РК: примусова зупинка як метод

Автор ДимаС, 17-11-2022, 08:23:33

Попередня тема - Наступна тема

0 Користувачі і 1 Гість дивляться цю тему.

ГонщикФормулы

А какая у тебя общая мощность панелей?

Игорь

Цитата: Delta від 20-06-2024, 17:36:44
Я коробку відкрив,  зверху нема конденсаторів...в мене ж вона стара..
Кондер під дрýгою кришкою, під кнопками та екраном.
Віриш ти в Бога чи ні, йому байдуже.
Важливо, щоб Бог в тебе вірив, а не навпаки.

DAP

Цитата: ГонщикФормулы від 21-06-2024, 21:52:07А какая у тебя общая мощность панелей?
Панелей у меня сейчас "кот наплакал" :) 4+4 по 410 ватт. Если бы было 8 в ряд было бы веселее. Это меньше 40% от необходимых для моего инвертора на 5квт

Delta

Цитата: Игорь від 21-06-2024, 21:56:54
Цитата: Delta від 20-06-2024, 17:36:44Я коробку відкрив,  зверху нема конденсаторів...в мене ж вона стара..
Кондер під дрýгою кришкою, під кнопками та екраном.
Тоді не відписався...пишу зараз...
Я найшов цей конденсатор, він "вилетів", стрельнув. Але форум не без добрих людей...Рамзес прислав мені два конденсатора, я перепаяв і все запрацювало...Але мова не про те...
За цей час, а це три місяці, я придбав інвертора на 10кВт, АКБ на 9,6 кВт/годин, і сонячних панелей на майже 10 кВт...Також, завдяки шановному ivan_fd поставив на РОСУ фільтр живлення, чи то від Panasonic, чи ще якась фірма, але дуже якісний. Раніше не мождна було включити якесь індуктивне навантаження...РОСА зразу відключалась...Зараз їй пофіг, включай хоть шо...РОСА геть ніяк не реагує...Так що майте на увазі!!!
У так...ввечері 24.09 вкл РК, на нічний тариф, вранці вийшло сонце і я повністю відлючився від мережі...Сонця було багато, так що до 18 годин працювала РК тільки від сонця. О 18 годині під"єднав мережу і до закінчення процесу все відробило як годинник!!!
Я дуже задоволенний!
Хочеш набратися досвіду – купи граблі!
Обходячи чужі граблі, Ви втрачаєте дорогоцінний досвід!

Бджоляр

Уважаемые колеги предлагаю обсудить вариант косвенного нагрева куба газом.Предварительно вижу это так:
- в нижнюю часть куба (через врезки) монтируется нерж. гофра
-на газ плиту теплообменник (бак)
- циркуляция насос печки газель
- соединения маслостойкий шланг

Andrik_K

Цитата: Бджоляр від 27-11-2024, 15:22:50Уважаемые колеги предлагаю обсудить вариант косвенного нагрева куба газом.Предварительно вижу это так:
- в нижнюю часть куба (через врезки) монтируется нерж. гофра
-на газ плиту теплообменник (бак)
- циркуляция насос печки газель
- соединения маслостойкий шланг
Для РК потрібна дуже стабільна потужність - газ її не зможе підтримувати (наприклад - запустився котел полум'я на комфорках зміниться). Нормального спирту не буде.
Я знаю, що нічого не знаю

Игорь

Є два способи стабілізації нагріву - шляхом стабілізації напруги ( РМ-2 або Роса), або шляхом стабілізації кубового тиску (краще не в кубі, а десь в середині ректифікаційної царги).
Другий спосіб має певні вади, але цілком придатний для використання.
Опанувавши такий спосіб, можна регулювати та стабілізувати газовий нагрів. 
Мій приятель, що практикує лише дистиляцію, перейшов на газовий нагрів. Але прямий.
https://youtu.be/f4ixGd-R1j4?si=zLuqbd0z3Lya6xiM

Игорь

Дельта, треба було ще варистор поставити. Це надійно захищає конденсатор. 

Бджоляр

Всеже склоняюсь в сторону косвенного нагрева, хотя бы из-за возможности нормального утепления куба и колонны, ну  и возможность установки на пол.

Игорь

Нелепо.
Утеплив куб, ты не уменьшишь потерь, ведь каструля на плите останется не утепленной. Наоборот, потери увеличатся. Терять тепло будет и куб, и кастрюля.
На пол?
Посмотри видео по ссылке на пару сообщений выше. Что мешает этот таганок поставить на пол?
Мне так понравилась конструкция, что появилась мысль сделать её с собственной, встроенной горелкой. 

Бджоляр

Встроенная горелка это супер, наверное так бы и сделал. Но у меня условия не очень подходят для напольных горелок (квартира с деревянными полами и перекрытием).

Игорь

Отключили свет, есть возможность посидеть на форуме.
По поводу косвенного нагрева с циркуляцией от газелевской печки.
Если речь идёт о перегонке браги, то она начинается при кубовой температуре около 90 градусов и заканчивается при температуре в кубе 100 градусов. 
Можно ли водой с температурой 100 градусов довести брагу до температуры 100 градусов?  Можно, но за много-много часов.
Быстро можно довести до 97-98, но если прекратить перегонку при такой температуре, пятая часть или даже четверть наброженного спирта останется в кубе и будет слита в канализацию.
Допустим, мы наберемся терпением и догреем брагу до 99 градусов. Те есть, вода на входе в гофру  будет имет температуру 100 градусов, а на выходе - 99. Перепад 1 градус.
С какой скоростью нужно гнать воду через гофру-теплообменник, чтобы при таком перепаде передать кубу от кипятильника, скажем, 3 киловатта тепла?
43 литра в минуту. Это очень много. Стандартный расход воды из бытового крана - 6 литров в минуту. Это в 7 раз меньше, чем я насчитал.
Сможет ли насос от газели дать такой поток? На излив - сможет. Но протолкнуть такой поток через несколько метров гофры - сомневаюсь.
Кстати, если гофра будет иметь внутренний диаметр 16 мм, вода должна лететь по ней с линейной скоростью 35 м/с. Насос точно не справится.

Женя

Цитата: Andrik_K від 28-11-2024, 01:35:26Для РК потрібна дуже стабільна потужність - газ її не зможе
IMG_20200424_153249 — копия.jpg

28-11-2024, 21:29:19
вечер в хату..пару лет назад два лета делал спирт на этой приблуде..пвк.рк.  плюс тонкая регулеровка по газу.плюс отсечка газа при ал.арме и тд..спирт без явных кояков..гх не делал..Всем добра

кролик

Andrik_K
[/quote]"Для РК потрібна дуже стабільна потужність - газ її не зможе підтримувати Нормального спирту не буде.
[/quote]
Єто личный опыт? или "Жорж напел"?

ГОГа

Цитата: Andrik_K від 28-11-2024, 01:35:26Для РК потрібна дуже стабільна потужність - газ її не зможе підтримувати (наприклад - запустився котел полум'я на комфорках зміниться). Нормального спирту не буде.
А ти Кролика запитай, як вын свый спирт на газу робить. Дуже якысний, мыж ыншим, спирт.
Единственный "грех" на земле - это глупость

SMF spam blocked by CleanTalk