Дубовая бочка

Автор andrik, 02-04-2013, 20:39:19

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

vova0869

Мы говорили что после вина там будет винный камень . А теперь вопрос почему они покупают новые бочки а старые продают ведь качественная клепка это половина стоимости бочки .Я предполагаю если применить технологии то можно удалить винный камень и сделать обжиг даже не разбирая бочку . Винокур Олег когда перешёл с 50 л на 200 л говорил что их не нужно вымачивать долго , залил не течёт все можно заливать напиток на 3-5 лет .А когда сливаешь сразу ощущения плинтус но после отдыха все отлично . У меня в основном бочки от Виталика . Я первую заливку делаю вином у которого выпал винный камень как правило это однолетние . Потом на три бренди и дальше на 5-7 тоже бренди . Я для себя сделал выбор нужно двиатся на 200 л.А деньги лучше потратить на сырьё чем на перерез .

Вадим33

Цитата: vova0869 від 02-06-2024, 20:26:19А теперь вопрос почему они покупают новые бочки а старые продают
Для вина нужно много танинов.После 2-3 заливок вином колличество танинов для виноделов уже маловатое.А для нас,самое оно-они вымочили для нас бочки,ароматизировали их и оставили для нас нетронутые лигнины,Т.к. Прималой спиртуозности они не растворяются.

vova0869

Да всё верно . Только почему для нас а не для своего потребителя и почему  имея даже примитивную бондарню не обновить старые бочки а покупают новые . Мне это напоминает когда из молока снимают сливки а молоко продают чуть дешевле . Не ценятся старые бочки кроме редких исключений .Ну а продажа в несколько раз дороже это абсурд оправданный мифом о магических свойствах старых бочек и то в странах бывшего совка .Ну и ароматизированными бочками я сильно не увлекался бы . Напиток должен смотрится и получить свой вкус и аромат . Хотя очень заманчиво .Сам хочу сделать типа хересную бочку .

Kabah

Цитата: vova0869 від 02-06-2024, 20:26:19Я для себя сделал выбор нужно двиатся на 200 л. .

Не хочу вас засмучувати, але мій пратичний досвід показав що нова 225л бочка від Олпола через рік почала плінтусити.  Після другої заливки пройшов рік, плінтус поки не спостерігається. Я теж думав що барелі це панацея від всіх бід, но нє тут то било.

makrak80

Хай стоїть , не мішай бочці працювати , плінтус пропаде ... То в тебе не проблема , ось в мене в 25 л заломи . В одній було 4 , відправив Яремі на ремонт , через місяци 3-4 знов 1 залом появився , обдивився другу 25 , там теж 1 залом знайшов . Отаке , на 35 л немає ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Цитата: Kabah від 11-11-2024, 18:23:38рік почала плінтусити.
Вау. Але наскільки памятаю ти наче по кальвадосу спеціалізувався. Це на кальвадосі плинтус? Чи на зерні? Кальвадос взагалі потребує самої вбитої вбитої бочки.

гуральник

Цитата: makrak80 від 11-11-2024, 19:15:39Хай стоїть , не мішай бочці працювати , плінтус пропаде ... То в тебе не проблема , ось в мене в 25 л заломи . В одній було 4 , відправив Яремі на ремонт , через місяци 3-4 знов 1 залом появився , обдивився другу 25 , там теж 1 залом знайшов . Отаке , на 35 л немає ...
У мене теж є олпольська 25 з потрісканою клепкою. В одному місці протікає.
Любіть життя. Повторення не буде...

ДимаС

Цитата: Kabah від 11-11-2024, 18:23:38
Цитата: vova0869 від 02-06-2024, 20:26:19Я для себя сделал выбор нужно двиатся на 200 л. .

Не хочу вас засмучувати, але мій пратичний досвід показав що нова 225л бочка від Олпола через рік почала плінтусити.  Після другої заливки пройшов рік, плінтус поки не спостерігається. Я теж думав що барелі це панацея від всіх бід, но нє тут то било.

А яка просмажка?
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

гуральник

На плінтус впливає тільки дуб. Рівень прожарки немає значення.

vova0869

На мiй погляд дiйсно сильний обпал дае меньше дубовостi .Як аргумент американський бурбон .Всi знають про тi новi обвугленi бочки .

makrak80

У бариках мабуть не витримують 1 рік ...
Ничого страшного, якщо над тобою сміються...Набагато гірше , коли над тобою плачуть ...

voffka75

Цитатаамериканський бурбон   
Там дуб інший

гуральник

Ярема з олполу каже, що впливає тільки дуб.

Батарейкин

Цитата: makrak80 від 31-05-2024, 07:30:40Коли це було ... А розмова про сьогодня ...
то были цены на май.
сейчас в Апельмоне Аркадия 8лет 199грн. брал на прошлой неделе
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

makrak80

Олеже , ти вважаєш таку ціну на 8 летній напій адекватною ? Не смеші моє сиве волосся ! Як я люблю казати : кому і кобила - наречена ! Значить спирт змішали з водою - 130 грн , а конь спирт витримали 8 років - 199 грн . Абсурд ...

SMF spam blocked by CleanTalk