Пиво(Флудовая ветка)

Автор Бандерівець, 14-05-2012, 22:08:17

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 6 Гостей дивляться цю тему.

Mecx

[quoteФотография прозрачности.][/quote]
Этот текст скопиров несколько лет назад,фотографию не копировал :)

Soyka

Цитата: фотограф від 10-08-2021, 18:57:24Для початку в мене є холодильник
Холодильник, це саме той інструмент, який допомогає зварити пиво, без сторонніх ефектів.
Хочу додати, що завдяки простого термостата не можливо мати потрібну температуру, бо він налаштований виробником на сталу температуру, яку можливо змінювати, у малому диапазоні.
Для бродіння лагера, так і еля, потрібно мати змогу регулювати її у великому диапазоні.
Для цього термостат потрібно відключити, а запуск компресора здійснювати завдяки електронному реле.
https://www.aliexpress.com/wholesale?catId=0&initiative_id=SB_20210610042537&SearchText=STC-1000
http://www.kosmodrom.com.ua/prodlist.php?page=0&name=stc-1000&okbutton=Search

добавлено: 11-08-2021, 17:17:48

Ось так, як це зробив я.

Сергій Леонідович

Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

DDD

Проверенный мною режим брожения лагеров, сливаем сусло в ферментер, задаем дрожжи( я использую W34\70). выставляем Т брожения 14 гр,  +-0,5, время брожения 8-14 дней, (зависит от начальной плотности),брожение открытое, без гидрозатвора ( просто прикрыта крышкой кастрюля) после сливаю в  кеги, кеги в холодильник Т минус 0,5гр, подключаю СО2, давление 0,8-1 бар. Через 14 дней можно дегустировать, после 21 дня - супер пиво.
Все, больше ни каких заморочек.
П.С. мой лагер пробовал Батарейкин, если овно, пусть скажет  :)

Soyka

Цитата: Сергей Леонидович від 11-08-2021, 20:18:29купив та поставив таке:

Stc 1000 також має два реле, як для нагрівання, так і для охолодження.Вони включаються автоматично, залежно від температури. Для нагріву потрібно підключити підігрівач.
Можна замовити на космодромі, я замовляв багато речей - Магазин надійний!
.

Сергій Леонідович

В мене є, але там ще ї вологість

Батарейкин

читаю перед этим....
и думаю- гамно получится

Цитата: DDD від 11-08-2021, 21:44:44Все, больше ни каких заморочек.
П.С. мой лагер пробовал Батарейкин, если овно, пусть скажет 

прочитал...
а ты мне точно присылал???
я этого не помню ((((((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

фотограф

Цитата: DDD від 11-08-2021, 21:44:44после сливаю в  кеги, кеги в холодильник Т минус 0,5гр, подключаю СО2, давление 0,8-1 бар.
Та немає кеги...
Соромно :-[, але виявляється що я не дуже знайом з процесом. Кілька років варив "просто пиво", взимку коли не жарко зварив, збродив, цукром закорбанізував і готово.
Якщо використовувати СО2 з балону, опишіть будь ласка якось стисло  процес  від  ферментера у холодильнику до пляшки.

добавлено: 14-08-2021, 09:55:44

Знайшов вдома старий вуглекислотний вогнегасник з вертольоту (батьківський спадок)) , візуально як невеликий балон для вуглекислоти. Віднесу тим хто розуміється на діагностику, бо редуктор років за 30-40 якось не дуже виглядає.   Підкажіть, що  треба мені купити, щоб карбонізувати у пет пляшках?

Soyka

Дуже просто!
Можна взяти балон з вогнегасника, та замінити вентиль (купити у зварювальному магазині, від Донмет).
Вони є з малим конусом, що підходить до такого балона, 3/4 різьбою під редуктор.
Наступне:
- Береш ніпель, що ставиться в автомобільне колесо, та вставляєш його в кришку від пляшки ПЕТ,
розливаєш пиво по пляшках, ставиш у холодильнк, охолоджуєш.
Наступного деня накручуєш приспособу з ніпелем, та підводиш СО2 1.5 - 2 атм. залежно від температури пива. (можна купити бистрозєм для накачки шин).
Відкриваєш газ і починаєш калатати пляшку, доки вона стане тугою (хвилин 15).
Даєш пиву заспокоїтись, та накручуєш кришку.
Наливаєш пиво в бокал і аналізуєш, чи достатня карбонізація, якщо мало - ще калатаєш пляшку, добавляючи газ з балону.
Ось і вся процедура.

