Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

voffka75

Цитата: фотограф від 22-05-2023, 07:44:14А ти водою спочатку, до чистої води,  вимочував?
Так, вимочував. Завжди вимочую до чистої води. Скільки ту бочку вимочував не пам'ятаю, але це була сама перша бочка, а її вимочував дуже добре, навіть краще за інші.
Але, від холодної води, вона чиста виходить з бочки вже десь з третього разу. Тобто, сенсу вимочувати саме холодною водою немає взагалі. Лише перевірити на герметичність. З паром та гарячою водою сенс є, але є великий ризик пошкодження бочки, а також це все переливання окропу не дуже зручно (а залишати до охолодження не рекомендують)
Висновок з цього зробив такий, що ніяких бочок менше 50 л взагалі не використовувати.

Цитата: makrak80 від 22-05-2023, 10:01:00Та не робіть проблему з того плінтусу , ну появивсь він через якийсь час , ну й що , витримуйте далі та він сам з часом пропаде , або злийте в скло , через кілька місяців навіть без аераціі плинтус зникне ...
В тому і різниця всіх порад. Одним плінтус проблема, іншим ні. Тому що смаки у всіх різні. Кожен обирає свій шлях. Я не люблю смак деревини у напоях, тому мої поради такі.
До речі у мені був випадок, коли злив з бочки віскі плінтусу не було. Після відпочинку у стеклі через деяких час плінтус з'явився.

ДимаС

Не можу переконати себе у тому що залити гарячу воду та дати їй охолонути у бочці то може бути гірше ніж злити гарячою
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

А зливати гарячу воду таке собі задоволення )))

vova0869

Заливать горячую воду можно в розмоченную бочку . Это экстрим для бочек.Я после вина выпариваю бочки Заливал бочки 20-30 л на год / не было чем заливать да и выпить хотелось / но напиток очень не очень .Залив бочку раз 6 по году она превратится в ёмкость плюс доля ангелов никуда не денется.

гуральник

Блд, ніяких бочок, в бочках  плінтус. :D
Пийте по білому.
Ні не пийте, там верхні і нижні проміжні, альдегіди і ефіри. :o
Пийте брагу.
Завязуйте. :angel:

Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

vova0869

А я полюбляю з бренди .

гуральник

Цитата: ДимаС від 22-05-2023, 14:00:12Пийте каву
Якщо є 350 євро на млинок.)
Любіть життя. Повторення не буде...

Kabah

Останнім часом почастішали оголошення про продаж хересних бочок. Навіть Олпол як виявилося притоговує ними (але тільки 225л). Цікаво, у когось був практичний позитивний/негативний досвід роботи з ними. Бо після читання https://world-of-whisky.livejournal.com/1140836.html стало якось сумно, а після https://www.azbukavinokura.com/post/gavnoheresyatina зовсім сумно.

ДимаС

Цитата: Kabah від 07-06-2023, 01:07:26
Останнім часом почастішали оголошення про продаж хересних бочок. Навіть Олпол як виявилося притоговує ними (але тільки 225л). Цікаво, у когось був практичний позитивний/негативний досвід роботи з ними. Бо після читання https://world-of-whisky.livejournal.com/1140836.html стало якось сумно, а після https://www.azbukavinokura.com/post/gavnoheresyatina зовсім сумно.
Бери нову бочку та й годі

Gourmet

Я не ризикнув брати бочку з під хересу, але по іншій причині
- не було впевненості, що вона буде не підкисша.  Віскі з Педро Хіменеса, який має цукру ~200г/л, мені не подобається. Подобається з під олоросо, який має цукру лише 5г/л, і скільки та бочка пробула після зливу невідомо. Як варіант, зустрічав люди беруть звичайну бочку і потім засипають в неї брусочки, настояні на хересі.

voffka75

Цитата: Kabah від 07-06-2023, 01:07:26сумно
І що саме тебе в цієї інформації розчарувало? Навпаки.  Все що роблять промисловці можуть зробити і аматори.
Я не бачив щоб олпол продавав хересні бочки, але бачив що інші продавці торгують олполовськими бочками з під хересу. Начебто у о.карпа на каналі було.
На мою думку краще це зробити самому. Точно будеш знати який херес, скільки часу сезанував та що бочка не встигне закиснути.

Kabah

Так. Прошу вибачення. Хересних у Олпола дійсно нема. Є з під мускателя, піно, порто і бордо. Бордо походу відпадає. А от перші три достойні уваги.

makrak80

А я не морочусь , ль"ю пляшку хересу на бочку 25-35 л ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Цитата: Kabah від 07-06-2023, 12:10:03Є з під мускателя, піно, порто і бордо.
Звідки ця інформація? на їх сайті я цього не бачу

SMF spam blocked by CleanTalk