Всё о винограде

Автор VINOKUR, 25-10-2014, 08:44:36

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 3 Гостей дивляться цю тему.

Flax

Цитата: vind11 від 20-03-2018, 19:45:49сера при низких температурах не работает
Ми говорили про суміш вапна і сірки.( ИСО)

graf46

zava-da

Цитата: Flax від 20-03-2018, 12:19:24Тому на початку сезону я обробляю хімікатами, а на прикінці, перед дозріванням, природними та біологічними препаратами.
Кожен вирішує сам.
Есть такой фунгицид Тиовит Джет, так в нём сера 800г/кг. Более действующих пестицидов там нет.
Так вот срок ожидания 30дней
http://fermercenter.com/tiovit-dzhet-syngenta-40g
Думаю ИСО тоже не витаминки. Парень с опрыскивателем оделся как при химической атаке ;).
Сероводород называют лёгочным ядом.
Я предпочитаю проверенный Топаз.
Меньше хлопот.

Flax

Цитата: zava-da від 21-03-2018, 00:10:47Есть такой фунгицид Тиовит Джет, так в нём сера 800г/кг. Более действующих пестицидов там нет.
Так вот срок ожидания 30дней
Цитата: zava-da від 21-03-2018, 00:10:47Думаю ИСО тоже не витаминки. Парень с опрыскивателем оделся как при химической атаке ;).
Сероводород называют лёгочным ядом.
Цитата: zava-da від 21-03-2018, 00:10:47Я предпочитаю проверенный Топаз.
Меньше хлопот.
Шановний zava-da Звідки  Ви взяли строк очікування у Тиовіта 30 днів? Це препарат Сенгенти і я керуюся їхніми даними За якими вхід у теплицю 4 дня а  срок очікування взагалі я не знайшов
https://www.syngenta.ru/products/crop-protection/fungicides/thiovit-jet

А в цілому ви праві, цей препарат особо помелена сірка  :D і развод на гроші.Я користуюся звичайною колоїдною.
Що до ИСО його компоненти сірка і вапно. Ролик постановочний. Люди в білих халатах на винограднику(бугага)А роботяга одітий правильно:окуляри щоб не попало в очі(я одягаю завжди навіть при користуванні біопрепаратами) також захисний костюм щоб не обляпатися.(одягаю завжди,думаю Ви теж  :) )а респіратор...Доценти варять маточний розчин без респіраторів, а хлопчина з ручним оприскувачем на 4 га(бугага) розводить його в десятки разів і в респіраторі.Хоча і він не завадить.
Я б хотіів почути думку практиків хто застосуовував ИСО наскільки він воняє? Повторюсь в жару вивішую маленькі ємкості з чистою колоїдною сіркою і дуже різкого запаху не чую а про термін очікування я вже писав.
Що до Топаза  рекомендацій Сингенти я не знайшов а наші дистриб'ютери дають строк очікування 20 днів,не знаю звідки вони взяли цю цифру.Доречі я теж користуюся Топазом особливо на  агрусі.Розбив ампулку і вилив відро.Красота тільки заплатив в 10 раз більше :)
http://zasoby.com.ua/plant/topaz-ru.html

огник

Цитата: Flax від 19-03-2018, 21:52:07вивішую 0,5л пп пляшечки з колоїдною сіркою,яка возганяється при температурі +25 гр і пари вбивають грибки оідіуму.Таких пляшечок треба дуже багато на кожні 0,5м шпалери.
Знайшов сірку https://sevenmart.com.ua/p525346299-sera-kolloidnaya-usadba.html . Скільки у пляшечку необхідно сипати сірки ?  Маю 35 метрів шпалери винограду це необхідно мені 70 пляшечок ?
Смерть Пуйлу.

Flax

Цитата: огник від 21-03-2018, 08:25:16Скільки у пляшечку необхідно сипати сірки ?  Маю 35 метрів шпалери винограду це необхідно мені 70 пляшечок ?
Я у пляшечку сиплю 1 ст.л.( у мене її небагато,якби було більше сипав би більше)Але це неважливо. Якщо більше засипите на довше  вистачить,якщо менше-досипите.Головне щоб не попала волога всередину. На кришечці я проколюю отвір для проволки з якої роблю гачок а посередині пляшечки по колу проколюю  шилом кілька отворів для виходу газів.
Що до кількості пляшечок: то чим більше,тим краще. В мене сусід недовірливо хмикав, дивлячись на мої гірлянди( увішані пляшечками шпалери). Я йому презентував одну пляшечку. Через пару неділь він позвав мене і показав свій виноград. Де була пляшечка з сіркою по 20 см з кожного боку був чистий а далі листя і грони вражені оідіумом.Тепер він всю зиму збирає пляшки :D

огник

А сірку із фільтр-пакетів висипати треба ?
Смерть Пуйлу.

Flax

Цитата: огник від 21-03-2018, 10:02:40А сірку із фільтр-пакетів висипати треба ?
Я ще не бачив сірку у фільт-пакетах.Тому не знаю.

огник

Найшов сірку оптом ціна 40 грн/кг мішок 25 кіл. https://kharkovpromhim.uaprom.net/p386447200-sera-kolloidnaya.html
Смерть Пуйлу.

Flax

Цитата: огник від 21-03-2018, 13:38:43Найшов сірку оптом ціна 40 грн/кг мішок 25 кіл.
Якщо організуєте складчину, готовий взяти 3 кг.

VINOKURTopic starter

Цитата: огник від 21-03-2018, 08:25:16Скільки у пляшечку необхідно сипати сірки ?

огник, не заморачивайся ты с этими бутылками. Виноград по любому нужно обрабатывать и лучшей обработкой будет, если в серу добавить ещё какой нибудь фунгицид от милдью + инсектицид - акарицид + микро и макро элементы, и этой баковой смесью обработаешь полностью кусты. Это будет одновременно и защита от болезней и вредителей, и подкормка.
« Життя вдалося, якщо коньяк, який ми п'ємо, старше жінок, з якими ми спимо »

огник

Думка була зробити пару  обробок Тонус Еко а вже по ягодах обробити сіркою. До фунгіцидів додаю мікродобрива "Добрий хазяїн". В цьому році хочу попробувати застосувати препарат Сезар.
Смерть Пуйлу.

graf46

Цитата: Flax від 21-03-2018, 09:02:29Головне щоб не попала волога всередину.
я так зрозумів що моя сірка волога-в пляшках не працює.вішаю.питання-на скільки зменшуєтся обєм сірки у пляшчі восени тобто в кінці вегетації.у себе різницю не помітив

zava-da

Цитата: Flax від 21-03-2018, 13:58:03Якщо організуєте складчину, готовий взяти 3 кг.
zava-da - 3кг
Огник, давай! Организовуй ;)

огник

Та організувати не проблема  ;) . Збирайтесь на 25 кг сірки, скільки мені треба ще не оприділивсь, думаю що кіл два-три собі візьму.
Смерть Пуйлу.

SMF spam blocked by CleanTalk