Опт

ЦитатаТа немає кеги...
Соромно :-[, але виявляється що я не дуже знайом з процесом. Кілька років варив "просто пиво", взимку коли не жарко зварив, збродив, цукром закорбанізував і готово.
Якщо використовувати СО2 з балону, опишіть будь ласка якось стисло  процес  від  ферментера у холодильнику до пляшки.

добавлено: 14-08-2021, 09:55:44

Знайшов вдома старий вуглекислотний вогнегасник з вертольоту (батьківський спадок)) , візуально як невеликий балон для вуглекислоти. Віднесу тим хто розуміється на діагностику, бо редуктор років за 30-40 якось не дуже виглядає.   Підкажіть, що  треба мені купити, щоб карбонізувати у пет пляшках?
Непогана стаття про карбонізацію в кегах
https://www.beermachines.ru/articles/articles-about-home-brewing/carbonization-in-kegs-is-easier-than-you-think/

Сам нещодавно перейшов на кеги Корнеліус. Набагато зручніше, ніж розливати та карбонізувати в пляшках

фотограф

Цитата: Опт від 16-08-2021, 14:05:59Набагато зручніше, ніж розливати та карбонізувати в пляшках
Скажіть, карбонізоване пиво з кеги можна розливати тільки дуже охолодженим? І як зі зберіганням, якщо у пляшці з праймером пиво може зберігатися дуже довго, то як у кегі, особливо коли з неї періодично відливати?

Сергій Леонідович

Цитата: фотограф від 17-08-2021, 10:46:39
Цитата: Опт від 16-08-2021, 14:05:59Набагато зручніше, ніж розливати та карбонізувати в пляшках
Скажіть, карбонізоване пиво з кеги можна розливати тільки дуже охолодженим? І як зі зберіганням, якщо у пляшці з праймером пиво може зберігатися дуже довго, то як у кегі, особливо коли з неї періодично відливати?
На рахунок відливати, в холодильніку стоїть 3-5 місяців,по трохи відбираю,все добре.В кегах пиво стоїть в мене роками,в підвалі,звісно,смак змінюється,не можу сказать що стає гірше.Я все пиво тримаю в кегах,все влаштовує,кег розливав і теплим,трішки більше піни,але зазвичай,намагаюся хочаб пару тижнів потримать в холодильнику

Soyka

Цитата: фотограф від 17-08-2021, 10:46:39Скажіть, карбонізоване пиво з кеги можна розливати тільки дуже охолодженим?
Краще охолоджене, але я розливав і при 24 градусах, головне подати з балону газ, тиском трохи більше, ніж в кегі - щоб пиво не збунтувалось.
Розливати потрібно делікатно - пиво любить спокій!

Рамуальд

Коллеги, вопрос к знающим толк в бланшах (витах).
Пиво изначально должно быть мутным или при наливании в бокал с помешиванием бутылки?
У меня получился (варил бельгийский вит на Т58) прозрак. Наливаю аккуратно (понимаю, что не по правилам, но для оценки вкуса), в бокале - прозрак, но очень слабая вкусо-ароматика. Трясу бутылку, наливаю в бокал, в бокале - мутняк,  и появляется вкус и аромат. К чему вопрос. Я, когда употреблял бланши производственные и хорошие крафтовые, то отмечал, что  они даже без потряхивания бутылкой мутные (при потряхивании становятся ещё мутней). А у меня изначально прозрак. Это для бланша (вита) косяк?
Рецепт обычный: солод базовый, пшеничные хлопья, кориандр, апельсиновая цедра, Т58, Каллиста, однопаузное инфузионное, тело среднее.

oleg_n

виты пьют молодыми, чем дольше  стоят тем прозрачней  и беднее вкусоароматика.

Веду  здоровый  образ  Жизни -
Пью  из  чистых  стаканов
Курю  на  свежем  воздухе

SMF spam blocked by CleanTalk