РОСА

Автор Игорь, 05-01-2015, 23:29:30

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ДимаС

для перегонки браги на сирець треба ставити максимальну потужність, яку без бризкоуносу переварює залізо... Я сирець на 3кВт віджимаю якщо кубовим методом. При чому використовую П2 з налаштуванням 2 хвилини (тоді перегонка йде беззупинно безлімітно по часу), якщо знаю що має бути певна кількість, можу поставити датчик потому на горловину приємної тари, або можна зразу включити П4 та при 98-99% (як у налаштуваннях виставити) - Роса відключить процес...
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Ivan 68

Але це ти описав схему з браги отримати - сирець.
А з сирця - дистилят?
Краще ніяк, ніж як небудь.

ДимаС

Зазвичай моя схема при максимум 3кВт (буду далі казати 100% потужності), отже, при 100% мотужності, яку переварює залізо голови беру при 50-60% максимум, тіло на 70-75%, під кінець щоб притиснути хвости теж падаю до 60-65% потужності, потім дожимаю на 100% хвости вже... Але то більше в мене так. Основні критерії - голови щоб капали, тіло майже бігло тоненьким струмочком, а під кінець пофік як біжить - головне економія часу...
Це багато у чому індивідуально.

гуральник

Але Дмитро, судячи з % потужності, яку він описав вище, переганає через дефлегматор, а у тебе, Валерій, аламбік.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: гуральник від 23-05-2024, 19:17:21
Але Дмитро, судячи з % потужності, яку він описав вище, переганає через дефлегматор, а у тебе, Валерій, аламбік.
Так і є, дякую за уточнення

ИгорьTopic starter

- З якою силою треба дути у тромбон на третьому такті увертюри до опери Миколи Лисека Тарас Бульба?
- Біс його знає - відповість байдужий.
Я - небайдужий. Відповім як можу. Дуй з такою силою, як ти дув того разу, коли диригент не жбурнув в тебе свій черевик або пюпітр.

- З якою силою та якою рукою лупити молотком по цвяху, коли будуєш шпаківню?
Хтось відповість?
Так, вірно. Бий так само, як бив тоді, коли швях опинився на місті, а пальці лишились цілими.

Про потужність розповідати?
Відбирай голови на такій потужности та такий час, як ти робив тоді, коли результат тебе задовільнив.

Вважаю, на цій оптимістичній ноті ще рано закінчувати. Треба ще розповісти про фізику процесу. Це б допомогло зрозуміти чому порад для дистиляції бути не може, а якщо вони будуть, то диригент точно запустить щось у голову, палець буде розтрощений, а дистилят має шанс стати чудовим блювотним засобом.
Треба розповісти, але зараз не маю натхнення. У мене чергове загострення кондуктометрі. Вимірюю онлайн провідність потоку відбора тіла при ректифікації.
Ось посилання, але там нічого цікавого.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

ДимаС

Цитата: Игорь від 24-05-2024, 09:37:49нічого цікавого
Ігоре, а ці піки на графіку - це схоже у деякі моменти ЧОМУСЬ відбирається у 2-4 раз більше тіла, ніш усередньому? При тому що клапан віддає однакові порції... Тиск стабільний.... Чому це може бути?

ИгорьTopic starter

Це не відбор. Це кондуктометрія. Виміри провідності між двома електродами в потоці відбору. Вимірюю змінним струмом з частотою 100 герц.

ИгорьTopic starter

Це варіант для виміру в потоці. Можна зробити варіант для вимірів у склянці.

ДимаС

по суті чим більше струмопровідної рідини у відборі - тим вище показник..... А окрім води всі інші домішки мають гіршу провідність?

ИгорьTopic starter

Як казав сліпий - ПОБАЧИМО.
Але не тут - у гілці про Загострення Кондуктометріі

Andrik_K

Цитата: ДимаС від 24-05-2024, 11:32:08А окрім води всі інші домішки мають гіршу провідність?
не гіршу, а іншу провідність. важко сказати яка гірша (та що проводить електричний струм гірше), яка краща (проводить краще). Дисцильована вода не мае проводності, так що вона гірше.  інша вода проводить струм тим краще чим більше в ній солей и домішок. В цьому випадку все по другому.
Я знаю, що нічого не знаю

ИгорьTopic starter

Все умовно.
Дистильована вода, дистильований спирт, дистильована домішки...
Всі вони мають провідність, а вода, мабуть, найбільшу.

кролик

Где найти описание настроек для версии 463 ?
нужно изменить параметры отбора, т.е. подобрать коэффициенты.
ПыСы*
вопрос по силиконовым шлангам.  Есть простое решение - одеваем на силиконовый шланг (диаметр 4мм),  прозрачную термоусадку нагреваем до обжатия  и он перестает пульсировать. 

23-09-2024, 20:46:23
Включаем Росу с нажатием одной кнопки. Появляется меню скрытых настроек. Поочередно идет от F1 до F19.  Как зайти в любую Ф ?   А еще лучше дайте пож. ссылку где это описано. 

ИгорьTopic starter

Это называется "костыль". 
Сначала накосячить, заплатив за полтора метра шланга не 5 грн, а 50, а потом, не желая признать косяк и поменять силиконовый шланг на ПВХ, потратить ещё 100 на термоусадку.  
После этого шланг станет дубовым, пользоваться им будет невозможно, и его всё равно придется выбросить. 
Кролик, ты серьёзно отстал от дискуссии. 
Тема пульсации силиконового шланга закрылась много лет назад, когда оказалось, что игла внизу шланга - атавизм и ее надо выбросить. Единственное условие - внутренний диаметр шланга не должен превышать 3 мм. Идеальный вариант - 2 мм.  
Длина линии после клапана должна быть не меньше 50 см, хотя есть отзывы о нормальной работе и с более короткими линиями

SMF spam blocked by CleanTalk