Створення ББК (НБК)

Автор Бандерівець, 01-02-2015, 16:13:08

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

hachok

Цитата: ГОГа від 01-04-2018, 05:22:26Hachok, я не зрозумів, що ти маєш на увазі

маю на увазі те що отримати 640мл можна тільки якщо вони набродили в бразі, якщо набродило 580, то сама високотехнологічна із брильянтовами вставками дасть максимумум 580

а отримувати 640 мл, як пише Ігор "поэтому несомненно теряю тот гликоген, который можно было бы выдавить и сбродить из дрожжевых трупов", не втративши бродіня трупіків, і не факт, що після РК ти отримаєш більше товарного СР   ;)при своїх 640 ніж наприклад я при своїх 580 (ну цей раз отак вмене набродило, що я описав в поперньому пості) ;)

Игорь

Цитата: hachok від 01-04-2018, 12:45:15якщо набродило 580, то сама високотехнологічна із брильянтовами вставками дасть максимумум 580 ...(ну цей раз отак вмене набродило, що я описав в поперньому пості) ;)
Чекай, чому ти впевнений, що набродило саме 580? А може набродило 640, але перегонна система зляла 10 відсотків спирту в каналізацію, і ти в результаті отримав тільки 580? Мені здається більш реальним саме такий варіант.
В нормальній колоні випуск в каналізацію роблять з найбільш гарячої зони, куди брага попадає, гарантовано пропливши по метру насадки або послідовно пострибавши по  двом десяткам тарілок. Тоді є шанс, що спирту в ній не лишилось.
В тебе йде безперервне  ретельне перемішування старої й нової браги. По суті, твоя колона стала однією суцільною тарілкою. Так, з високою ефективністю, з високим ККД, (я оцюнюю її відсотків у 200), але вона лишається одною тарілкою, й втрата спирту неминуча.
Нова брага має шанс попасті в нижню зону та в каналізацію,  вдосталь не настрибавшись, тобто несучи певну частку спирту.

добавлено: 01-04-2018, 13:44:52

До речі, якщо тарілка має роздільну здатність у дві ступіні розділення, то якшо на неї ляти 12%-ну брагу, барда буде містити близько 1%об, тобто 1/8 частину загального спирту. Саме цим я би пояснював досить низький (як для НБК) вихід спирту після перегонки. Недевіджимом, а не недобродом.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

hachok

Брагу перед перегонкою я провітрювання рефлактометром,повністю зброджена показує 5.5-6 брікс, так показала брага з однієї ємкості, інші 7 і 9, та що 9 навіть лишився зразок, вона повнісю освітлилась але всеодно 9((, теппература в цеглині контролювалась і складала 99,9-100 , запускалось на воді для перевірки датчика і якраз ті самі цифри показало, тоді атмосферний тиск у Львові був 730 , +20 додаткових в цеглині, згідно книжки при 750 вода кипить при 99,8*С, отже можна зробити висновки що підібравши режим спирт не попадав у цеглину,
під час перегонки я півно 30 хв відбирав СС і барду у ємкості вимірявши їхні обєми і знаючи про покази рефлактометра я впевнений у недоброді, планував перегнати барду кілька разів, як ти описував для перевірки наявності в ній спирту,але признаюсь полінився  :-[, раз тема набрата таких обертів наступного тижня не полінююся
Правда експеремент буде трохи інший, поливина колони зисипиться мідними кільцями ( а може і вся) а в іншій половині всі 18 тарілок поставляться вужчее
( а може якбуде настрій спочатку повторю минулий для відбору барди і її перевірки)  :angel:

Игорь

Цитата: hachok від 01-04-2018, 13:51:35+20 додаткових в цеглині
Чому саме 20? Хіба рівень затоплення був 260 мм, тобто брага плескалося на самому дні скляної труби?
Я додав два графіка, це просто зараз йде перегонка на двох НБК в Мелітополі, у двох різних колег.
Колони не затоплені, тобто надлишкового тиску нема. Тиск в Мелітополі зараз 750 мм рт ст.
Подивись на температури в кип'ятильниках (верхня червона крива).

