РК: примусова зупинка як метод

Автор ДимаС, 17-11-2022, 08:23:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

Delta

Цитата: Игорь від 20-11-2022, 02:07:57Може настав час придивитись до газового нагріву?
В мене був...переніс дві пожежі...
Ну його нафіг! >:(
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

silverus

На газу разок вспыхнули пары при перегонке браги, а ректификация еще опаснее

гуральник

Ну добре, поставити бідон на газ, підібрали потужність, а охолодження?, воду крутити ручками вже ліниво...  :o
Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Виноматериал дображивает . Газовый нагрев есть . Как чем  конденсировать ? Посматриваю на медную трубу .Может змею крутить в 60 л бочке .

гуральник

Виноматеріал і на рк?  :o

Любіть життя. Повторення не буде...

vova0869

Нi не РК . Але конденсувати теж потрiбно .Вибачте що не в тому роздiлi написав .

ДЯДЬКА

:D :D Поаертаємось до технологій початку 20 сторіччя.На грубі кипить бідон,кришка замазана тістом.скручкений мідний зміцоаик в ночвах з водой.Воду замінюємо відром методом відбіра -долива.
Ну нафіга попу гармонь? Почекайте трошки а все стабілізуєтся А хто чекати не згоден ,для того є порада.Зробіть маленьеий куб.час нагріву зменшиться,все буде гаразд.
  Пам*ятаєте горбачьовську боротьбу? Моя сусідка по дачі самогон гнала в соковарці без всяких апаратов та долаткового обвісу.В 3 літровій банці робила брагу,заливала в соковарку радянського зразка,Конденсацію здійснювала куском мідної трубки та тазіка з водою.Самогон є.Далі РК.
  Замість куба-нж кастрюля на пару літрів.Мідна колона с наружним дефом.Відбір після дефа(В мене була така колона).За пару годин із світлом,можна багато чього набаламутити. :D :D

Российская "история"-сплошная пропаганда и написана для оправдания кровавых преступлений против цивилизации.
   ДЯДЬКА.

Батарейкин

Цитата: Игорь від 20-11-2022, 02:07:57
Може настав час придивитись до газового нагріву?
газа тоже скоро не будет....
лучше сразу на дрова (((((((((
Берегите Людей, после встречи с которыми, что-то Светлое и Радостное поселяется в вашей Душе.

кролик

Цитата: Батарейкин від 21-11-2022, 21:57:17газа тоже скоро не будет....

Запад нам поможет ... смайл, шо ржет
https://kosatka.media/category/gaz/news/postavki-avtogazu-zi-ssha-v-ukrajinu-stali-rekordnimi
Цитата: vova0869 від 20-11-2022, 17:55:40Как чем  конденсировать ?
Автономка и инвертор, в идеале гибридній инвертор + солнечн. панели.  Насос потребляет фигню. Без вентилятора тоже можно обойтись.  Бюджет - отдельная грустная песня

Andrik_K

Я знаю, що нічого не знаю

кролик

угу, надлишки, але чогось мурижать інфу, що з початку весни ціна зросте вдвічі.

yrabarskiy

Guests are not allowed to view images in posts, please Register or Login
Цитата: yrabarskiy від 17-11-2022, 10:51:36На трубку ТЗА прилаштувати нормально-закриттй клапан. Коли є електрострум з'єднання з атмосферою наявне, у разі відключення клапан закриється, доступа повітря не відбудеться. Хвилюватися за розрідження, яке утвориться не варто, адже куб утеплений.
     В подальшому, 30 хв робота на себе і 200-300 мл/л як піголовники.

Щойно на 1 год. було відключення енергопостачання, про яке за 15 хв було  повідомлено споживачів. Якраз ректифікую на етапі відбору товарного спирту, кубоваї температура 86+. Щойно відбулося відключення я одразу заглушив отвір ТЗА. Тиск повільно понижався до 0.
    Через годину подали елструм, тому не відкриваючи ТЗА включив нагрів, стрілка манометра одразу відреагувала і коли значення стало 2 кПа я відкрив кран який встановлений під нижньою перегородкою дефлегматора. До крана підєднаний прямоточний конденсатор у якому весь спиртовий пар конденсувався без повернення в насадку колони. Сконденсувавши 100 мл спирту закрив кран і подав воду на охолодження дефлегматора та відкрив отвір ТЗА. Через 30 хв роботи на себе знову повторив такий відбір, але вже 50 мл спирту та в режимі підголовників зі швидкістю 1л/год 100 мл.  На пробу спирт нормальний, тому продовжив відбір в Р-5.
Хмільна вода не приведе до добра!

ГонщикФормулы

А для чего этот отвод вправо на дефлегматоре?

yrabarskiy

Трохи розмите фото, тому незрозуміло. Я описував, це вварено штуцер на який я накрутив вентиль,  А до вентиля у разі потреби приєдную прямоточний конденсатор. Також під час регламентних робіт через цей штуцер приєдную парогенератор для пропарювання насадки колони.

добавлено: 01-06-2024, 23:39:25

Щойно втретє відключили електропостачання. Перший раз під час відбору голів, другий я попередньо описав і щойно втретє. . З 1 червня запровадили графіки відключень.
     Який вихід з такої ситуації?

yrabarskiy

Цитата: yrabarskiy від 01-06-2024, 23:25:53Щойно втретє відключили електропостачання. Перший раз під час відбору голів, другий я попередньо описав і щойно втретє. . З 1 червня запровадили графіки відключень.
     Який вихід з такої ситуації?

Тимчасове припинення нагріву під час відбору голів, дехто із колег практикує планово. По суті. Було 4 відключення ел.струму, перше під час відбору голів,  а решта під час відбору товарної фракції. При цьому після кожної зупинки, при відновленні відбору, я змінював приймальну тару, в подальшому із кожної порції взяв по 100 мл спирту на порівняльні зразки. Сьогодні можливо продегустую,

SMF spam blocked by CleanTalk