Технологія віскі ( зерно, солод, ферменти, перегонка, витримка )

Автор zivaka, 30-12-2016, 22:59:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Гад

Что-то я в ценах потерялся! Я беру пшеничную муку в/с 305 грв за мешок 45 кг, это дорого?

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

voffka75

Цитата: Сергей Леонидович від 26-02-2019, 23:30:00не видел я у нас такой цены
В супермаркетах на развес такая цена. Не в расфасовке, а на развес.

Сергій Леонідович

voffka75

В Сельпо, Таврии В и Велмарте продают ржаную муку на развес, цена в районе 6 гривень с копейками.

vova0869

А по внешнему виду как ячмень отличать? Хочю сделать солод  а на рынке сорт не знают .

фотограф

Цитата: vova0869 від 27-02-2019, 10:02:26А по внешнему виду как ячмень отличать? Хочю сделать солод  а на рынке сорт не знают .
Коли робив зелений солод, жодного разу не замислювався над цім питанням. На щастя, є Канівській завод  :D і я більше не палю двигун м'ясорубці

vova0869

Как в любом деле шишки будут свои .Так лучше их набивать на своем дешевом солоде .

makrak80

Цитата: vova0869 від 27-02-2019, 10:02:26А по внешнему виду как ячмень отличать?
я когда ростил солод , выбирал ячмень почище , покрупнее , вообщем покрасивше! Попадался такой что плохо прорастал , 50% , не более .
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

фотограф

Цитата: vova0869 від 27-02-2019, 13:28:52Так лучше их набивать на своем дешевом солоде
А ти вже вирощував? Якщо по грошам то так, ячмінь дешевше навіть чим канівській солод, скільки він зараз, ну хай 12 грн.  Але по перше покупний солод вже висушений , тому тут теж треба порахувати, друге  те, що змолоти зелений солод то просто пі...ць.   По третє,  фільтрувати затор з зеленого солоду то теж  зовсім не райдужно, особливо коли ти робиш брагу тільки з солоду. Ладно ще там приватний сектор, літня кухня. А в квартирі то жесть, стільки від нього гімна по хаті буде.   Ну звичайно, якщо мова йдеться про 1 кг для оцукрювання каші чи експерименту  то ладно.  Я ростив та переробляв по відру - це був дуже печальний момент мого життя.
І готовий стоїть собі в мішку, а зелений виростив -  і бігом переробляти, бо заколоситься :)
Не хочеш готовий купувати і якщо для оцукрювання тільки, а не солодовий робити  - тоді краще ферменти. З зеленим пожалкуєш і всю охоту відіб'єш собі.

огник

А хтось робив такий эксперимент. Пророщуємо  пару відер ячменю у ванночці чи іншій ємності, коли проріс засипати у коптильню і там його заразом і висушити і прокоптити. А сухий солод вже мелеться легко.

добавлено: 27-02-2019, 14:26:59

Можу сушити солод в сауні  ;) . А якщо , наприклад, за рецептом для напою необхідно 3-4 кг солоду то обов'язково молоть зелений солод чи можна його засипати у затор цілим. Виброджую і переганяю в котлі із масляною рубашкою  ??? .
Смерть Пуйлу.

Сергій Леонідович

Затираю сегодня солодовую,вот фото йодной пробы

Віктор

Цитата: Сергей Леонидович від 25-02-2019, 21:04:33Коллеги,кто-то пользовался такими дрожжами,есть отзывы?

Я користувався, і зараз ще добиваю останні грами (вже прострочені). Нормальні дріжджі, клав 5гр. на 25л., пробувв і менше, теж нормально.
---
з повагою, Віктор

vova0869

Нам же сразу и королеву .Планирую  купить кг 200 ячьменя ,сделать сухой солод /часть карамельного /По белой схеме односолодовый .ну и в бочку . Летать пока не умею ,но орёл . :D

Сергій Леонідович

SMF spam blocked by CleanTalk