hachok

Цитата: Игорь від 01-04-2018, 14:43:27Чому саме 20

так показував манометр, на відео видно

Цитата: Игорь від 01-04-2018, 14:43:27тобто надлишкового тиску нема

ти сверджуєш що температура кипіня барди в тебе 101,6 без надлишкового тиску????
а можна манометр причипити і фото зробити що він покаже 0, бо щось таке твердженя явно не вяжиться з законами фізики  ;)

Power ON

Цитата: Игорь від 01-04-2018, 14:43:27Колони не затоплені, тобто надлишкового тиску нема. Тиск в Мелітополі зараз 750 мм рт ст.
В комнате 750мм.р.с. вода в каструле закипит при 99,88°С.
В кипятильнике 101.63°С, знач там давление должно быть 798мм.р.с.
Или Избыток давления в  48мм.р.с., или перегретый пар или я ниче не понял...

chelovechik

Цитата: hachok від 01-04-2018, 14:55:22а можна манометр причипити і фото зробити що він покаже 0, бо щось таке твердженя явно не вяжиться з законами фізики
если есть насадка , если есть пар , если есть флегма - будет избытоное давление.  нах сюда ещё и атмосферное тулить?

Игорь

Обидві колони - за 450 км від мене. Я з ними багато чого можу зробити. Подивитись як працюють - можу, змінити налаштування - можу. Перезапустити можу, перевести у ручний режим та попрацювати по твооєму способу - можу. Можу перевести на первоначальні налаштування чи просто вимкнути. А ось сфотографувати, чи манометр причепити - не можу.

А тиск...
Надлишковим тиском я називав тиск від затоплення колони, який на твоїй колоні є , на на двох мелітопольских - нема. Якщо твоя колона затоплена на 600 мм, то при інших рівних умовах, у кип'ятильнику твоєй колони буде на 50 мм ртуті більше, ніж в тих двох. Це майже вдвічі більше за розбіжність у атмосферному тиску, тобто температура повністю віджатої барди в твоєму випадку має бути більше за мелітопільську.

Доречі, перевіряти рефРактометром кількість залишку цукру в бразі не треба. Бо він реагує не тільки на цукор, а на дріжжі теж. Якщо брагу скаламутити, він покаже більше. Таж брага, що ти вважаєш краще збродила, може бути просто троши краще освітленою, з меншим вмістом дріжжів.

Игорь

Цитата: Power ON від 01-04-2018, 15:02:19В кипятильнике 101.63°С, знач там давление должно быть 798мм.р.с. Или Избыток давления в  48мм.р.с., или перегретый пар или я ниче не понял..
Или в кипятильнике - не чистая вода, а с примесями.

Но если колонна во Львове затоплена на 600 мм (или сколько там?) миллиметров, если воды из кипятильника вытекает из гидрозатвора, поднятого на 600 (или сколько?) мм, а атмосферное давление 730, то какое абсолютное давление и какая температура должна быть в кипятильнике у чистой кипящей воды? Больше сотни, или меньше?
А у воды с примесью дрожжевой гущи?

Игорь

Цитата: chelovechik від 01-04-2018, 15:04:27нах сюда ещё и атмосферное тулить?
Температура кипения зависит от состава жидкости и абсолютного давления, то есть от суммы атмосферного и избыточного.

chelovechik

Игорь, у тебя есть поправка на атмосферное давление?

Power ON

Цитата
Цитата: Игорь від 01-04-2018, 15:25:37Цитата: Power ON от Сегодня в 15:02
В кипятильнике 101.63°С, знач там давление должно быть 798мм.р.с. Или Избыток давления в  48мм.р.с., или перегретый пар или я ниче не понял..
Или в кипятильнике - не чистая вода, а с примесями.
какие то в Мелитополи суровые Челябинские дрожжи...

Похоже от Игоря мы правды по давлению в его кипятильнике  и не узнаем...
Не желание озвучить достоверные факты настораживает, на фоне скурпулезного ковыряния в цифрах... шото умалчивает..

