Дефлематор для Автономки!

Автор Батарейкин, 16-01-2018, 16:31:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГОГа

Теплый стакан греется  снизу, что приведет квскипанию того, что стечет по его внутренним стенкам, и как я упоминал выше, создаст эдакие «качели». Качели вследствие обмена фаз: жидкость-газ. Если уж задумали ТСА, то ее надо выводить сверху - чисто по пару, по ом можно поставить и прямоточник.
Но все это лирика: есть классический димрот и он прекрасно работает, да, есть у него дыхание, но от которого нсть пару прививок: от аргоновой до управления охлаждением по давлению.
Единственный "грех" на земле - это глупость

Бандерівець

Цитата: Power ON від 22-01-2018, 21:59:16
Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 21:44:13Років 5-ть назад бавився з вентиляторами, нічого хорошого не вийшло, інертність велика, ефективність низька.
Безперспективна річ.
Расскажите пожалуйста, как применяли вентиляторы и какие??
Большая Инертность Чего?
Как измеряли эффективность??
Це було давно, автоматика була на рівні епохи неандертальців. Метою було регулювання капельного відбору голів через ТСА. Зробив подачу води в дімрот такою щоб з ТСА йшли каплі, і за допомогою резистора міняв обороти кулера на 120 мм, обдував ним не утеплений дімрот. Результат був невтішний. Потім я узив немасивний ражіатор з великою кількістю пластин та посадив на кришку дефлегматора через термопасту, теж нічого хорошого не вийшло.
Як заміряв? Напір води у трубах міняється в залежності від того як сусідка відкриє кран в душі, а сусід спустить унатаз, виставив я крапельний відбір, і регулюючи оберти вентилятора хотів добитися зміни відбору.

Бандерівець

Цитата: ГОГа від 22-01-2018, 22:18:25Теплый стакан греется  снизу
буде чудесно випарювати голови, а "очищений" спирт буде попадати в ТСА

Крім того якщо ти хочеш щоб так парцювало як ти задумав треба щоб витки дімроту на дотовкувались до стакана

ГОГа

Я не сторонник конструктива с « теплым стаканом», я стронник стандартного димрота с аргоном или отбором по пару и управлением по давлению.

kgenn

Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 22:20:41Крім того якщо ти хочеш щоб так парцювало як ти задумав треба щоб витки дімроту на дотовкувались до стакана
Наверное, он лишний, если делать МИНИ-ДЕФ, или, вернее, вертикальный МИНИ-конденсер, на вертикальной части ТСА.
Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 22:18:37Напір води у трубах міняється в залежності від того як сусідка відкриє кран в душі, а сусід спустить унатаз, виставив я крапельний відбір, і регулюючи оберти вентилятора хотів добитися зміни відбору.
Этих недостатков лишены автономные системы, о них и речь.

добавлено: 22-01-2018, 22:28:32

Цитата: ГОГа від 22-01-2018, 22:24:04Я не сторонник конструктива с « теплым стаканом», я стронник стандартного димрота с аргоном или отбором по пару и управлением по давлению.

А аргон станет лишним, если головы будут образовываться за границей ДЕФа, а это расходы, которых мы стараемся избежать...
К людЯм надо мягше, а на вещи смотреть шИрше ;)

ZSerje

Цитата: ГОГа від 22-01-2018, 22:24:04управлением по давлению.
Каким давлением управляешь.

Бандерівець

Цитата: kgenn від 22-01-2018, 22:25:07Этих недостатков лишены автономные системы, о них и речь.
Я писав про те що кулер не є ефективним способом, і пояснив чому я його в свій час хотів використати. Автономка тут ні дочого

kgenn

Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 21:49:49конструкція рік назад, я між ТСА та холодильником поставив трубку 50 см. і добре утеплив, щоб уникнути конвекції та хоч трохи зменшити змішування потоків поставив 3-и шарика з путанки.
А как бы ты ее сейчас сделал? Что бы переделал? Решение ведь по сути "революционное"!
Что ты думаешь о применении мелкой насадки внутри?

ГОГа

Давлением не управляю.
Это в будущем. На сегодня просто поддерживаю температуру выходящей воды в районе 65 градусов, а трубку ТСА димрота просто насаживаю на длинный шланг(система Бандерівця), который опускаю в бутылку, в которую наливаю на донышко спирт. Спускаемый шланг не погружен в спирт, не доходит до уровня пару сантиметров. Спирт (пары) тяжелее воздуха, а воздух из бутылки витесняется еще при отходе предгона. Да, дыхание есть, но в трубке, да и пары спирта не дают особо воздуху проникать в трубку. Может, это я заблуждаюсь, но спирт мне нравится)))
Автономная система охлаждения - это еще одна система. Да, в этой ветке обсуждается именно автономная система охлаждения, но вопрос о дефлегматоре-конденсаторе стоит вне зависимости как будет подаваться охлаждающий агент и какова стабильность этой подачи - вопрос о дыхании дефлегматора-конденсатора.
Игорь четко отметил критерий, который предопределяет решение проблемы: параметр и система измерения его изменения , что должно обладать  большой чувствительностью и малой инерционностью. Этому удовлетворяют давление и , возможно, температура (датчики температуры на основе плати6овой проволоки). Первое предпочтительней ввиду малой ин5рционности и достаточной простоте реализации.

