ТЭНы для всего.

Автор Delta, 22-06-2014, 12:20:18

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Soyka

Цитата: perkoljator від 28-11-2019, 20:53:07У тебя в кубе, в который хочеш всё это сделать кламп вваренныйй или ещё ничего нет
Нічого немає, тільки збираю комплектуючі.

добавлено: 28-11-2019, 21:50:32

Цитата: Микола Григорович від 28-11-2019, 21:10:48Якось так:
Як кажуть в Одесі:- Шикарний вид!
Щось на подобі буду також робити.
Дякую, пане Микола!

perkoljator

Цитата: Soyka від 28-11-2019, 21:47:10Нічого немає, тільки збираю комплектуючі.
Это хорошо, что у тебя  ещё ничего нет.  Начинай с блок-тена. Так будет на много легче.
  Определяешся с теном , после всё пойдёт , ну не сложно.  Тот кламповый фланец который с резьбой   можно изготовить цельноточеным или сваренным из двух частей, как выше  было сказано.
А вот ответный патрубок вваренный в куб должен быть больше даметром чем резьба на тене.
Что зто зачит. Например; тен с резьбой 1.1\4. -ответный патрубок в кубе под двухдюймовый кламп.
Но я бы отдал предпочтение 63-му клампу. Это позволит поместить тен глубже в куб и обеспечить хорошую омываемость, максимально  снижая возможность перегрева.   

Лучьше работать на электромобиле, чем отдыхать на электрическом стуле.

Игорь

А я на свій куб приварив понижчe. Щоб накрити тeна, достатньо залити півтора літра.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: Сергей Леонидович від 28-11-2019, 19:57:57имхо,лучше вкрутить пробку или нппель
Не надо. Когда-то, в доисторические времена, лет 10 назад, когда еще мы не знали про клампы и молочки, я соединял царги муфтой с мелкой резьбой. Когда варил первую пару, чтобы не повело резьбы и чтобы обеспечить соосность, приваривал резьбы в собранном виде. После сварки резьбы не захотели откручиваться. Никак. Даже ВД-шка и токарный станок результата не дали Скорее всего масса "прострелила где-то на витках и точечно приварила резьбу к муфте. С тех пор я в такие игры не играю. Могу - максимум- прихватить в собранном виде, но при этом слежу чтобы масса и дуга не попали на разные стороны резьбы.

gorbzil

Цитата: Soyka від 28-11-2019, 16:44:23Стосовно тена, то хотів би купити з кламповим зєднанням
А чим не влаштовує  https://304.com.ua/p697273940-shtutser-klampovyj-vnutrennej.html є на дюйм с четвертю і на 1,5.

Soyka

Цитата: Игорь від 29-11-2019, 00:19:54А я на свій куб приварив понижчe.
Щось подібне і собі хочу зварити, бо також думка була про висоту розміщення отвору, щоб не було оголення тена.
Звонив на Грепан, запитував, може вони вже роблять фланці під кламп - нажаль ні.
Кажуть, що під кламп складніше зробити, а ніж під різьбу, що мене дуже дивує.
Одне, мати чималий шестикутник нержавійки, та проточити його до потрібного розміру, а потім нарізати різьбу.
Друге, з кругляку виточити одну половину клампового зєднання - як для токаря, набагато легше (одна конусна поверхність, та канавка під прокладку).
Тільки запропонували прислати їм кламп, і вони приварять його до іхнього фланца - нонсенс.
А ми потикаємо китайцям))... навпаки, ті все зроблять аби заробити гроші.
А у нас, ще не випарувалась СОВДЕПІЯ!

gorbzil

Цитата: Soyka від 29-11-2019, 14:13:12
Цитата: Игорь від 29-11-2019, 00:19:54А я на свій куб приварив понижчe.
Щось подібне і собі хочу зварити, бо також думка була про висоту розміщення отвору, щоб не було оголення тена.
Звонив на Грепан, запитував, може вони вже роблять фланці під кламп - нажаль ні.
Кажуть, що під кламп складніше зробити, а ніж під різьбу, що мене дуже дивує.
Одне, мати чималий шестикутник нержавійки, та проточити його до потрібного розміру, а потім нарізати різьбу.
Друге, з кругляку виточити одну половину клампового зєднання - як для токаря, набагато легше (одна конусна поверхність, та канавка під прокладку).
Тільки запропонували прислати їм кламп, і вони приварять його до іхнього фланца - нонсенс.
А ми потикаємо китайцям))... навпаки, ті все зроблять аби заробити гроші.
А у нас, ще не випарувалась СОВДЕПІЯ!

