Многоликая дистилляция...

Автор Игорь, 18-02-2014, 11:24:47

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Ivan 68

А як добре тема починалася...
А потім все знову з'їхало до ректифікації...
А питань по дистиляції море...
Краще ніяк, ніж як небудь.

Сергій Леонідович

ну то задавай свої питання, може хто і знайде вільний час, на відповідь
Цінуйте життя, бо воно дуже швидко спливає

vova0869

Давным давно когда Вилен делал большую Бэрту /тарельчатая колона на 4 дюйма /был организован отбор по жидкости с каждого уровня .Результатом тогда он остался не доволен .Я тогда подумал о паровом отборе с каждого уровня . Из-за недостатка финансов проэкт был заброшен . А сегодня я наткнулся на эти заготовки и вспомнил о паровом отборе  . Предполагаю что состав пара будет отличатся от состава барботирующей флегмы в лучшую сторону .Что вы коллеги думаете об этом ?

ДимаС

Я теж так думаю. Так само як і не розумію як можна дистилювати з відбором по рідині, а не по парі - технологія РК де концентрується та періодично виводиться рідина перекочувала до світу дистиляції...

Я навіть на ковпачкову колону запускаю з відбором по парі.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

SAMSON

Мені цікаво ,якщо на тарільчатій колоні в процесі роботи було би добре робити або на  2 чи на 3 тарілках ,а в кінці на 4 ,одним словом пар пускати на кожний рівень окремо ,і в процесі керуєш ,як тобі треба..

vova0869

voffka75

З різних рівней відбирають під час безперервної дистиляції, а не кубової

Диоген

Цитата: voffka75 від 19-03-2024, 00:13:10
Отбирают что?
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

ДимаС

Цитата: SAMSON від 18-03-2024, 22:29:05
Мені цікаво ,якщо на тарільчатій колоні в процесі роботи було би добре робити або на  2 чи на 3 тарілках ,а в кінці на 4 ,одним словом пар пускати на кожний рівень окремо ,і в процесі керуєш ,як тобі треба..
Таке вже існує, зустрічав опис - між рівнями є крани щоб пускати пару на верхній поверх у відбір, не проходячи кілька проміжних поверхів
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

ИгорьTopic starter

ЦитатаПредполагаю что состав пара будет отличатся от состава барботирующей флегмы в лучшую сторону .
ты понимаешь какую белиберду написал? Какие критерии для оценки? Чем лучшая сторона отличается от худшей?  Больше примесей это хорошо, или плохо? Концентрация спирта выше - это плохо или хорошо?
Чепуха эта затея. Пар на N-ной тарелке будет по составу эквивалентен жидкости на следующей,  N+1-вой тарелке. Вот и вся разница.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ИгорьTopic starter

Цитата: Диоген від 19-03-2024, 00:58:26
Цитата: voffka75 від 19-03-2024, 00:13:10
Отбирают что?
В нефтепереработке с разных уровней рект колонны отбирают бензин, керосин, лигроин, мазут.
В спиртовой промышленности ниже и выше точки питания ректификационной колонны отбирают сивушную фракцию, а выше точки отбора товарного спирта - непастеризованный спирт.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

makrak80

Цитата: ДимаС від 18-03-2024, 22:04:59Я теж так думаю. Так само як і не розумію як можна дистилювати з відбором по рідині, а не по парі - технологія РК де концентрується та періодично виводиться рідина перекочувала до світу дистиляції...
як там може щось концентруватись , якщо наприклад труба пуста і возврату зовсім немає ?
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

Ivan 68

Одразу скажу - питання стосуються виключно фруктових та зернових дистилятів. Про цукрові дистиляти поки що мова не йде, щоб не скидати все в одну кучу.
-   Чи є у когось практичний досвід перегонки браги з зупинкою на годину по досягненню 80* в кубі, як писав Ігор
-   Скільки по часу Ви робите перший перегін, і скільки другий?
-   Яким способом дробної перегонки Ви користуєтеся? І чому?
-   При першому перегоні варто використовувати шолом, чи можна обійтися конусом замість шолома?
-   Якою стороною по відношенню до куба ставите шолом при перегоні? Широкою чи вузькою? І чому?
-   Як краще і ефективніше готувати сусло?
-   Яку частіше схему використовуєте – білу чи червону?
-   У яких випадках потрібна електрична мішалка? І чи можна обійтися без неї?
-   Яким способом (з допомогою чого) дробите зерно і солод?
-   Який солод порадите? Чи пробували використати повністю імпортний солод? Чи є різниця, у порівнянні з Українським?

voffka75

Для різних варіантів сировини будуть різні відповіді. Так узагальнено неможливо відповісти.

Ivan 68

Так ніхто ж і не каже про узагальнені відповіді.
Я думаю, кожному є чим поділитися. Дистиляція дійсно дуже багатогранна і буває одне речення, або один якийсь нюанс кардинально змінює те чи інше розуміння процесу, смаку і т.д.

SMF spam blocked by CleanTalk