kgenn

Цитата: ГОГа від 22-01-2018, 22:46:24Спускаемый шланг не погружен в спирт, не доходит до уровня пару сантиметров.
А что плохого, если он будет погружен в спирт? Ну вдохнет его ДЕФ, но если трубка будет метра полтора длины и Двн= 4 мм, то он до него и не дойдет. При выдохе он сработает, как клапан. Вот еще одно изящное решение)

Бандерівець

Цитата: kgenn від 22-01-2018, 22:43:18
Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 21:49:49конструкція рік назад, я між ТСА та холодильником поставив трубку 50 см. і добре утеплив, щоб уникнути конвекції та хоч трохи зменшити змішування потоків поставив 3-и шарика з путанки.
А как бы ты ее сейчас сделал? Что бы переделал? Решение ведь по сути "революционное"!
Что ты думаешь о применении мелкой насадки внутри?

По конструкції самої колони я не має нових ідей щоб ще щось удосконалити. Все що я хотів реалізувати реалізував. На даний момент Я хочу усі речі в колоні що регулюються перевести на ПІ-регулювання.
Стабілізація потіжності нагріву та швидкість відбору голів(а при відборі тіла капельно через ТСА відбір спиру). По переду удосконалення ПІ-регулятора по стабілізації тиску в кубі, та подачі браги в НБК колону.
Але не хочу я коєфіцієнти підбирати тикаючи пальцем в небо, хочу для всіх своїх процесів зробти математичні моделі, вивести передаточні функції, а по них на компютері підібрати коєфіцієнти та період оновлення.

Цитата: kgenn від 22-01-2018, 22:43:18Что ты думаешь о применении мелкой насадки внутри?
Років 3-4 назад достатньо багато наексперементувався з травленою насадкою 3.0 від Діогена, при такому розмірі насадки сильно падає робоча потужність відповідно і швидкість відбору. Насадка 3.5 оптимальна для ректифікації при діаметру колон 40-60 мм.(роздільна здатність-швидкість відбору).Насадкурозміром 3.0 необхідно використовувати на колонах діаметром менше 40 мм. Для НБК використовую насадку 4.0, якщо не помиляюся Діоген робить десятигранку 4.5, але я її ще не мав, та і не знаю чи буду її засипати(зменшиться роздільна здатність), 4-ка чудесно у мене працює і не забивається.

ГОГа

Цитата: kgenn від 22-01-2018, 22:51:25
Цитата: ГОГа від 22-01-2018, 22:46:24Спускаемый шланг не погружен в спирт, не доходит до уровня пару сантиметров.
А что плохого, если он будет погружен в спирт? Ну вдохнет его ДЕФ, но если трубка будет метра полтора длины и Двн= 4 мм, то он до него и не дойдет. При выдохе он сработает, как клапан. Вот еще одно изящное решение)
Все та же раскачка: вдохнет, затянет немного спирта (кстати, тогда можно и просто воду), столбик спирта пойдет вниз, давление в дефе упадет, пара прибавится, он уйдет в спирт, сконденсируется, образуемое разряжение всосет снова спирт...и пошло-поехало...

kgenn

Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 22:53:38Років 3-4 назад достатньо багато наексперементувався з травленою насадкою
Я имел в виду, что ты думаешь о предложении засыпать в утепленную нисходящую часть ТСА мелкую насадку, и вообще, сделать этот участок трубки перед холодильником отдельным узлом?

Бандерівець

Цитата: kgenn від 22-01-2018, 23:03:51
Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 22:53:38Років 3-4 назад достатньо багато наексперементувався з травленою насадкою
Я имел в виду, что ты думаешь о предложении засыпать в утепленную нисходящую часть ТСА мелкую насадку, и вообще сделать этот участок трубки перед холодильником отдельным узлом?
Що воно дасть? Насадка служить для збільшення площі контакту фаз пара-рідина, над дімротом не має рідкої фази, відповідно насадка ніякої користі не принесе.

kgenn

Цитата: Бандерівець від 22-01-2018, 23:07:07Що воно дасть? Насадка служить для збільшення площі контакту фаз пара-рідина, над дімротом не має рідкої фази, відповідно насадка ніякої користі не принесе.
Она может быть пульсации успокоит, ведь это дополнительное сопротивление.

SMF spam blocked by CleanTalk