зi спиртом та напоями аргоном, для запобiгання окислення, та збереження автентичного смаку, без його змiни при зберiганнi

yrabarskiy

Доречі, панове SemMan та Микола01, ваші наміри я впровадив, а саме під час відбору  12 літровий бутиль заповнював газом, при цьому про себе думав, що це починається фобія. При приготуванні сортировки воду та спирт вливав через шланг, щоб не збагачувати киснем.
    Вчора та сьогодні проводив з родичами та друзями дегустацію  цукрової "Аргонівки".
    Сподобалася всім, зауважень не було, однак для порівняння зрівняли з зерновою, відчувалася значна м"якість та ароматність.

SemMan

От i вмене буде з чим порiвнювати
Прибуло на переробку 41 л 75% голiв зерновоi браги.
Теж хочу ректифiкавати з аргоном та зробити висновки по якостi отриманного СР.
До речi, спирт з СС зi старого варення i домашнього вина, не мали вiдмiнностi у смаку.
Рiзниця у запаху була тiльки в кубовому залишку

Уважаю, що всi дегустацii, на смак та запах, на рiвнi особистих вiдчуттiв.
Без аналiзiв на хроматографi - порожнi  балачки

Ярема

Цитата: SemMan від 13-10-2017, 23:20:54Без аналiзiв на хроматографi - порожнi  балачки
Все проходит...

yrabarskiy

Оп-паа. Сьогодні побачив, що сортировка від останньої РК з аргоном відрізняється від попередньої 1-ї прозорістю, з"явилася незначна опалесценція. 1-ша і 2-га мають 39%, темпервтура в підвалі 14*С. Сировина однакова, технологічний процес також. За весь час РК таке вперше. Налив з обох бутлів 39* рідину в пляшки і оставив в гаражі, де температура повітря 23*С. Через деякий час побачив вирівнювання прозорості, температура рідини була 18*С.
Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Поки в роздумах щодо причини.

Микола Григорович

Цитата: SemMan від 13-10-2017, 20:56:15що краще перебдiть,
І то вірно.
Цитата: yrabarskiy від 13-10-2017, 22:31:11це починається фобія.
Останнього разу я так не робив, (заповнювати бутлі аргоном) різниці не побачив. Наступнього разу зроблю так і так і буду зрівнювати.
Цитата: yrabarskiy від 14-10-2017, 16:11:16Оп-паа
ІМХО, тут справа не в агоні. Ймовірніше, що щось не так з водою.

yrabarskiy

вода завжди осмос

Микола Григорович

chelovechik

я думаю спирт дерьмовый... я поспешил и накосячил со скоростью на рект колоне.  да и градус зажал 37* , результат - помутнение. все делал как обычно...

yrabarskiy

Цитата: chelovechik від 14-10-2017, 18:10:41я думаю спирт дерьмовый
Я також такої думки, але чому? Режими жодного разу не порушувалися. Незвичайним було наявність маслянистої жовтуватої дуже смердючої рідини в підвідній трубці, коли витяг гільзу термодатчика на торці була маленька крапелька. Коли ДФ був негерметизований такого не було.  Після герметизації мабуть аргон притримував вихід парів сполук  і вони сконденсовувалися попадаючи у відбір. Сортировка із середини відгону. Іще мене цікавить чому після заповнення дефа аргоном півищується температура в дефі вище дімрота на 12*С. хоча аргон інертніший повітря. У негеметизованому ДФ підіищена температура почала знижатися після 4 год у герметизованому через 10 год  і набагато повільніше. Вже зробив відстойник для конденсату.
     Буду встановлювати причину. Можливо  потрібно буде верхню частину ДФ наповнювати аргоном до половини і підвідну трубку продовжити в його середині, а порожнину над аргоном з"єднати з атмосферою, тобто аргон буде виконувати іще фунцію поршня. Можливо трубу з газом потрібно буде встановити горизонтально на рівні верхньої частини ДФ

yrabarskiy

Цитата: chelovechik від 14-10-2017, 18:10:41я думаю спирт дерьмовый...
Spoiler
Ні, спирт хорошої якості, деже без хроматографії. Чому? Органолептичні показники на висоті.
     Проааналізувавши всі "за" і "проти" спирт, який помутнів при розведенні, був середнім з відгону. Перші 2 л та 2 л після 93 в кубі я змішав зробивши сортировку і все було ОК. Із загальної кількості спирту, який помутнів при розведенні у мене залишилося 3 л, зним і проводив експеременти. Змішував спирт-вода, вода -спирт різними частками, добитися помутніння не зміг.
     Висновок: - спирт якісний, аргон ні при чому.
     Вважав би що мабуть все таки фаза місяця має на це  вплив, якраз перед повнолунням.
     Щодо аргону йому дуже вдячний і собі також що зробив обладнання для нього. Вчора розпочав РК і поки проводився нагрів вирішив піти пообідати. Аварійний датчик встановлений, на термореле виставив 81*С на відключення нагріву, у разі запізнення. Під"єднав трубку з аргоном. Охолодження не включав, а дарма. Коли повернувся то... побачив що система доволі герметична. Трохи шипіло від спиртових парів біля відстойника кондесатів, у якому було грам 50-70 спиртосуміші.
У ємкості з аргоном також сконденсований спирт - 0,5 л. В подальшому з"ясував, що на ТР аварійки попередньо встановив темперетуру спрацювання 99*С :-[ а ТР яким відключається нагрів шунтував. :o
     Дякувати Всевишньому що обійшлося без наслідків.
     Колеги - будьте пильними! Завжди.   
[close]

yrabarskiy

Спеціально зробив провисання трубки з аргоном, через 3 год така картинаGuests are not allowed to view images in posts, please Register or Login

Так дихає ДФ.

SMF spam blocked by CleanTalk