Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Shuller_RM

Цитата: makrak80 від 16-12-2021, 17:38:32
Shuller_RM,не треба стверджувати . Купи олпол   та порівняй , вони візуально на порядок красивіше не кажучи за якість ...
Як куплю тіко, так і відзвітую, але маю право стверджувати те, що знаю зі свого досвіду, буде інший, тоді і буде інша розмова.

гуральник

В мене декілька бочок олпол, і жодна не протікає. Єдине маю претензії до обпалювання, хотів би сильніше ніж роблять.
Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Если кроме Кузьменко и Олпола, кто еще где заказывал? Кузьменко больше чем 50 л не делает, а Олпол дороговато. Ищу где 100 л заказать.

makrak80

voffka75, посмотри у Паши Купера , тоже житомирский ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Shuller_RM

Бочкар, трохи підтікала зпочатку
Маю 20 ку їхню
Залив, літом, чекаю результату

voffka75

Цитата: makrak80 від 16-12-2021, 22:14:02посмотри у Паши Купера
Там точно не хочу, отзывы очень противоречивые. Хотя рекламу видел, очень хорошая.

almar68

Цитата: voffka75 від 16-12-2021, 22:31:07Там точно не хочу
Пашина бочка у меня одна. Объем больше номинала на 1.5 литра, в отличие от Витали. У него недостача как правило существенна. Но Пашина бочка затягивалась дней 10, уже даже звонил ему. Сказал, что это норм. Потом все пучком. Граппа очень вкусная была. Сейчас под брендиком. Кстати, слышал, он вроде единичные заказы сейчас не берет, работает по-крупному. В олполовской лопнула клёпка через год, позвонил, поменяли без проблем. Третий год бурбон стоит, уже вкусняшка. Имхо, по убывающей, олпол, Купер, Кузьменко. Олпол с отрывом на 2 корпуса.

yorgi

да без разницы как обьем отличается, да и ценник не имеет значения. вы туда заливаете свое время , деньги, и труд. один только кг аинограда вон сколько денег стоит. я ббез рекомендаций в бочку нектар не лил бы наобум

Kabah

Якщо кому цікаво поділюся своїм досвідом з експлуатації нових бочок. На даний момент в роботі дві по 10л та три по 50л від Кузьменка, а також одна 57л та одна 114л від Олпола. Бочки зберігаються у сирому підвалі з температурами від 5 зимою до 18 влітку градусів.

Десятки працюють з 2019року, тільки на третій рік перестали давати плінтус. Вимочувалися водою декілька місяців, потім декілька місяців червоним вином, але вимочування було абсолютно до лампочки, заливки перших двох років давали плінтус, і тільки на третій рік за 8 місяців витримки колір дистилята світло-жовтий і смак і запах дуба відсутній, з'явився благородний смак. Зниження градусу за вісім місяців склало 8 градусів.

Дві п'ятидесятки залиті кукурудзяним дистилятом, вимочування водою,  одна стоїть два роки, інша три роки,  через два роки у обох виліз плінтус. За два роки пониження 8 градусів.

Третя п'ятидесятка вимочувалася водою, а потім перед заливкою ще один рік закріпленим солодким яблучним вином, після цього був залитий яблучний дистилят. Через два роки теж плінтус. За два роки пониження 8 градусів.

Олполовська 57л вимочувалася водою, потім три місяці закріпленим солодким яблучним вином, потім був залитий яблучний дистилят, пройшов рік і маємо плінтус. За рік пониження склало 2 градуси.

Олполовська 114л вимочувалася водою, потім був залитий яблучний дистилят, пройшов рік і маємо передплінтусний стан. За рік пониження 1 градус.

Є теорія що плінтус це проміжний етап у дозріванні дистилятів і він з часом трансформується в ароматику. Інша теорія що плінтус то результат недопідготовки бочки і нічого путнього з нього не вийде. Думаю ще почекати рік-два і перевірити обидві теорії.

makrak80

Цитата: almar68 від 16-12-2021, 22:47:13В олполовской лопнула клёпка через год, позвонил, поменяли без проблем.
такаж хрінь , мікро щілина по отвіру . Як згадаю ціни нової пошти у 2 дороги , так пропадає бажання ремонтувати ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

ДимаС

Цитата: makrak80 від 27-06-2022, 20:54:57
Цитата: almar68 від 16-12-2021, 22:47:13В олполовской лопнула клёпка через год, позвонил, поменяли без проблем.
такаж хрінь , мікро щілина по отвіру . Як згадаю ціни нової пошти у 2 дороги , так пропадає бажання ремонтувати ...

Хіба ціна має бути не за кошти виробника, який має виправити свій косяк?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Kabah

Це вже як домовитеся. Такі речі треба обговорювати попередньо перед покупкою

vova0869

Я первый раз заливаю на год потом на два дальше на длительную на шесть надеюсь .После бочки нужен отдых 3-6 месяцев .Плинтус уходит .

almar68

Мені Олпол ремонтував за свій кошт, а от пересилка була за мій.

добавлено: 28-06-2022, 02:50:17

Але ж тоді ціни інші були

Kabah

Цитата: vova0869 від 27-06-2022, 23:07:16Я первый раз заливаю на год потом на два дальше на длительную на шесть надеюсь

Який об'єм ваших бочок ?

SMF spam blocked by CleanTalk