Аппарат для чачи

Автор Игорь, 13-05-2020, 00:02:59

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Я багато набавився з парціальної дефлегмацією, і для себе зробив висновки.
Перший. Для керованої дефлегмації кожухотрубні дефлегматори збоченої конструкції непридатні. 
Збочена - це коли пара пре з шаленою швидкістю тонкими трубками, а вода ледь суне в просторі між ними.
Дефлегматори такого типу не використовуються в промисловості, бо це суперечить здоровому глузду. 
Можна скільки завгодно змінювати такий дефлегматор - робити тонші стінки, прибирати чи ставити перегородки & вид цього ніщо принципово не змінюється.
Доки пара суне швидше за метр за секунду, а вода повільніше десятків сантиметрів за секунду, толку не буде.
Друга безглуздість - використання насосу, що має продуктивність в десятки раз більше за ту, що нам потрібно. Якщо ми змушені працювати на одиницях відсотку продуктивності насосу, то неминуче ми дійдемо до тих п'яти відсотків, що будуть недостатніми, але збільшення до шести відсотків призведе до переохолодження.
Центробіжні насоси - окрема тема, окрема болячка.
Нам потрібні великі линійні швидкісті води, але невеликі об'ємні, тобто вода має рухатись швидко, по тонкій трубці. Для цього потрібен певний тиск, але якщо насос центробіжний, надлишок води,  що не потрапив в тонку трубку, крутиться в середині насосу, а збільшення обертів призводить лише до збільшення швидкості цієї каруселі, а тиск та корисний потік не змінюються. 

для чого я малюю всі ці жахи? Щоб показати внаслідок чого я дійшов до нового погляду на керування дефлегмацією.  Деф - доволі короткий дімрот с трубки - шістки. Інерційність невеличка.
Насос -відомий тобі маленький чорний, центробіжний.
Потік води через дімрот майже не залежить від того, яка на насосі напруга.
Приблизно так... 2,5 вольта- насос не рухається, від 2.5 до 4 - працює нестабільно, Може не стартанути, може почати качати ривками. Повна непередбачуваність. 4 вольта та більше - дає потік, що повністю конденсує пару, зупиняючи вихід пари десь за 10-15 секунд. На 5 секунд.
Так, це незвичний, неочікуваний спосіб керування, але він працює.
Я змінив налаштування - замість температури пари дав можливість налаштовувати міцність. І воно працює.
Цікаве спостереження.
Окрема чи власна система стабілізації температури води "охрєнєваєт :) ".
Дефлегматор, що працює в пульсуючому режимі, то притримує випуск тепла, то віддає надлишок на вихід, тому температура води на виході незвично коливається на градус чи два. Но це не фатально.
Незважаючи на спроби змінювати
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

vova0869

Я тоже видел но это для больших шлемов . Достаточно дорогое изделие .Есть ещё алькантара . А здесь площадь трубки равна площади шлема в теории . А малюком управлять температурой . Игорь если это жизнеспособно то какие сечения трубки лучше использовать . Прокачивать мембранным насосом .

Філін75

Всех приветствую! По мере свободного времени усердно "курю" форум и пытаюсь не задавать лишних вопросов! Но всё ни чего, да руки чешутся и было сброжено 9-ть кг. кукурузной крупы из АТБ и получено 9,5 -ть литров сырца крепостью 37%. Естественно теперь тем более нет мне покоя! Хочется получить дистиллят для употребления в белую! Опыта кроме прямотока не имею. В моём арсенале куб 20л., диоптр,  царга 600мм., димрот проходной двухслойный из 2-х метров шестёрки , поворот на 180*и прямоточный конденсатор. Так же приобрёл 1кг.медных колец 16мм.с рулоном рпн для фиксации, как раз царга заполняется полностью! Первый перегон делал прямотоком на заполненной кольцами царге. Подскажите пожалуйста нужно ли разбавлять сырец, если да то до сколька?  И какие параметры желательно соблюсти при перегонке с использованием дэфа и колец? Естественно всё пока в ручном режиме игольчатыми кранами😁 За ранее благодарен!

ДимаС

Філін75, переганяй з кільцями, можеш розбавити до 30%, потужність не роби високу, десь 1,5-1,8 кВт, відбери голови 5% від АС у кубі, далі по запаху, якщо все норм - бери тіло до 92С у кубі, але з 90С в окрему тару по 200 мл, та потім нюхати.
Деф включай після відбору голів вже, до кінця. Можна й голови з дефом - спробуй раз так раз так та зрозумієш як тобі більше подобається.
Не забудь кільця у лимонній кислоті прокип'ятити
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

voffka75

Цитата: Філін75 від 20-06-2023, 14:18:10получить дистиллят для употребления в белую
весьма сложная задача, особенно из кукурузы.

