Система безпеки

Автор Игорь, 16-02-2024, 00:13:38

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ИгорьTopic starter

Плата, правда, захромала. Но это же пробный вариант. Первая попытка.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Ігоре, а по самому датчику є вже розуміння ціни? Бо думаю чи не два собі взяти - один кольоровий, а другий на кухню піде чорний або сірий - треба глянути якого кольору той сірий.
Доречі, а скільки мультидатчик бере струму? І можливо один з двох газових датчиків більш прожерливий? Можна ж його до упса підʼєднати - і нехай висить на кухні про всяк випадок - бо дитина мала, газові конфорки і все таке... не люблю провода, але можливо аоно буде від 18650 арацювати півроку чи рік... ну або від чогось ще...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

BazilVV

Цитата: ДимаС від 26-03-2024, 21:32:59але можливо аоно буде від 18650 арацювати півроку

Не буде!

Дачнік

Чи можливо сповіщення про аварію як у росі через радіо-дзвоник?

ИгорьTopic starter

Давайте по порядку...
По цінах нічого наразі не скажу. Рахувати ціну буду потім.
Однозначно три окремих китайських модулі без корпуса будуть дешевше за один комбінований.
Дійсно не знаю, бо навіть плати це не замовляв, не знаю що буде по їх вартості. 
Я на стадії розробки, навіть списку всіх деталей наразі нема.
По енергоспоживанню. Кожен датчик газу споживає 150 мА струму на п'яти вольтах
Два датчика - маємо вже 300. Сама схема бере небагато, мабуть міліампер 20 - 30.  Тобто вся система безпеки з одним комбінованим датчиком безпеки буде з'їдати за одну годину близько 500 мА-годин  в акумулятора на 3.7 вольта.
Зауважу..   Для нашої системи безпеки автономне живлення не потрібно. Бо її призначення - вимкнути живлення при певних умовах. Якщо 220 вольт пропало, то нема вже що вимикати.
ДимаС, я почув про твій намір використовувати датчик для іншої мети. Вважаю це можна буде обміркувати окремо, вже поза рамками нашої системи безпеки.
Дачнік, я не думав саме про радіокнопку та дзвоник, як у Росі, але вихід сигналу стопу на окрему фішку буде. Туди можна буде під'єднати щось для дистанційного сповіщення - наприклад, голосну сирену, радіокнопку, або будь що інше.

ИгорьTopic starter

Завершую другу спробу верхньої плати. Ні, перша запрацювала, все нормально. Я просто оптимізував її, позбавився зайвих перемичок, спочатку хотів перейти на двосторонню плату, але вдалося обійтись односторонньою.   
Монтаж виявився достатньо щільним :)
З боку деталей цього не видно...
[attach=1]
Але з боку міді вся плата розміром 40 на 60 мм нафарширована вкрай. Отворів для кнопок та світлодіодів 100 штук, плюс штук 50 деталей поверхневого монтажу...
[attach=2]
Плата перед "голінням" виглядає цікаво.
[attach=3]

не знаю чи помітна зовнішня різниця між першим та другим варіантом. В другому варіанті я намагався дійти більшої симетрії розташування отворів. Але, мабуть, різниця помітна лише мені одному.

ДимаС

По симетрії - покращення видно неозброєним оком
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Батарейкин

Цитата: Игорь від 27-03-2024, 00:55:44В другому варіанті я намагався дійти більшої симетрії розташування отворів.
2-ой вариант однозначно Форевер )))

добавлено: 27-03-2024, 19:23:38

Цитата: Игорь від 26-03-2024, 20:12:18Или ты предпочитаешь на потолок лепить бокс на 12 автоматов, в который вставить какое-то дерьмо на дин-рейку? Специально для тебя могу сделать такой экземпляр. 
зачем на потолок?
на уровне глаз

так как
Цитата: Игорь від 01-08-2016, 19:27:09Важный момент - место расположения датчика. Датчики природного газа располагают в верхней части помещения так как метан легче воздуха. Пары спирта - наоборот, тяжелее воздуха, поэтому их надо располагать поближе к потенциальному источнику утечки и ниже него.

ну ниже... то приседать нужно
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

Hedd

Так, когда будет формироваться очередь на заказ, прошу меня занести в список)))

ИгорьTopic starter

Очередь в первом сообщении. 
Внесу всех желающих, есть ещё 14 штук.
Работа уже идёт.

Ivan 68

Мене також внесіть у список, будь ласка.

добавлено: 16-04-2024, 09:52:57

Цитата: Игорь від 26-03-2024, 14:44:42Систему безпеки можна буде замовити  "під ключ"
Мені потрібна повна комплектація

добавлено: 16-04-2024, 10:10:28

Мене задвоїло. Я є під номером 16 та 35. Під 35 номером можна викреслити.
Краще ніяк, ніж як небудь.

ИгорьTopic starter

Тоді 15 вакантних :)

KosKiev

Цитата: Игорь від 16-04-2024, 14:18:19
Тоді 15 вакантних :)
Додай мене будь ласка
Лучше сожалеть о содеянном, чем горевать о упущенном....

гуральник

Комплектації будуть різні, чи всі максимально готові до застосунку?
Любіть життя. Повторення не буде...

Vlader

Игорь, додай й мене, будь ласка.

SMF spam blocked by CleanTalk