Технологія дистиляції без витримки (для вживання по-білому)

Автор ДимаС, 28-12-2022, 12:57:34

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

voffka75

Цитата: ГОГа від 08-04-2023, 09:43:07Але є ще гарбуз:  цікаво, хтось щось робив з гарбузів? 
Бачив на ютубі як робили з гарбузу на кодзях можливо і солодом, але солод може забити смак гарбуза. Самому цікаве

SAMSON

Цитата: vova0869 від 08-04-2023, 07:33:00
Та ми робимо .Я в основному тiльки з фруктами працюю .Для мене ром це один iз кращих напоiв.
Як то  кажуть у кожного свій смак,я наприклад у ромі,нічого такого не бачу ,сама думка що це з цукра ,вже не притягує ,як наприклад до фруктів ,але то таке ,комусь абсент ,а комусь ром .

Игорь

Згадуючи про ром, не забyвайте про клострідій :)
Хтось готовий влаштувати вдома дандерну яму та утримувати в ній збудника ботулізму?
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

SAMSON

Маю подібну думку, але є деякі н'юанси: сік агави, цукровий тросник, фініки - заморські овочі/фрукти/плоди - мають досить велику концентрацію цукрів. А що є в нас такого, де цукри теж є і в пристойних кількостях? Цукровий буряк, абрикоси,  виноград, може якісь сорти яблук та груш,

От наприклад взяти ягоди терен ,там цукрів немає бог знає яких ,а от напиток з нього має дуже хороші відгуки ,а якщо взяти загалом що цінується в Європі близько біля нас то візьмем Чехію ,був там на заробітках ,то багато з Праги їздять в  Моравський край , за сливовицею до  приватних гуралень ,купляють по декілька літрів в білому вигляді і просто нереально радіють та балдіють від цього фрукту та напитку ,а далі груша ну це також один з моїх найкращих ,а тепер візьмем що у нас ,трохи інша картина мало є таких напоїв ,бо спирт все вирізав ,то і в багатьох людей навіть тяги до того немає ,бо у нас то не було так принято та  з початку,а навпаки  ,як у сусідніх країнах ,а там сотні гектарів садів для знаменитих   Slivovica ,Hruska,Merunka  Дистилятів ,але все буде і у нас так ,та сусіди будуть ще заціновувати наші українські напої ;)

Игорь

А я знов про своє...
90 відсотків рому в російській імперії було контрафактом, виготовленим на поганій горілці шляхом їх настоювання на старій шкірі - конячий збруї та на зношених солдатських сапогах, тобто на шкірі, просякнутій людським та конячим потом.
Смак справжнього рому мало хто знав, ромом називали  зовсім не ром, а справжні помої, і у тих помоїв виросли декілька поколінь шанувальників та поціновувачів.
Але від цього потняво-русняві помої ромом не стали.
Нажаль, така практика невмируща. 
У нас вже декілька поколінь вважає супер коньяком настоянку дубової кори, ванілі та кофе чи чаю на самогонці. Або так званий латгальський коньяк...
Не маю нічого проти,тце можуть бути достойні напої, цікаві та смачні, але це не коньяк. Коньяк-це інше. Зовсім інше.
А тут, декілька повідомлень назад, людина повідомляє про свій віскарь з цукрового самогону на віджимках, каже, що віскарь виходить неперевершеним. Сміюсь та плачу одночасно. Знов контрафакт.

SAMSON

Прошу пораду хлопці ,от маю 200 л 38% після першої перегонки вина на Нбк,виноград з ізабельних сортів ,далі з інструментів є куб на 150л мідний шлем на 15л ,тарільчаста колона 4 рівня ,та і РК ,от як то кажуть щоб вийшов продукт для вживання по білому ,от хто як би зробив , підскажіть буду дуже вдячний за пораду .

vova0869

Да есть то что мы не ценим.Как-то друг возил в Питер на кацапско-корейскую свадьбу мой абрикос так он стал самым уважаемым гостем. makrak80 самые достойные напитки по белому из тех что я пробовал .

ДимаСTopic starter

Цитата: SAMSON від 08-04-2023, 11:50:59
Прошу пораду хлопці ,от маю 200 л 38% після першої перегонки вина на Нбк,виноград з ізабельних сортів ,далі з інструментів є куб на 150л мідний шлем на 15л ,тарільчаста колона 4 рівня ,та і РК ,от як то кажуть щоб вийшов продукт для вживання по білому ,от хто як би зробив , підскажіть буду дуже вдячний за пораду .
РК
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

Цитата: SAMSON від 08-04-2023, 11:50:59Прошу пораду
1. Розвести до 30.
2. Перегнати на прямоточному. Взяти лише 20% тіла, з щедрим відбором голів та хвості.
3. Голови, хвости на колону.
4. Купаж прямоточного та колоного спиртів.

