ТЭНы для всего.

Автор Delta, 22-06-2014, 12:20:18

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 2 Гостей дивляться цю тему.

Игорь

Если сделать такой переходник, как продают на сайте 304 или как нарисовал Сергей, сантиметров 8 ТЭНа окажется в закрытой зоне (муфта плюс кламп), в которую есть доступ дробине, но нет циркуляции при кипении. Из этих восьми  сантиметров примерно половина греется, и, разумеется, дробина будет пригорать и прилипать к горячей поверхности. В таком случае без "ковырялки" не обойтись. Да и вонь горелого зерна озонировать напиток не будет. 
Мой переходник учитывает этот косяк. Мертвая зона, в которую может попасть зерно, это приваренная к кубу половинка клампа. Она короче холодного стартового участка ТЭНа, поэтому прилипания и пригорания не будет и ковырять будет нечего.

Я клампами не пользуюсь и ТЭНы не переставляю, поэтому переходник продается. Приоритет на приобретение имеет вдохновитель (Soyka). Цену назначает покупатель, я не торгуюсь. Кламп д.50 (диаметр юбки 64 мм) , резьба 1½". Второй половинки клампа и хомута нет.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Игорь а как изготавливал переходник ?Из готового перетачивал /там вроде стенка тонкая /

Игорь

Нет, токарку не использовал.
От клампового приварыша отрезал патрубок под самый корень, оставил только фланчик, и приварил к нему сантиметровый отрезок муфты с подходящим наружным диаметром (53 мм).

Soyka

Цитата: Игорь від 04-12-2019, 01:14:57Приоритет на приобретение имеет вдохновитель (Soyka).
Ігор, я дуже вдячний тобі, за увагу до мене, та й усім форумчанам, хто приймав участь у цій дискусії!
Я не вважаю себе досвідченим пивоваром, тільки два роки минуло, як почав займатись цією справою, та й то випадково натрапив у Ютюбі.
Тому дуже шкодую, що не знав про існування сайту (labspirt.com), тільки недавно потрапив на нього, де познайомвся, хоч і віртуально, з кмитливими людьми, я б сказав Метрами цієї справи.
Від яких я дуже багато отримав цінної інформації, прочитавши багато тем різних напрямів у цьому інтересному хобі.
Мої друзі по авіамодельному спорту почали ревнувати, мовляв нащо тобі те пиво?
Е, ні - Тут також багато інтересного, і людіди досвідчені, та й продукт їхньої праці корисний.
Тобто - одне одному не мішає.
Даруйте, за ліричний відступ, а що до тена, то тут маю декілька причин, чому виклав свої запитання.
1. Варочник хочу зробити два в одному, як це робив Antoni_BlacK тема (Универсальный куб).
2. Він буде зроблений з 50л. кега, який розріжу навпіл, та добавлю вставку на 15л. щоб віхід сусла був біля 60л. (Мій ЦКТ 62л).
3. Висота якого буде не зручна для встановлення тена через заливну горловину, тобто тільки через отвір знизу.
4. Можна встановити блочний тен, тунельного типу але, як зауважив Батарейкин, це не той шлях.
    Та і я про таке думав, для куба це нормально, а для пива ні, бо буде гальмувати вірпул.
5. Тобто потрібно робити тен у вигляді знаку питання, який буде неможливо закрутити, а тільки вставити в отвір збоку, ось тут і потрібне клампове зєднання.
    Головне те, що кеги я вже придбав, інструмент, та обладнання маю, залишилось тільки попрацювати.   
    Роботу опублікую в іншій темі, де буде все зрозуміло.

Игорь

Не зрозумів потрібен тобі перехідник чи ні. Бо в мене вже просять його віддати. але пріоритет за тобою

Soyka

Цитата: Игорь від 04-12-2019, 20:29:09Не зрозумів потрібен тобі перехідник чи ні.
Ігор, дуже дякую, перехідник не потрібен!
Я буду робити загальний фланець під кламп, без перехідника, потім надішлю в Грепан.

Игорь

Цитата: Soyka від 04-12-2019, 22:02:40Ігор, дуже дякую, перехідник не потрібен!
Дякую. Продано.
Цитата: Soyka від 04-12-2019, 22:02:40Я буду робити загальний фланець під кламп, без перехідника, потім надішлю в Грепан.
Хибне piшення. Я вже писав про це.
Коли тен згорить на п'ятій годині або на п'ятому році, ти мусиш знов надсилати фланець в Грепан... якщо цей колхоз ще буде в той час існувати. А якщо ні, то ні.

voffka75

Кто как чистит тэн?

На тэне появились черные точки, пригар?

Захотел почистить тэн, столкнулся с тем что наиболее грязный он в местах соприкосновения трубок друг с другом. Что бы туда достать надо трубки отгинать. Можно ли это делать?

DeltaTopic starter

Цитата: voffka75 від 09-12-2019, 09:19:27Что бы туда достать надо трубки отгинать. Можно ли это делать?
Можно, но не желательно..и то не сильно и не часто.
Я не чищу никак...в сахарной браге, кипящей,  все вычищается! ;)
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

vitallicheg

Цитата: voffka75 від 09-12-2019, 09:19:27Захотел почистить тэн
Следующий вопрос будет - Где купить новый тэн  :D
voffka75, отстань от тэна  не шкрябай и тем более не гни. После того как по нему пробежало эллектричество внутренний изолирующий состав запёкся и затвердел, ты его погнёшь состав треснет а там и до пробоя не далеко  ;)

moh1971

voffka75, не мешай машине ехать :D То он у тебя считается девственно чистым.Если уж сильно чешутся руки,опусти его в банку с раствором лимонной кислоты,и немного по кипяти.

ДимаС

А ещё лучше в раствор каустической соды 1ч.л. на 1л воды и нагреть более 65С.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Цитата: ДимаС від 09-12-2019, 22:13:42каустической соды
Де її можна купити?
Любіть життя. Повторення не буде...

moh1971

Цитата: doctor від 10-12-2019, 08:12:04Де її можна купити?
Можно крот для очистки труб.

Сергій Леонідович

Цитата: doctor від 10-12-2019, 08:12:04Де її можна купити?
брав на пром уа.якщо треба,можу пошукать номер,але мішок 25 кг.Румунія,26 грн. кг.
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SMF spam blocked by CleanTalk