Гидроселекция

Автор Бандерівець, 24-08-2011, 10:37:11

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

БандерівецьTopic starter

Power ON,
Цитата: Power ON від 25-01-2018, 08:15:53Предлагаю рассмотреть вариант гидроселекции кубовым содержимым при отборе головных
Які переваги з заливанням холодної води? Одні недоліки, переваг 0.

Гідроселекцію треба робити однозначно, адже спирт по якості вихидить на порядок кращий. Я на днях зробив спирт без гідроселекції і одразу відчув запах середній фракцій, відчув не внюхуючись, а це важаю на порядок. Игорь робив гідроселекію вливаючи дистильовану воду, це геморно і не дивно що Игорь відмовився. Я заливаю прокипячену холодну воду, гідроселекцію я робив 2-а роки, недавно висипав насадку, у верхній частині насадки трішки білого порошку, зовсім небагато. Раз в рік тим же насосиком можна по кругу покачати розчин сульфамінової кислоти, я навіть тим незаморачувався.

Виглядає процес так, прокипятив 6 л води, вода охолола. Після відбору голів перекриваю подачу води в дімрот, зменшую на 5% нагрів, включаю китайський насосик котрий над дімротом качає холодну воду. Качає так щоб на кришці дімрота була температура 92С, при тій швидкості в 10 см від низу колони температура піднімається з 77С до 86С. Процес триває близько 20 хвилин. Після чого плавно подається вода в дімрот та збільшую потужність до предзахлєбної. Після відбір голів ще 60 хвилин і пережу до товарного спирту. Режим відбору голів включаю щоб вернулися на місце хвости котрі піднялися по насадці.

За ті 20 хвилин отримується 50% спирт, з запахом середніх(відчуваються запах квітів...і тд) близько 1,5 літра.

Ось хроматограма тих відходів:
етилбутират  - 152 мг./л.
ізобутанол    -154 мг./л.
ізобутанол    - 1794 мг./л.
ізоаміловий   - 2423 мг./л.

Хіба ж не вартує робити гідроселекцію коли в такій кількості виходять середні?

Power ON

Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 09:20:17Які переваги з заливанням холодної води? Одні недоліки, переваг 0.
думаю одно преимущество есть, это время. Помимо испарения из куба мы еще принудительно содержимое куба пропускаем чрез колонну, какбы эпюрируя его от головных.
С водой не сравнить однозначно.. Таак глубоко просадить спиртуозность по колонне содержимым куба не удасться. До 60% еще можно пытаться. Максимум это спиртуозность самой навалки.
Но даже 60%  по колонне позволят очистить навалку от значительной части верхних промежуточных. И ради этого деяния можно потерпеть часок, благо объём кубовый не прирастает как от воды..

БандерівецьTopic starter

Power ON,
Недоліки
- Якщо заливати гарячу рідину тоді конденсації пари не буде і усі пара буде виходити. Для чого тоді так заморочуватися, якщо просто можна зменшити нагрів і перекрити воду в дефлегматор.
- Маленикі китайські насосики бояться перекачки гарячих речовин.
- Насадка забруднююється речовинами що є у СС
- Холодна вода виступає в якості дімрота забираючи тепло у пари, пара конденсується і перетворюється у флегму.

На рахунок того що необхідно обовязково робити гідроселекцію є ще такий аргумент.
СС я роблю з цукру, але раз в пів року мені привозять голови та хвости від листиляціх вина, тобто роблять чачу. Присдставте як вони смердять, це відходи не з цукру, а з вина. Та от після двох ректифікацій з гідроселекцією спирт від однієї ректифікації(теж гідроселекцією) з цукру не відрізниш.

Power ON

Та Отожжж...
Найти б такой насос дозатор для кипятка на 10..20л/ч.

Загрязнение насадки лечится фильтром.
А при эпюрации сразу после НБК сырец течет чрез насадку и никаких заморочек...

Как вариант поставить охладитель перед насосом дозатором. До 40..50°С охладить поток на эпюрацию. Насосу жизнь упростить и все вопросы закрыть с перегретым орошением..

добавлено: 25-01-2018, 10:39:35

Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 10:25:39Присдставте як вони смердять,
хошь вышлю 10л голов с РК малясного сырца. От прям щас эти головы перегоняю. Банку с головами от голов без противогаза не открыть.. Аж в глазах режет..

БандерівецьTopic starter

Power ON, Для чого такі заморочки? Не має чим більше занятись.
Ви уже трьох секційний дефлегматор придумували, а тут тоже якусю бредовню городите.

Power ON

Работаю с малясой... Голов в ней на порядки больше. Вот и вынужден придумываеть всякие способы облегчить свю участь..
Представь шо ты все время работаешь с головами от чачи...

Закажу мембранный насосик на 12В и регулятор к нему. Дето проточный холодильничек валялся, аккурат 10л с 85° до 50° сможет охладить..

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 09:20:17у верхній частині насадки трішки білого порошку, зовсім небагато.
а чего осмосовую воду не используешь?
от нее нет накипи вообще

Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 09:20:17включаю китайський насосик котрий над дімротом качає холодну воду.
у тебя перегородок нет!!!
а нам куда подавать?
1---под перегородками прям в царгу отделный носик вваривать? так там захлеб будет провоцироваться.
2---над перегородками? тогда
Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 09:20:17отримується 50% спирт, з запахом середніх(відчуваються запах квітів...і тд) близько 1,5 літра.
это будет совсем не то

добавлено: 25-01-2018, 12:39:25

3- дополнительный писюн вварить?
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

БандерівецьTopic starter

Цитата: Батарейкин від 25-01-2018, 12:31:57а чего осмосовую воду не используешь?
Я живу в хрущовці, там кухня 4х4, не має місця на осмо-систему.

Цікаво, а як Игорь подавав коли теж над гідроселекцією експерементував, не думаю що він просвердлював в свому дефі отвір.

Батарейкин

Цитата: Бандерівець від 25-01-2018, 12:44:58там кухня 4х4, не має місця на осмо-систему.
может 2*2 ???
Вова у меня 3*3 и хватает места!
установи осмос.
и для твоего здоровья и для всей семьи лучше будет. ну нельзя пить воду из крана. кипяченную хлорированную тем более
флудить по этому поводу переходим туда
http://labspirt.com/forum/index.php/topic,4497.msg239308.html#msg239308
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

antipa

Цитата: SemMan від 12-04-2017, 23:24:20А, схемку подачи воды  на гидроселекцию, можно

Думаю, не только мне интересно.

Как нибудь в картинке.
Плизз.
И как вопрос решился с гидроселекцией, мне тоже интересно.

БандерівецьTopic starter

Цитата: SemMan від 12-04-2017, 23:24:20
А, схемку подачи воды  на гидроселекцию, можно

Думаю, не только мне интересно.

Как нибудь в картинке.
Плизз.

Батарейкин

сейчас полетят табуретки! ))))

Олежище

А че й то полетят? В чем проблема? При чем тут перегородка или паровой отбор? Отбор ведь закрыт или почти закрыт.
Или смущает отсутствие царги пастеризации?

Батарейкин

Цитата: Олежище від 25-01-2018, 16:27:22Или смущает отсутствие царги пастеризации?
она та как раз есть

Цитата: Олежище від 25-01-2018, 16:27:22В чем проблема?
для меня не в чем.
я такую еще летом сварил....
теперь валяется без автоматики

Игорь

Вова, льешь холодную?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SMF spam blocked by CleanTalk