гуральник

Тут , на форумі є відгуки, як коритувач зробив спирт з виноградної чи яблучної сировини. І що люди пробували і були в захваті від отриманого.
Я ніколи не пробував так робити, але якщо спробую, то наступним способом:
  Пережену через рк, але через трубу з насадкою і довжиною 750 мм.
Головів відберу не більше 2%.
Підголовників скоріш за все брати не буду, або дуже трошки, 100-150 мл( якщо у кубі літрів 20 сс)
Решту стандарно.
Потім отриманий спирт розбавлю до 50 і пропущу через аламбік.
Відбір голів, швидкими каплями у різну посуду, потім нюхати,щоб залишити ефіри.
Відбір тіла до 91 градусів у кубі по рідині.
Любіть життя. Повторення не буде...

Игорь

Скільки цукру було використано для вина, з якого цей дистилят зроблено? 
Треба розуміти, що універсальних порад слухати не можна, все залежить від властивостей того, що маєш. В залежності від того, чого ти хочеш позбавитись, чи що хочеться зберігати, стратегія буде різною.
Що скажеш про наявну сировину? 
Давай зробимо так.
Оціни по 10-больній шкали декілька параметрів по такому принципу.
5 - відмінно, ані поменшити, ані посилити не треба.
1. Головастість.
2. Сивушність.
3. Аромат ізабели
4. Пекучість, гіркота.
5. Сторонні запахи - сірчані або аміачні.
6. Запах дріжджів.
7. Щось ще...

SAMSON

Цитата: Игорь від 08-04-2023, 13:59:11
Скільки цукру було використано для вина, з якого цей дистилят зроблено? 
Треба розуміти, що універсальних порад слухати не можна, все залежить від властивостей того, що маєш. В залежності від того, чого ти хочеш позбавитись, чи що хочеться зберігати, стратегія буде різною.
Що скажеш про наявну сировину? 
Давай зробимо так.
Оціни по 10-больній шкали декілька параметрів по такому принципу.
1. Головастість.
2. Сивушність.
3. Аромат ізабели
4. Пекучість, гіркота.
5. Сторонні запахи - сірчані або аміачні.
6. Запах дріжджів.
7. Щось ще...

Скажу так сік виноградний мав цукристість 16 ,додав цукру до 19 по брікс ,далі зброджування на дріжджах Lalvin , після пів річної витримки
  винний камінь лишився на стінках ,та дріжджі на дні ,ретельно декантував та зробив перегон ,але на Нбк ,от зараз стою перед вибором ,як зробити краще ,що поки також мені не ясно ,а що таке краще ,для мене зараз то напевно так ,щоб в кінцевий продукт мав таку допустиму кількість домішок ,щоб одним словом можна спокійно пити в білому вигляді ,тут ясна річь що не може бути однозначної відповіді ,на таке моє так би мовити бажання ,бо куча є різних нюансів ,і це  я розумію ,а от так би мовити ,як  це можливо зробити "краще " ,то і  є у мене розбіжності та деякі сумніви у мене ,бо не маю поки  великий досвід ,а це основне ,та і сировина не найвищого гатунку ,то зато цікава загальна та ваша думка на це все ,та все-таки як зробить щоб було добре  :)

добавлено: 08-04-2023, 15:20:35

Без голов та сивухи однозначно

добавлено: 08-04-2023, 15:39:37

1. Головастість. -1
2. Сивушність. - 2
3. Аромат ізабели - 4
4. Пекучість, гіркота. -2
5. Сторонні запахи - сірчані або аміачні. -1
6. Запах дріжджів-1     

makrak80

Тут колись прославилася яблучна водка від Яреми ... Так він просто ректифікував яблучний сирець , хай в тебе буде віноградна водка , тиж у бочку не хочеш лити ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

vova0869

revdjeka

Цитата: Игорь від 07-04-2023, 10:36:53чуть не блеванул.
Ты пьешь не виски, а сахарный шмурляк, настоянный на пищевых отходах
Естественно, это сахар, сброженный в оставшейся после слива густой части ржаной браги. И он не настоян на пищевых отходах, а выдержан в бочке. Можешь сколько угодно не верить, но штука классически вкусная, и мне есть с чем сравнить. И если мы признаём только трушную промышленную схему, то почти всем нам надо выбросить свои кубы/колонки, жалкие столитровые недобочки, бельгийский и славутский солод и пойти в айти.
Или вспомнить, из чего изначально делаются все уважаемые напитки - виски из худшего проросшего яменя, коньяк из сорнякового кислого винограда, ром из отходов сахарного производства, бурбон из кормовой кукурузы. И все процессы здавна затачивались только под удешевление, где можно сделать дешевше и хуже - везде делали. Сушили на торфе, разбавляли и без того кормовую кукурузу дешевой рожью, сливали в бражку гнилой дандер, бочки юзали самые дешевые в перерасчете на литр, и те по сто раз, а развалившиеся пилят на чипсы для бедолаг из совка.
И я ставлю разные напитки, включая солодовый виски, но этого неуважения к сахару не понимаю. У него один минус - это дорогое сырьё, но с правильным оборудованием оно дает быстрый и вкусный результат. Я в Киеве, могу и продемонстрировать)

добавлено: 08-04-2023, 16:55:28

Цитата: фотограф від 07-04-2023, 11:04:52А ти його розведи до 40
То може й конину давай до 20 розводити, хто сказав що 40 це ідеал? Звичайна бурячиха, який градус не роби, гівно гівном, а тут смак круті діжкові віскарі криє вбілу

SMF spam blocked by CleanTalk