Вилен, скажи...
У тебя есть РК в 60.й трубе с насадкой СПН??
Если в эту РК вдувать 3кВт, а сверху вливать сахарную брагу 35л/ч, какое давление будет в кубе??

chelovechik

Цитата: Power ON від 01-04-2018, 16:15:58Если в эту РК вдувать 3кВт, а сверху вливать сахарную брагу 35л/ч, какое давление будет в кубе??
зависит сколько вливать и чего. я такое не делал и сейчас колон вообще нет.

Power ON

Цитата: Игорь від 01-04-2018, 15:25:37если колонна во Львове затоплена на 600 мм (или сколько там?) миллиметров, если воды из кипятильника вытекает из гидрозатвора, поднятого на 600 (или сколько?) мм, а атмосферное давление 730, то какое абсолютное давление и какая температура должна быть в кипятильнике у чистой кипящей воды? Больше сотни, или меньше?
730мм.р.с. - 99.13°С.
Манометр показал +20мм.р.с.
750мм.р.с. -99,88°С.

Гачек, пожалуйста, померяй точно высоту перелива барды и высоту края паро.водяной эмульсии в трубе? Меряй от Дна кубика.
Тада када ты работал на стабильном режиме по которому есть данные.

И мы то меряем в высоту не чистую воду, а паро.водяную эмульсию!! Ее плотность отличается от "единицы"!! И чем больше мощность в кубе - больше пара, тем легче эта эмульсия.. и тем ниже надо опускать перелив для поддержания заданного уровня эмульсии.

Абстрактно..
Допустим в эмульсии 50%воды и 50%пара, то приближенно она весит, пусть 1/2 от воды.
Дано:  U-трубка, одно плечо Вода, другое эмульсия.
            Уровень воды 20мм.р.с.
Вопрос: Какой будет уровень эмульсии?

Игорь

Цитата: Power ON від 01-04-2018, 16:34:22И мы то меряем не чистую воду, а паро.водяную эмульсию!! Ее плотность отличается от "единицы"!!
Теперь я вообще в шоке.
Чем заполнена переливная трубка - бардой с плотностью чуть больше единицы, или пароводяной эмульсией с плотностью меньше единицы?
Если бардой, то какое отношение к давлению в уровне низа этой трубки имеет плотность паро-водяной эмульсии, которой в этой трубке нет?
Цитата: chelovechik від 01-04-2018, 16:15:53Игорь, у тебя есть поправка на атмосферное давление?
Есть автоматические поправки на все, что может повлиять на температуру кипения. Атмосферное давление - в том числе.
Цитата: Power ON від 01-04-2018, 16:15:58Похоже от Игоря мы правды по давлению в его кипятильнике  и не узнаем...
Не желание озвучить достоверные факты настораживаетт..
Да что тут умалчивать? Все настолько публично и общедоступно, что дальше некуда.
В разных городах в кипятильниках стоят датчики температуры и если идет перегонка, каждые 5 секунд информация, в том числе и о температуре барды,  льется на сервер. Любой может зайти на страничку, выбрать нужный аппарат и посмотреть любой график и любой лог. Что может быть достоверней, чем прямой поток информации, которая публикуется раньше, чем я могу не то, что исказить ее, а даже и увидеть? Заодно там-же можно пообщаться в чате если на страничке больше одного человека.
А те, кто знает пин-код (это я и хозяин), могут управлять - давать команды и менять настройки. Но это уже другая тема...

Что значит этот бред "не желание озвучить достоверные факты"? Как их можно озвучит яснее и общедоступней, чем это уже сделано?
Прямо сейчас в работе 3 НБК, две в Мелитополе, одна в Одессе. Сейчас и еще одна одесская появится - номер 15. Заходи и смотри что хочешь, хоть в виде логов, хоть в виде графиков.
Вот тебе еще одна порция информации о температуре в кипятильнике, уже из Одессы. Давление сейчас, кстати, 746 мм ртути, для Одессы это пониженное давление.

добавлено: 01-04-2018, 17:17:33

Это колонна в Одессе. Такой типа колонн я называю "пульсарами", так как температура в их кипятильниках пульсирует на пару десятых вокруг средней линии. В данный момент эта средняя линия расположена на уровне 101 градуса. И это несмотря на пониженное атмосферное давление в Одессе (745мм).

SMF spam blocked by CleanTalk