Технологія дистиляції з витримкою у бочках до 50л

Автор ДимаС, 28-12-2022, 13:03:43

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Який розмір бочки ви зазвичай використовуєте?

10л
20л
30л
Не використовую старіння у бочках

voffka75

Саме так французи редукують коньяк. Маленькими порціями на декілька градусів, протягом декількох років, дуже обережно знижуючи міцність та продовжуючи витримувати у бочках.

Олексії

Шановне Панство добридень!
Додаю кілька своїх думок стосовно діжок. Діжки з українського дубу теж бувають якісні, які не потребують якоїсь підготовки. Головне щоб кльопка пролежала що неба мінімум 3-4 роки. Тоді вміст танінів стає помірний. В мене 2 діжки по 10 л, я їх не готував ну ніяк. Одразу заливав клірик 60-70% міцності, перший раз на 7 місяців, другий - 9 місяців, зараз буде стояти рік, тобто у квітні буде проба.  Смак виявився досить приємний, дуб відчувався десь далеко, в смаку та ароматі був чорнослив, шоколад.
як що діжка відпрацювала кілька разів, то її можна відновити, бо в неї працює невеликий шар кльопки, кілька мм. Цей шар знімається, обпалюється та діжка знов готова до роботи.

гуральник

То не принципово, але діжка це для соління, для нас правильно називати бочка.
Успіхів :)
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаСTopic starter

Цитата: Олексії від 02-01-2024, 20:36:37
Шановне Панство добридень!
Додаю кілька своїх думок стосовно діжок. Діжки з українського дубу теж бувають якісні, які не потребують якоїсь підготовки. Головне щоб кльопка пролежала що неба мінімум 3-4 роки. Тоді вміст танінів стає помірний. В мене 2 діжки по 10 л, я їх не готував ну ніяк. Одразу заливав клірик 60-70% міцності, перший раз на 7 місяців, другий - 9 місяців, зараз буде стояти рік, тобто у квітні буде проба.  Смак виявився досить приємний, дуб відчувався десь далеко, в смаку та ароматі був чорнослив, шоколад.
як що діжка відпрацювала кілька разів, то її можна відновити, бо в неї працює невеликий шар кльопки, кілька мм. Цей шар знімається, обпалюється та діжка знов готова до роботи.
Перша заливка 10л бочки на 7 місяців - це дуб дубовий має бути.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Олексії

Не зовсім так, в мене бочки, як додав зауваження шановний гуральник, з витриманої кльопки, тому дубу не було, с початку (я почав пробувати з 3-го місяця) так, і це мене налякало трохи, але людина, у якої я купував бочки, казала - не парся, все буде добре, тільки почекай, так воно і вийшло.

makrak80

Цитата: Олексії від 03-01-2024, 18:19:54але людина, у якої я купував бочки,
Та що це за людина ? Розкажи нам , де такі добрі бочкі продають ? Краще ниж олпол , з українських , я не знаю ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

KosKiev

Цитата: makrak80 від 03-01-2024, 19:38:49Та що це за людина ? Розкажи нам , де такі добрі бочкі продають ? Краще ниж олпол , з українських , я не знаю ...
Підтримую запитання. Теж придбав би 1-2 шт.
Дай контакти цього бондара.
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

ДимаСTopic starter

Є Олпол
Є Шульга
Є Михайло з Закарпаття
...
Все. Не чув з достойного краще за цих. Сам маю бочки від Шульги - 4-5 років клепка на вулиці... місяць вимочую водою, 3-4 місяці перший залив і треба знімати, бо далі перекос у дубовість.

Вадим33

Цитата: ДимаС від 03-01-2024, 21:31:55Є Олпол
Є Шульга
Є Михайло з Закарпаття
Виталий с Житомира.У многих есть или были его бочки.

ДимаСTopic starter

Та звісно, але у нього по відгуках форумчан гірше за Олпол та Шульгу, але теж норм. Але ж питання у 10л бочці та 7-8м витримки на старті...

vova0869

Я писав , не вийде брендi у малих бочках. Процесс витримки 3 роки до того сроку це полуфабрикат .Вiзьмiть щепу не витрачайте грошi . А дуже вимочена бочка це просто тара з дiрками .Ви можете не вiрити менi це пiдтвердив Винокур а я леше перевiрив .Ну якщо кортить то берiть хоть 30-40 лiтрiв.

ДимаСTopic starter

Олексії

Бочки я купував у Олега Карпа зі Львову. В нього професійні бочки, є звичайні, є хересні + будь яке обладнання для дистиляції та ректифікації. Він в основному спеціалізується на виски.
Можете звертатися за телефоном 0638112211 або через інет знайти, як що згадаєте про мене - буду вдячним

Димитрий

Сейчас произойдет акт внушения неестественным способом.

makrak80

Цитата: Олексії від 04-01-2024, 11:52:57у Олега Карпа зі Львову.
Оце бочкі так бочкі ! Мабуть золоті ! Навіть Олпол по ціні переплюнув ! Кльопка колота , витримка від з років - вогонь !
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

SMF spam blocked by CleanTalk