ДимаС

можливо три перегонки кожна з розбаленням до 30% на такому обладнанні можна буде пити по-білому, тим більше новачкам подобається зазвичай результат... Щоб розвинутись - треба пробувати - це головна умова

фотограф

Цитата: Філін75 від 20-06-2023, 14:18:10Хочется получить дистиллят для употребления в белую!
Білі зернові несмачні. Є тільки один ( два) варіанти - витримка у бочці, або смажений дуб.  Або нічого  заморочуватися, краще з цукру робити

ДимаС

Так ну, як цукровий самогон пити то краще вже зернові напої...

almar68

Свого часу робив таку собі житню горілочку. 2.5 літри сортировки мішав з 0.5 житнього дисту. Сортировка безлика, як на мене. Чиста житня для вживання тяжкувата. А це виходив свого роду бленд для білого вживання. Мені дуже подобалось.

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 20-06-2023, 14:48:27десь 1,5-1,8 кВт,
Я працюю на 0,8- 1 квт. царга с міднимі кільцямі, та шолом аламбіка.
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Цитата: Сергей Леонидович від 21-06-2023, 12:01:35Я працюю на 0,8- 1 квт. царга с міднимі кільцямі, та шолом аламбіка.
то певно буз дефлегматору, тому й так

Сергій Леонідович

Цитата: ДимаС від 21-06-2023, 13:48:24
Цитата: Сергей Леонидович від 21-06-2023, 12:01:35Я працюю на 0,8- 1 квт. царга с міднимі кільцямі, та шолом аламбіка.
то певно буз дефлегматору, тому й так
так, деф не встановлював

гуральник

Тут ще важливо знати при якій температурі навколишнього середовища.
  Бо якщо температура близька 0, то це буде одне укріплення, а + 20 інше.)
Любіть життя. Повторення не буде...

Сергій Леонідович

Цитата: гуральник від 21-06-2023, 21:41:59
Тут ще важливо знати при якій температурі навколишнього середовища.
  Бо якщо температура близька 0, то це буде одне укріплення, а + 20 інше.)
завжди біля 20+- 2градуси

Ivan 68

Цитата: гуральник від 08-04-2023, 18:50:34Виноградне вино і солод по пивній схемі. Після року в бочці ці всі пекучі проміжні (я так думаю)домішки нікуди не пропали, а проявилися ще більше.
Пити такий продукт неможливо. Незнаю, може я робив щось не так, може руки криві...
У мене теж таке було (правда без бочки) + гіркість в більшості дистилятів пізніше з'являлася. Я довго шукав відповідь, чому є гіркість. І одного разу в коментарях до якогось Ютуб ролика я таки знайшов відповідь на своє питання - проблема в так званих предхвост'ях. Я провів експеримент (навіть десь фото є купи баночок від різних дистилятів) - знаючи своє обладнання і розуміючи, коли підуть хвости, почав окремо дробити перед хвостами (саме цікаве - самі хвости вже не гірчили). Це було щось з чимось - що на запах, що на смак. Це навчило мене тіло брати окремо. Я вже плюс/мінус знаю, коли зайду в зону ризику з цією гидотою і беру окремо. Пізніше приймаю рішення - забираю, чи на третій перегін.
Хто не в курсі - у мене звичайний мідний прямоток без водяного дефлегматора. Завжди переганяю 2 рази. Навмисно нагадую, бо цілеспрямовано читаю вже 5 годин цю тему і розумію, що 80% написаного до мого обладнання не відноситься.

добавлено: 26-01-2024, 12:38:13

Цитата: Игорь від 12-06-2023, 08:50:14Заблуждение.
Неутепленная медная труба, как и традиционный дефлегматор, и есть дефлегматор с воздушным охлаждением. Флегмовое число такого дефлегматора, как и любого другого, это соотношение нагрева к охлаждению (если строго - соотношение нагрева минус охлаждение - к охлаждению). Такой дефлегматор обеспечивает парциальную конденсацию, и единственный его недостаток - неуправляемая и неповторяемая работа. Сегодня прохладней - дефлегмация больше. Завтра дал больше нагрева - дефлегмация (и укрепление) больше.
Царга, наполненная медными кольцами, отличается от пустой царги бОльшей поверхностью контакта паров с медью, а дополнительная конденсация в водяном дефлегматоре компенсирует недостаток воздушного охлаждения у колечек внутри трубы. то есть это та-же твоя труба, но которая позволяет работать в 2-3-5 раз производительней.
Результат будет один и тот-же, только на голой трубе - медленней.

Ну а управление подачей воды в дефлегматор (или потоком воздушного обдува аламбика) позволяет добиться уверенной повторяемости, одинакового флегмового числа и одинакового укрепления, независимо от температуры воздуха или от нагрева.
Это позволяет достаточно точно воспроизвести условия перегонки, которая оказалась удачной. И не повторить косяки неудачной.
Одна біда - ніде в одній темі не знайшов обговорення та відповіді на питання для тих у кого Аламбік. Все так дуже сильно розкидано по форуму, що я ніяк не можу системазувати для себе прочитане (я маю на увазі під свої потреби). Якщо десь пропустив - тикніть носом. Дякую.

добавлено: 26-01-2024, 12:42:27

Цитата: ДимаС від 12-06-2023, 09:12:09у мене апарат для чачі включає воду у деф вже коли відібрані голови та значна частина тіла,
А можна фото апарата (не частин), щоб було більш зрозуміліше, про що йде мова. Буду дуже вдячний.
Краще ніяк, ніж як небудь.

SMF spam blocked by CleanTalk