Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

staffordrodg

Непереводимая игра слов:"Кергуду"... :) Меньше сокращайте нормальные слова.а то так и до "дострапервы" дойдёте. :D

SOM

Цитата: doctor від 14-06-2019, 20:47:07Ямнзп,то тільки перший тиждепь потрібно часто мвняти воду,потім рідше.)
Я однорукий буду якийсь час з 20 числа, а який -- від вправності дохтура ;-) залежатиме )

zava-da

Цитата: doctor від 14-06-2019, 21:24:42Емнип зустрічав?
Доктор, что это за хрень?
Тут форум самогонщиков, а не сетевых филологов. Хорош флудить

добавлено: 18-06-2019, 22:11:42

Цитата: doctor від 14-06-2019, 12:16:26залив зерновий один і той самий дистилят в  житомирську і олпол,два тижні  і тиждень тому,по відгуках кажуть,що краща.
Ты что через каждые 2 недели дегустации проводишь? Да раньше чем через 1,5 года и пробовать там нечего. Реально через  2-2,5 года можно будет судить о качестве бочки. И то если условия хранения одинаковые и если одинаковой были подготовка бочек к выдержке.
Или это реклама олпола?

гуральник

Цитата: zava-da від 18-06-2019, 22:01:39что это за хрень?
Я цього тут навчився.))
Цитата: zava-da від 18-06-2019, 22:01:39Ты что через каждые 2 недели дегустации проводишь? Да раньше чем через 1,5 года и пробовать там нечего.
Бухаєш?

Спеціально для тебе ще раз:
Я незнаю яка бочка краща,бо тільки залив дистилят.
По відгуках, кажуть,що краща олпол.
Все!

Любіть життя. Повторення не буде...

zava-da

Цитата: doctor від 14-06-2019, 12:16:26залив зерновий один і той самий дистилят в  житомирську і олпол,два тижні  і тиждень тому,по відгуках кажуть,що краща.
Тут без 100г не разберешься.

гуральник

Цитата: zava-da від 18-06-2019, 22:35:44Тут без 100г не разберешься
Випий.  ;)

almar68

Отаку діжечку отримав сьогодні від Олпол. Пузатенька, клепка 22 мм по уторам, біля отвору пробки біля 20 м. Самі утори залаковані майстром. На моє запитаня, як підготовити бочку, сказав так: одні сутки з водою, потім відразу готовий продукт. Не треба ні воску, нічого ішого. Першу заливку довго не тримати, десь місяців 8. Якщо хочеться довгої витримки, тримати в цій діжці 5 місяців, потім в стару, вироблену діжку. Наш дуб доволі "рихлий", діжка добре дихає, в ній продукт стає м'яким, смачним і т.д. Все це слова Яреми Поворозника з Олпол. Так би і зробив, та от біда, немає виробленої діжки. Буду робити щось зернове, мабуть, житню,і заллю на 8 місяців. Після неї вже виноград.
    Є запитання для бувалих. Взагалі брав діжку для виноградного бренді під цей сезон. Чи можна виноградний продукт заливати після зернового? Як на мене, зерно на смак грубіше, чи не вплине це потім на смак бренді?

IgorKip

almar68, я чередую бочки по нужности в данный момент. Может это не кошерно, но я ничего не заметил.

гуральник

Цитата: IgorKip від 21-06-2019, 16:48:58чередую бочки по нужности в данный момент
просто зливаєш/заливаєш,чи робиш проміжний промив?

ДимаС

мне тоже Олпол подарили на День рождения. Чуток сифонила, пару суток в воде - держит. Что не понравилось - что нет обжига. Я уже подумываю как бы развести горелкой например огонь внутри и обжечь
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Маю дві бочки.. пропалені М+.. на одній є тавро олпол на другій немає.
Так що при замовленні,якщо вам це важливо, акцентйте на цьому увагу.

almar68

Я не акцентував, чомусь випустив з уваги.. Але Ярема в мене сам запитав, для чого діжка, для вина чи дистиляту. Я відповів, що для бренді. Може, саме тому з середини дуже приємно пахне обпаленим дубом?

гуральник

Цитата: almar68 від 21-06-2019, 22:14:26
для чого діжка, для вина чи дистиляту.
Ти дуже гарно пишеш ураїнською,але то бочка,діжка інша. ;)
Я теж колись так думав. :)
Досвідчені колеги рекомендують пропарити гострим паром,завоскувати,щоб зменшити долю ангелів, залити води на добу і тоді вже заливати дистилят.

IgorKip

doctor, Обычно, просто перезаливаю. Кроме случаев, когда после вина.

almar68

Довго сумнівався, як писати, завжди була діжка ( принаймні для мене ), тепер всі кажуть бочка.. Ну то нехай буде бочка.. В мене три перші бочки завосковані, правда, від Паші Купера воскував тільки донця. Цю воскувати не буду зовсім, тим більше що майстер не рекомендував. Ангелам теж щось пити треба :) :)  А от щодо пропарити- дякую за пораду.

SMF spam blocked by CleanTalk