РК: примусова зупинка як метод

Автор ДимаС, 17-11-2022, 08:23:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ivan_fd

Можливо варістор на вході допоможе. В любому випадку він там не зашкодить - точно.
Але все одно для РОСИ, на мою думку, генератор не підходить. Чому писалось вище.
Інверторний, мабуть, мав би працювати, або генератор з дизельним двигуном (за умови, що в нього частота 50 Гц).

ДимаСTopic starter

Інверторний можливо й так, але з відключеним еко режимом, як мінімум.
У мене є такий інверторний генератор, але шкода тестувати, бо Роси не безлімітні(
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Игорь

Цитата: Delta від 13-06-2024, 18:20:40
Цитата: Игорь від 13-06-2024, 10:46:24Проблема в наявності "вибриків" - пострілів високої напруги, що вбивають баластний кондер на 630 вольт в росах старих випусків, в нестабільності 50 герц, в наявності зайвих зерокросів та в коротких провалах живлення в симісторних системах. Це стосується не тільки Роси, а й  РМ2 так само.
А є якийсь захист? Там стабілізатор, чи ще щось?
Проти коротких "пострілів" надвисокої напруги, що небезпечні для баластних конденсаторів, допомогає варистор. У багатьох росах г баластним кондером він вже стоїть. 
Проти нестабільної частоти та проти зайвих зерокросів захисту а не уявляю. 
Зайвий зерокрос - це як "постріл", тільки в зворотньому напрямку, раптове падіння напруги до нуля на коротку мить. Варистор від такого не врятує. Нічого такий постріл не зіпсує, але Роса не відрізнить його від справжнього зерокроса, і не зможе коректно обчислювати та стабілізувати  потужність, позицію розподілювача та відбор.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

Delta

Ну все..Роса сказала : До свидания... :(
Отработала 8 часов, в режиме отбора голов. Инвертор пропускал через себя, так называемый режим Байпаса. Свет вырубили, и роса ещё отработала 1 час, запищал сигнализатор. Я пришел и смотрю, что роса вырубилась, потом включилась...все как обычно. Выставляю Р-3...она потухла...я опять включаю, начинают мигать 465....и все потухло. Теперь не включается ничего... :(
.

Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

ДимаСTopic starter

Тобто у режимі байпаса було асе норм - а від інвертора що живиться від АКБ дуже швидко накрилась Роса.
Це дуже недобра новина.
Най будуть кожному дані граблі по розміру лобу його...

Delta

Там тоже такий цікавий ьайпас. Більше ніж 3,2 кВт не пропускала, це такий інвертор, на 3,2 кВт. Я не знаю, як працює цей байпас, але маєм, те що маєм. Ще я думаю, що в мене Роса одна з перших, але вона була в ремонті і що там робили, я не знаю. Чи все міняли, чи тільки відремонтували.

Delta

Частота яку пише інвертор була 50,0 і 49,9.....Але я не думаю, що це так важливо. Потужність 1,75кВт, але це з автономкою. А от РМ-2 М, чи USB, працює.

Delta

Ще моя Роса, не любила ніяких включень, на цій же фазі. Якщо включався якийсь прилад, наприклад та сама автономка, то Роса вимикалась...Хоч автономка і має Ds/DS перетворювач, з можливістю регулювання вихідної напруги, але вона живилась через трансформаторний БЖ.

vova0869

Я знаю що на котли газовi ставлять додатково стабiлiзатори причому якiснi бо вiд ген i безперебiйникiв вилiта плата управлiння.Може щось таке i на нашу электронiку ставити .

ivan_fd

Якщо мікроконтролер живий, то нічого страшного. Я би поставив замість конденсаторного живлення, якийсь маленький БЖ на 5В. Так, як зроблено в останніх РОСАХ.
Теоретично не мала би вона дохнути від якісного інвертора. Можливо конденсатор в РОСІ вже був на "здиханню". При байпасі він пропускав напругу з мережі, було все норм.
При роботі інвертора, навіть, якщо там синус 50 Гц на виході, все одно високочастотна складова там присутня (це моя думка, може й не правий) і конденсатор від високої частоти дохне. Можливо потрібно якісніший конденсатор.
Але повторюю, це все собі так думаю я, моживо воно й не правильно.

добавлено: 20-06-2024, 12:05:03

Не завадило б поставити на вході живлення РОСИ хороший мережевий фільтр.

Диоген

Цитата: vova0869 від 20-06-2024, 11:55:06Може щось таке i на нашу электронiку ставити .
Об этом уже говорили. Для получения синусоиды, после инвертора ставят разделительный трансформатор.
Брауншвейгские спирали Гроссе-Ётрингхауза

Игорь

Ось такі смажені цукерки виймаю останнім часом з Рос. 
Нагадаю, Роса народилась а 2014-2015 роках як заміна РМ-2, які в той час стали недосяжними. 
Від РМ-2 Роса запозичила не тільки корпус, екран та кнопки, а й блок живлення та принцип стабілізації потужності. На той час невеличких (щоб влізли в той корпус) та надійних блоків живлення ще не було, а РМ-2 працював без нарікань, тому у перших випусках блок живлення лишався таким, як у РМ-2.
Потім, коли стали з'являтись проблеми, конденсатор на 400 вольт був замінений на 630-вольтовий, але й це не завжди допомагало. 
На фото, доречі, кондери саме на 630 вольт, це подвійний запас по напрузі,  але живлення 220 вольт (на піку синусоіди 311 вольт) їх доконало.
Коли перші кондери на 630 вольт стали клювати дуба, був застосований варистор, і це допомогло.

У чому проблема. В розетці можуть бути дуже короткі, але дуже високі сплески напруги, в десятки тисяч вольт. Вони дуже короткі, і зазвичай ми їх не помічаємо. А кондер в Росі помічає. 
Стається мікро-пробой, але ці кондери одразу з ладу не виходять, вони "самозаліковуються", але втрачають певну частку ємності.
Коли ємність від початкових 1.5 мкФ знижується до 1.0 та нижче, напруги Росі вже не вистачає, треба міняти кондер. Що може пройти спокійно, без зовнішніх признаків, а може й з кишками назовні, як на фото. А також одночасно ставити захист - варистор. Він поглинає ці короткі голки напруги, що можуть проштиркнути кондер.
Якщо ціх "голок" буде так забагато, що варистор  не зможе іх проковтнути, він згорить, аж бахне, влаштує КЗ та виб'є автомат на Росі.  При цьому сама плата не постраждає.

Дельта, подивись як виглядає кондер в тій Росі.

Твій МУП змушений на два дні відкласти, розробляю цікаву плату для квадриків та сподіваюсь, що на русоріщах буде стояти маленька, але дуже корисна платка щ написом "роса". :)

Игорь

Я вже підготувався до таких ситуацій.
Зі складнощами, але знайшов потрібні кондери, та зробив запас кондерів та варисторів.

Delta

Я коробку відкрив,  зверху нема конденсаторів...в мене ж вона стара...А саму Росу трощити не хочу, краще вишлю, як у тебе буде час.

DAP

У мене поки все ок. Пройшло 3 процеси:
1. Джин 900 ватт + автономка + дім годин 10-12
2. НБК 2700 ватт + автономка + дім годин 11
3. РК 1700 ватт + автономка + дім 30+ годин
Коли працювала НБК - зубр вимикав мережу бо просіла нижче 180В і працювала якийсь час на акумах і трошки сонця.
Як буде далі побачу.

SMF spam blocked by CleanTalk