Re: мідний аламбік

Автор braga2, 24-11-2015, 19:17:54

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

Ігор про РК писав, а я саме про НБК.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Сергій Леонідович

нбк від Поляка - маленька, десь з метр
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

ДимаС

Не бачив, треба ознайомитись, дякую

Игорь

Я робив насадкову. Висота метр.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Игорь

Цитата: BazilVV від 26-01-2024, 20:04:06Якраз таку зараз хочу зробити, думаю як деф зробити
У тебя в Брно есть знакомые? Или в Праге? 
Новая Почта привезет. 
Только скажи как соединим с колонной.
Или вообще, давай твой НБК-шный аванс превратим в оборудование, которое уже завтра будет работать. А с НБК продолжим когда вернешься.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

BazilVV

Цитата: Игорь від 28-01-2024, 13:37:41Только скажи как соединим с колонной.

Маю трубу Двн 30 мм, Дзовн. 33 мм, довжина 1300мм, насадки 3,5х3,5 1200мм в ній, Роса також із напороміром є. Дефлегматор ,якого немає,  приєднаю на підходящий за діаметром кламп (якщо є в тебе в наявності), а ні то на фланець із 3мм нержавіючої сталі, зворотню частину приварю тут.
Від НБК не відказуюся, тут також згодилося би, цей проект профінансую, пересилка НП не потрібно є інший більш дешевший варіант, прямо в руки))).

добавлено: 28-01-2024, 17:17:34

НП тільки по Україні до перевізника.

Gourmet

Завжди думав, що при другому перегоні висота мідної "царги" (конуса, конуса з шоломом) має бути більшою. Але покопався в інтернеті з приводу форми потстілів та спірітстілів і у деяких  віскікурнях побачив зворотню картину. Для прикладу, перше фото з віскікурні Edradour: справа пот, зліва спіріт; друге фото з віскікурні Laphroaig: на передньому плані пот, на задньомк спіріт. Хтось пробував переганяти, коли висота царги при першому перегоні вища ніж при другому?

voffka75

Це все залежить від мети винокурні, що вони хочуть отримати, легкий віскі у такому разі високий аламбік (Glenmorangie), якщо більш жирний, ароматний, то не потрібне сильне укріплення то аламбік конструюють невеликою висоти.
Необхідно враховути, що Edradour  та Laphroaig це торф'яний віскі. Він у будь-якому випадку не буде робитися легким. Торф'яні аромати йдуть у хвостах, тому, якщо при перегоні звичайного віскі переходять на хвости при 65-70%, то у разі перегону торф'яного віскі вимушені знижувати відбір тіла до 50-55%. Тому, щоб пустити торф'яні аромати у тіло, мабуть зразу зробили перегінний куб з мінімальним укріпленням, щоб більше хвостів (торфу) пустити у тіло.
І виробники будуть витримувати цей віскі не менше 10 років, тому можуть дозволити працювати з важкими дистилятами.

Gourmet

Так, все вірно. Єдине Edradour не торфяний, принаймні мені не попадалися такі. Але ця віскікурня дійсно особнячком стоїть, мабуть саме через форму спіріт стілла.  В принципі, в мене спирта зараз непогані виходять, тілесні і питкі. З одного боку, хочеться ще чогось цікавішого, а з іншого, дуже це часо- і трудозатратно, тому й цікавить, чи  експериментував хто-небудь з формами та висотою мідних прибамбасів.

ДимаС

Це все віддає, якщо порівнювати з Hi-End аудіофілами, на їх прикладі- як «слухати провода». Бо матеріал, товжина, жильність, напрямок, форма, довжина кристалів міді - все це у кінцевому результаті має вплив на звук.
Але як завжди одне але: до проводів є купа граблів, не вирішивши які, можна й не намагатись слухати провода.
Так і у нас: говорити про висоту, форму, кут нахилу шиї, відносність діаметрів та абсолютність діаметрів та обʼємів шоломів.... На розуміння цього треба вииратити немало грошей та часу, при цьому маючи ідеальними всі інші фактори... а так у нас щоразу фактично інша бочка, або інша ступінь її виснаження - то порівняти навіть ніяк...

BazilVV

А це ще що за муйня вверху із побаченнями?

Gourmet

Призадумався собі мідний куб купити. Тільки як подумаю скільки возні з чисткою, і ставити його кудись треба... Хто-небудь користується таким, є приріст в органолептиці, в порівнянні з нержою, і наскільки?

vova0869

Я хотiв робити але обговоривши тут прийшли до висновку що не варто.Постараюсь стисло.Куб потрiбен вiд 100 л , стiнка 2-3 мм , варений аргоном .Ну цiна питання.Тепер користь.Мiдь в паровiй зонi добре ,в рiдинi ну як каталiзатор .Я клав мiдь в куб результату не помiтив .Можливо булаб користь при нагрiву дровами якщо сферичне дно .Краше потратити грошi на шолом, бочку та сировину .

ДимаС

100%, навіть додати нічого... На сьогодні зручність та плюси за нержою у кубовій зоні.

Сергій Леонідович

Цитата: vova0869 від 12-03-2024, 14:14:47
Я хотiв робити але обговоривши тут прийшли до висновку що не варто.Постараюсь стисло.Куб потрiбен вiд 100 л , стiнка 2-3 мм , варений аргоном .Ну цiна питання.Тепер користь.Мiдь в паровiй зонi добре ,в рiдинi ну як каталiзатор .Я клав мiдь в куб результату не помiтив .Можливо булаб користь при нагрiву дровами якщо сферичне дно .Краше потратити грошi на шолом, бочку та сировину .
Днями планую джин варить, сьогодні почистив шолом, трубу та мідні кільця, так ось, кільця планую додать в рідину, подивлюся що дасть
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

SMF spam blocked by CleanTalk