Технологія віскі ( зерно, солод, ферменти, перегонка, витримка )

Автор zivaka, 30-12-2016, 22:59:01

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Батарейкин

Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08Не знав, в яку гілку вставити повідомлення. Вирішив, що ця підійде.
скучно?
ты же по утрам пил...

Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08Давайте поміркуєм: що є добре, а що є зле в віскоробстві.
и вино делал?
новый абзац в моей хистори ((
Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08використання замість бочок чіпсів незрозумілого походження,
джентельмены верят на слово...
сказали хранзузкий дуб!
значмит хранцузкий

Spoiler
в продолжении анекдота-ну тут мне и поперло
[close]

Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08використання хрен зна якої апаратури, що є по своїй суті "сивуховарками",
и у тебя такое есть?
соболезную ((((((((

Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08змішуємо з купленим односолодовим віскі (9 літрів нашого дистилятц і 1 літр односолодового віскі віком 12-15 років),
ты пробовал?

я с текилой эксперементировал
1литр текилы + два сортировки еще текила
а если три... (( то сортировка (((((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08Виробляємо досить чистий зерновий дистилят, змішуємо з купленим односолодовим віскі (9 літрів нашого дистилятц і 1 літр односолодового віскі віком 12-15 років),
https://winetime.com.ua/ua/macallan-double-cask-15-yo
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 27-04-2023, 20:38:08
Цитата: ГОГа від 27-04-2023, 19:00:08Виробляємо досить чистий зерновий дистилят, змішуємо з купленим односолодовим віскі (9 літрів нашого дистилятц і 1 літр односолодового віскі віком 12-15 років),
https://winetime.com.ua/ua/macallan-double-cask-15-yo

у богатых свои причуды (((
нам пенсию еще не дали (
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

ДимаС

Підкажіть чи 100% засип Шато Віскі не буде занадто копчене після витримки у бочці?
Бо хочеться отримати геть легку ноту далеко на фоні у букеті ароматики, а не отримати нафту...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: ДимаС від 27-04-2023, 22:52:28а не отримати нафту...
позитиФФФ так и прет(((
может лучше про РК вспомнить?

ДимаС

Цитата: Батарейкин від 28-04-2023, 02:50:34
Цитата: ДимаС від 27-04-2023, 22:52:28а не отримати нафту...
позитиФФФ так и прет(((
может лучше про РК вспомнить?
РК стоїть чекає Росу. Мануальний режим це звісно цікавий досвід, але часу шкода...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

Цитата: ДимаС від 27-04-2023, 22:52:28чи 100% засип Шато Віскі не буде занадто копчене
Буде, як шпала, імно.)
Колись робив солод пшениці, ячменю і шато. В пропорції 1:1:1.
Spoiler
Якщо хочеш, скинь в приват нп, відправлю на дегустаціон, можливо це допоможе у кількості пропорцій.)
[close]
Любіть життя. Повторення не буде...

фотограф

Цитата: гуральник від 28-04-2023, 07:30:26Буде, як шпала, імно.)
Колись робив солод пшениці, ячменю і шато. В пропорції 1:1:1.
І схоже на айловські віскі? Я колись робив з ячменю копченого, коли робив ну так класно пахло, коли гнав, а після витримки копчене, але не таке :( Є в мене теорія, що навпаки, мало було копченості...або дим не той, там не торф був.

гуральник

Любіть життя. Повторення не буде...

voffka75

Цитата: ДимаС від 27-04-2023, 22:52:28
Підкажіть чи 100% засип Шато Віскі не буде занадто копчене після витримки у бочці?

Не бійся. Занадто не буде. Бельгійський солод не такий же і дуже копчений. Октоморе у тебе з нього не вийде.
З витримкою копченість йде на спад. Тому клірік це одне а витриманий напій інше.
У будь якому разі, навіть якщо буде перебір на твій смак,  ти зможешь купаж з не торфяним віскі зробити.
Зверні увагу при перегоні що дим йде більше до хвостів.
Ну і ця бочка вже буде мати смак торфу і це надо буде враховувати. Бачив торфяний бурбон: додаткова витримка у бочках з торфяного шотландського віскі. Навітт від такої бочки напій набрався диму.

ГОГа

Цитата: Батарейкин від 27-04-2023, 20:13:16я с текилой эксперементировал
1литр текилы + два сортировки еще текила
а если три... (( то сортировка (((((((
Вот и умничка, возьми конфетку. Ведь можешь же!
И работай больше: пенсию зарабатывай. И помни, что зависть сокращает жизнь.
Единственный "грех" на земле - это глупость

AlexSt

Шановні колеги, підкажіть будь даска. Нещодавно придбав мідні шолом та конус і зараз жену на них солодові браги. Раніше робив це на неутепленій царзі з кільцями Рашига. Суть питання: як слід переганяти брагу? Щось мені підказує, що першу перегонку робити з укріпленням (тобто з дефлегмацією) якось не дуже комільфо. Чи я помиляюсь і обидві перегонки слід робити на шоломі? Наперед вдячний.

vova0869

Шлем выполняет несколько функций.Медь в выступает катализатором в каких-то реакциях , в других сама реагирует образуя налёт который мы потом удаляем .Ну и воздушная дефлегмация которая укрепляет продукт но жестоко не режет ароматику.

makrak80

Цитата: AlexSt від 07-10-2023, 22:40:59як слід переганяти брагу?
Однозначно , мідь має бути на першому перегоні браги , особливо зерна та фрукти , то може бути шолом , кільця , або просто пуста , але мідна царга ... Другий перегон не обов"язково робити з міддю , но ... , я наприклад , роблю . Не подобається мені дист на нержи . Спирт це друге діло ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Gourmet

Колись натикався на дослідження впливу окремо мідних кубу, шолому/царги, холодильника. Робили перший і другий перегон, поступово комбінуючи у всіх можливих варіаціях мідні елементи з нержовими. При кожній заміні вплив  міді (позитивний з точки зору досліджувачів) був, хоча при першому і другому перегоні різний. Для себе тоді зробив висновок, що мідь має бути всюди. Також, достатньо подивитися на фото кубів віскікурень, всі мають шоломи, шиї. Є залежність: якщо потрібен більш легкий віскі, тоді роблять шию вищою і тонкішою, якщо з більшим тілом, тоді ширшою і коротшою. Саме тому у всіх торфяних віскікурень шиї на кубах короткі.

SMF spam blocked by CleanTalk