мені робили перехід з клампа 2 на 1\2. То як я розумію була заглушка і в неї вварили муфту.

Игорь

Врет грепан. Они мне делали флнцевые ТЭНы под заказ, но фланцы я им сам отправлял. И заказ был на 30 штук.
Можно договориться и отправить им заглушку от клампа с накернеными отверстиями. Они вставят ТЭНы и обварят.

ZSerje

Для пивоварни использую воздушный тен
https://atn.org.ua/teny-dlya-vozduha-kalorifery/teny-gibkie/ten-o-85mm-25kvt-300sm-pryamoygibkiy-nerzhaveyushchiy
На концы надеваю трубку (фторопласт) и зажимаю хромированным фитингом под трубку 10мм.

Микола Григорович

Soyka, Не зрозуміло -- в чому перевага клампа над різьбою стосовно тена?
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Батарейкин

Цитата: gorbzil від 29-11-2019, 08:13:57
Цитата: Soyka від 28-11-2019, 16:44:23Стосовно тена, то хотів би купити з кламповим зєднанням
А чим не влаштовує  https://304.com.ua/p697273940-shtutser-klampovyj-vnutrennej.html є на дюйм с четвертю і на 1,5.

вообще неудачное это направление!
тен будет плохо омываться жидкостью.
лучше не применять такие решения
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Soyka

Цитата: Игорь від 29-11-2019, 15:40:30Можно договориться и отправить им заглушку от клампа
Дякую, можна й так, а можна виготовити фланець під кламп, та вислати їм.
Вчора тільки купив кеги, аргон, тепер підійду впритул до всього іншого.

добавлено: 29-11-2019, 17:32:57

Цитата: Микола Григорович від 29-11-2019, 16:50:39Не зрозуміло -- в чому перевага клампа над різьбою стосовно тена?
Слушне запитання, відповідь дуже проста - якщо це хтось придумв пізніше, то це мабуть краще.
З клампом зручніше.

добавлено: 29-11-2019, 17:38:34

Цитата: Батарейкин від 29-11-2019, 17:00:12лучше не применять такие решения
Цілком згоден, тоді яке рішення краще?
На моїй 30 л. пивоварні стоїть тен 3 квт. від того ж самого Грепана - працює гарно, не підгоряє.
Але такий тен буде складно ставити, та віймати у моїй пивоварні на 60 л.
Тоді, як тен блочний легко ставиться, та виймається, для миття, але це не останнє моє рішення.
Тому й питаю вашої поради.

Микола Григорович

Цитата: Soyka від 29-11-2019, 17:28:53З клампом зручніше
В чому зручнісь? Коли згорить зручніше міняти? А якщо не згорить? І в чому зручнісь? Розкрутити дорогущий хомут, чи викрутити по різьбі тен? :o :o :o
Смеяться, право, не грешно над всем, что кажется смешно.

Soyka

Цитата: Микола Григорович від 29-11-2019, 17:41:03Розкрутити дорогущий хомут, чи викрутити по різьбі тен?
Микола, не такий він вже й дорогущий, якщо робити пивоварню своїми руками.
Все наше життя дорого коштує.

moh1971

Цитата: Soyka від 29-11-2019, 17:28:53Тому й питаю вашої поради.
Привари муфту,и закручивай тэн на прокладку от руки.Это точно быстрей чем возиться с тем хомутом.А если тэн сгорит,тебе не придется снова проходить эту эпопею.

SMF spam blocked by CleanTalk